Review-uri

Ce lucruri faine poți face cu multifuncționalul Ricoh SP C250SF

Ce lucruri faine poți face cu multifuncționalul Ricoh SP C250SF

În orice birou, prezența unui multifuncțional a devenit necesară, operațiunile pe care le face acesta fiind parte din activitatea de zi cu zi a firmei, indiferent de domeniul de activitate. Am folosit de-a lungul timpului, mai multe imprimante, scanner-e și copiatoare și m-am bucurat de propunerea celor de la Ricoh sa testez multifuncționalul laser color Ricoh SP C250SF.
L-am testat acasă, încercând să replic mai multe scenarii de funcționare și etape din instalarea și utilizarea lui cotidiană.
Avantajele tehnologiei laser sunt binecunoscute. Încă de la inventarea tehnologiei de transfer a tonerului de pe cilindrii expuși la lumină laser către hârtia obișnuită (într-o singură trecere pentru tehnologia alb-negru și în 4 treceri pentru sistemele color) aceasta s-a dovedit a fi una extrem de economică, recomandată acolo unde numarul de hartii tipărite depășește câteva mii pe lună.
Multifuncționalul Ricoh SP C250SF funcționează pe același principiu. Schimbarea consumabilelor la acest tip de echipamente este o operațiune extrem de simplă, care poate fi făcută de oricine. Odată setat într-un mediu office, Ricoh SP C250SF permite realizarea tuturor operațiunilor necesar.

Hai să vedem mai întâi câteva caracteristici de bază:

  1. așa cum spuneam are la baza tehnologie laser color
  2. permite copierea la 600 dpi, de pe sticlă sau prin alimentatorul automat de documente (ADF) a documentelor in format maxim A4
  3. poate scana la 1200 dpi (tot din doua surse – de pe sticla si prin ADF) documente sau fotografii, pe care le transmite automat catre: adrese de email, foldere partajate din rețea – asta fără a fi conectat direct la calculator sau prin aplicații instalate pe calculatorul cuplat prin USB, prin instalarea cunoscutului driver TWAIN.
  4. imprimă din mai multe surse. Poate fi conectat ca o simpla imprimanta prin USB, dar sincer asta l-ar cam limita. De ce? Pentru că deține intefețe de rețea (wired și wireless) precum și protocoale de imprimare universale care fac utilizarea prin rețea extrem de simplă dar și productivă în același timp. Nu contează că aveți PC sau Mac sau chiar Linux. Imaginile printate la 2400 x 600 dpi vor arăta la fel de bine 🙂
  5. tehnologia  duplex se poate utiliza atat pentru copiere, cât și pentru tipărire sau scanare. Orice e tipărit față spate denotă o calitate foarte bună a sistemului de antrenare a hârtiei, nefiind nevoie de operațiuni de calibrare anterioare.
  6. are un conector USB dedicat pentru PictBridge – specific camerelor foto. Puteți practic să tipăriți fotografii direct din cameră.
  7. pentru tipărire de pe telefoane mobile, se instalează o aplicație gratuită (RICOH Print&Scan) cu care puteți tipări fotografii, documente sau chiar capturi de ecran. Aplicația este disponibilă pentru iOS și Android.
  8. primește și transmite faxuri clasice, prin rețeaua telefonică (fie PSTN, fie PBX), fiind compatibil standardului G3, cu viteza maxima de 33.6 kb/s. Faxurile recepționate se pot redirecționa automat către o adresa email și se pot transmite faxuri direct din computer, folosind multifuncționalul ca pe un server de fax.
  9. este ușor administrabil dintr-o interfață web accesibilă la adresa IP pe care a primit-o de la router sau alt server DHCP prezent în rețeaua voastră.
  10. viteza de imprimare este de 20 pagini pe minut (14 secunde prima pagina)
  11. are un procesor Celeron M și memorie 256 MB RAM
  12. dimensiuni: 420 x 493 x 460 mm
  13. greutate: 29 kg (e bine de știut când o veți muta brin birou sau acasă 🙂 )
  14. alimentare electrica 230 Vac

Câteva observații personale legate de utilizarea lui

Mi-a plăcut cum tipărește fotografiile. Am văzut multe imprimante laser color în ultimii ani, mai ales din domeniul small business și office.
SP C250SF beneficiază de o tehnologie de aplicare a tonerului uimitoare. Nu văd liniile enervante de la cartușele obosite, poza pare dată cu ceară.

IMG_2548

 

Am tipărit fără probleme cărți de vizită, față verso
Cărțile de vizită pentru Kooperativa 2.0 – pe care nu le mai comandasem în ultima vreme și rămăsesem restant – au apărut în adevărata lor splendoare. Mecanismul de preluare a hârtiei (în tava de alimentare ai un semn fain care îți spune unde să te oprești dacă ai hîrtie groasă – thick – pe limba lui Ricoh) este uimitor, am încercat două grosimi de carton pentru cărți de vizită și nu am experimentat niciun paper jam – coșmarul utilizatorului.

ricoh-cv

Nu am avut nicio problemă fie de pe Mac sau Windows
Adică printează perfect de pe ambele sisteme, fie direct prin cablu USB, sau prin protocol de rețea. Am conectat multifuncționalul Ricoh SP C250SF printr-un cablu LAN însă am făcut un test și pentru wireless și rezultatele au fost identice.

Lăsând deoparte greutatea, îți dă o senzație de robustețe deosebită. Adică va rezista fără probleme unei utilizări intensive de birou, dar și butonării excesive a unui puști de 10 ani care are de făcut o mulțime de proiecte și referate personale – extrem de importante pentru el 🙂

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Review-uri
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Review-uri

Philips Momentum 5000, monitor UHD polivalent de 32″

Mihai Stescu28 decembrie 2023

Cărți de vizită 2.0 – SpreadID Smartcards

Mihai Stescu12 iulie 2023

Synology DS 923+, mai mult decât un NAS

Mihai Stescu23 februarie 2023

Review căști de gaming Viro Plus USB de la SPC Gear

Mihai Stescu16 decembrie 2022

Productivitate la maxim în biroul de acasă cu monitorul Philips 34E1C5600HE

Mihai Stescu21 noiembrie 2022

Panasonic LZ200, un televizor excepțional pentru acasă dar și pentru profesioniști

Mihai Stescu30 martie 2022

Samsung The Terrace, entertainment indoor dar și outdoor

Mihai Stescu8 decembrie 2021

Synology DS 1621+ ideal pentru entuziaști dar și small business

Mihai Stescu9 septembrie 2021

Beosound Level, o bijuterie Bang & Olufsen gândită pentru viitor

Mihai Stescu5 iulie 2021