Review-uri

Si bemol de la TreVolo

Si bemol de la TreVolo

Motivele pentru care am acceptat provocarea de a testa boxa portabilă TreVolo de la BenQ sunt fix două. Aceleași ca în căutarea mea continuă pentru un sunet cât mai plăcut: portabilitate și tehnologii vechi renăscute.
De fiecare dată când plecăm de acasă pentru mai mult timp, îmi înghesui mereu media player-ul, căști și chiar o pereche de boxe de calculator. De foarte multe ori reprezintă un ansamblu complicat, care necesită și alimentare lectrică pentru amplificatorul boxelor. TreVolo poate rezolva acest aspect, dispunând de o baterie care îi acordă o autonomie de aproape 12 ore.
Vă vorbeam de tehnologii vechi renăscute. Difuzoarele electrostatice se află de zeci de ani pe listele de dorințe ale audiofililor, însă prețul exorbitant al unor incinte acustice dotate cu astfel de difuzoare visul foarte îndepărtat.
Ei bine, iată că BenQ lansează o mare provocare, aducând pe piață TreVolo, o boxă portabilă dotată cu difuzoare electrostatice. Știu, mărimea lor nu poate aduce performanțele unor difuzoare electrostatice high end, dar vă rog să mă credeți, sunetul reprodus de TreVolo pune boxa celor de la BenQ nu numai într-un wish list, ci probabil și într-un coș de cumpărături.
Dotată cu toate tehnologiile de conectare necesare acum (BlueTooth, USB, intrare analogică), TreVolo poate fi interconectată cam cu tot ce vă trece prin minte. După ce am testat-o mai multe zile ascultând pe ea fișiere redate de Iphone, Ipad, FiiO X1, azi mi-am permis o aroganță. Una prietenoasă însă. Și cred că e mai mult de studiat despre asta.
Mi-am conectat pickup-ul, printr-un preamplificator cu tuburi făcut în casă, la TreVolo. Și am ascultat Made in Heaven al celor de la Queen și The Album – ABBA 1977.
Ce a ieșit? Ceva ce trebuie repetat. V-am pus câteva imagini mai jos, sunetul nu aș fi putut să vi-l reproduc prin niciun fișier video.

O altă caracteristică ce mi s-a părut interesantă este posibilitatea de a folosi boxa doar ca o interfață BlueTooth, conectându-i ieșirea la un alt sistem audio.

Pe lângă conectarea clasică, producătorul oferă și posibilitatea de a utiliza o aplicație pentru telefonul mobil, atât în mediul iOS cât și Android.

În ceea ce privește caracteristicile tehnice ale boxei TreVolo, iată-le mai jos așa cum reies din fișa producătorului:

Gamă frecvențe redate: 60 Hz – 20 kHz (lipsesc puțin frecvențele joase, cu multe alte compensații însă)
Conexiuni: Bluetooth® 4.1 , intrare audio analogică jack 3.5 mm, USB audio, ieșire analogică audio
Autonomie:  12 hours (depinde însă de volum…)
Butoane prezente: Power, volum + și -, mod sunet (sau închidere apel), Play / Pause (acceptare apel), buton împerechere BlueTooth
Baterie LiIon încorporată
Funcție de Handsfree Bluetooth
Accesorii: alimentator
Dimensiuni: 174.6×134.6×78.5mm (cu difuzoarele strânse)
Greutate: 1.2 kg

La final vă mai fac o provocare. Pe aceeași boxă TreVolo ascultați Alexandru Tomescu și David Garret, fiecare cu propria interpretare a Capriciilor lui Paganini. Scorul e foarte strâns… Audiție plăcută!

 

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Review-uri
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Review-uri

În teste primul router Synology – RT1900AC

Mihai Stescu18 martie 2017

Ubiquiti – jocul s-a terminat

Mihai Stescu10 ianuarie 2017

Ce lucruri faine poți face cu multifuncționalul Ricoh SP C250SF

Mihai Stescu19 aprilie 2016

Linksys WRT1900ACS – un mic gigant

Mihai Stescu4 februarie 2016

M1004-W, iată un motiv pentru care Axis ne privește de sus

Mihai Stescu25 decembrie 2015
Viviactive Aplicații

Garmin Vivoactive, un smartwatch complex și elegant

Mihai Stescu20 noiembrie 2015
Scopus Awards_Timisoara_2015_Maria Dinescu - Copy

Cele mai performante organizații de cercetare din România

Mihai Stescu30 octombrie 2015
lenovo-tablet-yoga-tablet-2-pro-13-inch-android-front-side-projector

Tableta Lenovo Yoga 2 Pro – un companion de nădejde și chic

Mihai Stescu20 aprilie 2015