Se numește Caleidoscop de electronică. Mi-au cumpărat-o cu greu părinții mei prin 1987, ei nu prea aveau relații la librării și cărțile interesante erau dificil de găsit. Hârtie gălbuie, încă de la început și o prestație grafică săracă, cenușie, în ton cu vremurile de atunci.
Îmi aduc aminte cu cât nesaț citeam fiecare montaj și evaluam posibilitatea de a-l pune în practică numărând componentele electronice pe care le păstram în cutii de chibrituri sau truse de plastic pentru pescuit (doar alea le găseam noi la Brăila).
Vă transcriu câteva rânduri din cuvântul autorului – George D. Oprescu, care surprinzător pentru enormul aparat de cenzură prezent atunci, a transmis un mesaj de bun simț și de încurajare amatorilor de electronică, a căror activitate se numește în zilele noastre DIY, fără să ridice osanale mărețior conducători.
Electronica zilelor noastre (1987) pune la dispoziția oamenilor diverse aparate și instalații necesare realizării visurilor celor mai îndrăznețe. Comunicarea știrilor și noutăților, imprimarea sunetului și redarea de înaltă fidelitate a muzicii, televiziunea, asigurarea siguranței navigației maritime, rutiere și aeriene, lupta contra bolilor, calclatoarele electronice, automatica și multe altele alcătuiesc decorul firesc al vieții actuale.
…
Oricare ar fi meseria aleasă, electronica de pe acum prezentă peste tot, va oferi și mai mult sprijin în viitor. Așa că, alături de profesionistul medic, sau metalurg sau arhitect, va dăinui în aceeași persoană, încrezător, optimist și amatorul de electronică, iubitorul montajelor simple sau complicate…..
În România, comunitatea DIY este foarte puternică și se extinde în majoritatea domeniilor tehnice, de la electronică și calculatoare, până la construcții și automobile.
Facebook
Twitter
RSS