Mulți utilizatori Apple au fost nevoiți să ruleze programe Windows pe notebook-urile sau desktopurile Mac. Și nu doar din curiozitate. Ci pentru că de exemplu la birou erau obligați să folosească un ERP al cărui client este doar pentru Windows. Sau pentru că imprimanta lor foto (în cazul meu Canon Selphy CP 720 nu mai avea drivere pentru OsX, asta tocmai când am început eu să lucrez pe Mac).
Odată cu trecerea celor de la Apple pe arhitectura Intel, a fost o mișcare naturală și deșteaptă a lor să permită și instalarea alternativă, cu ajutorul unui boot manager (Boot Camp se cheamă la Apple), a unui al doilea sistem de operare, în cazul nostru o versiune de Windows.
Odată cu lansarea noilor versiuni de MacBook Pro (2015), compania Apple însă a anunțat că Boot Camp suportă doar versiunile superioare ale sistemului de operare Microsoft, respectiv de la Windows 8 / 64 bit.
În afară de Boot Camp mai puteți rula Windows pe Mac ca și o mașină virtuală, folosind de exemplu Paralells for Mac. În acest mod mi-am instalat și eu o versiune de Windows 7 / 64 bit pe un MAcBook Pro din 2012, care rulează acum ultima versiune de OS X, Yosemite, 10.10.2 Deoarece nu eram obișnuit la acel moment cu sistemul de operare al celor de la Apple, nu am dorit sa intervin asupra partițiilor discului. În plus, utilizarea lui Paralells permite rularea celor 2 sisteme de operare concomitent, într-un regim numit Coherence.
Notebook
Noile laptopuri lansate de Apple nu mai permit utilizarea lui Windows 7 prin Boot Camp
Leave a Reply
Notebook
Facebook
Twitter
RSS