Review-uri

Tableta Lenovo Yoga 2 Pro – un companion de nădejde și chic

Tableta Lenovo Yoga 2 Pro – un companion de nădejde și chic

A venit vremea să scriu un review. Mulțumesc lui David și Mikișor pentru răbdarea pe care au avut-o cu mine zilele astea, știu că i-am cam înebunit cu articolul acesta.

Le mulțumesc Alinei și lui Alex de la 2activepr care mi-au oferit spre testare această tabletă incredibilă Yoga 2 Pro. Încă de la început doresc să vă avertizez că acest review este scris și editat în întregime pe tabletă. La urma urmei dacă tot fac un review atunci să pun la muncă acest device acolo unde l-aș folosi dacă l-aș deține.

Legat de notorietatea companiei Lenovo nu cred că am putea aduce noutăți. Sunt buni. Foarte buni. Și dacă nu știați, Ashton Kutcher (actorul, nu am greșit… ), s-a alăturat companiei Lenovo ca și Product Engineer. Se pare că primul produs la care Ashton a lucrat în mod direct este exact această tabletă Yoga 2 Pro, despre care încerc eu să vă vorbesc în cele ce urează.

lenovo-ashton-kutcher

lenovo-ashton-kutcher

Atunci când am pornit-o acasă prima dată, am revenit la setările din fabrică, deoarece am vrut să văd cum e să folosești tableta Yoga 2 Pro de la început, adică atunci când o scoți din cutie.

Prima impresie – un evident efect WOW, aspect exterior deosebit.
În primul rând m-a frapat display-ul, ai cărui 13.3 inci cu rezoluția de 2560 x 1440 pun în dificultate MacBook-ul meu de 13 inci. Unghi de vizualizare superb și o luminozitate mai mult decât suficientă în situațiile de utilizare la lumina zilei.

Un alt amănunt care o diferențiază de alte tablete și cu care m-am întâlnit de la început a fost butonul de start. Plasat strategic, în partea opusă a proiectorului, este chiar buton, adică nu trebuie să îl cauți prea mult cu degetele, cum se întâmplă la alte tablete.

L-am găsit, am apăsat și ecranul s-a iluminat instantaneu, oferind acces la pagina de home.

Tableta Lenovo Yoga 2 Pro a fost proiectată având un considerabil simț al întregului. Muchii rotunde dar ferme și o integrare fantastică a proiectorului, difuzoarelor laterale și a subwoofer-ului în baza cilindrică.

Această prezentare necesită JavaScript.

Suportul multifuncțional, care permite funcționarea în mai multe poziții de lucru are un sistem de blocare ferm, cu buton central de deblocare, chiar lângă camera de pe spate și lângă masca subwoofer-ului.

Portul micro-usb, jack-ul audio și butoanele de volum sunt amplasate pe lateral, pe partea cu butonul on off. Pe partea opusă este butonul de activare a proiectorului.

Ușor de găsit (mai ales pe întuneric) este și butonul de focalizare pentru proiector, montat pe partea cilindrică chiar lîngă acesta.

Setări inițiale / aplicații și integrare soft
Modelul testat de mine se bazează pe platforma Android, cu versiunea 4.4. Așa că setările inițile sunt similare cu cele ale unui telefon Android.

Ce mi s-a părut interseantă este savoarea pe care a oferit-o Lenovo acestei customizări a Androidului, ecranul de bază aducând multe simililarități cu Ios (plasarea aplicațiilor în foldere predefinite și lipsa taskbar-ului, tabul de quick settings apărând la glisarea de jos în sus etc .)

Pe mine nu m-a deranjat de loc, chiar mi-a plăcut această similaritate.
Nicio problemă la conectarea la cele 2 access point-uri de acasă și la hotspotul personal de pe Iphone, indiferent de modul de criptare (wpa / wpa2).

Integrarea este completă cu contul Google, sistemul nu a fost deranjat cu nimic de faptul că eu dețin autentificare în doi pași și că a trebuit să folosesc o parolă specifică pentru fiecare aplicație Google activată.

Odată finalizată această operațiune, am început să descarc aplicațiile necesare mie (WordPress, Feedly, player audio pentru flac-uri și suita Synology – cu care m-am conectat complet și imediat la cloud-ul meu privat – un NAS Synology).

Știam că urma să plecăm de acasă undeva unde nu voi avea semnal de telefon și implicit nici conexiune de internet, așa că am descărcat rapid câteva albume de muzică cumpărate de la HdTracks și căteva videoclipuri.

La treabă
În toate aplicațiile pe care le-am folosit (WordPress, DsFile, DsAudio, DsVideo, Equilizer, ) răspunsul a fost prompt, influența procesorului Intel Atom Quad Core Z3745 tactat la 1.86 GHz și a celor 2 GB RAM (LPDDR3 64 BIT) fiind evidentă, fluxul de lucru nefiind întrerupt de lag-uri sau desincronizări.

Această prezentare necesită JavaScript.


Am putut să scriu acest review fără probleme (decât cele care țineau de funcționalitățile aplicației WordPress pe Android). Am preferat să folosesc tastatura virtuală de pe ecran și să nu instalez o tastatură externă pe Bluetooth.
După cum observați am folosit diacritice, comutarea între cele două seturi de caractere fiind extrem de ușoară.

Let me entertain you!
Acesta ar fi sloganul pe care l-aș atribui secțiunii multimedia.
Despre display v-am vorbit deja, este extrem de sharp și matricea senzorilor răspunde fidel necesităților.

Sunetul este demn de petrecere, cei 7W declarați ai sistemului audio JBL putând face față oricărei provocări (utilizare în mașină sau în aer liber). Un mic amănunt: în cutie veți găsi o pereche de căști tot JBL care ridică mult ștacheta pentru cei care doresc să asculte muzică de înaltă fidelitate.

Am ascultat fisiere flac atât de 44.1 / 16 bit (copie a CD-ului Tracker al lui Mark Knopfler) cât și fișiere 96/24 bit – (albumul Twentysomething al lui Jamie Cullum cumpărat de la HdTracks). Nicio problemă. Atât interfața audio cât și sistemul de boxe le-au redat foarte fidel, fără întrerperi.

Proiectorul inclus este desigur surpriza pregătită de cei de la Lenovo. Poate fără îndoială să reprezinte motivația alegerii acestei tablete.

Fie că vorbim de o ședință de prezentare pregătită în grabă unde nu ni se pune la dispoziție un proiector stand alone, fie că dorim pur și simplu să ne delectăm în vacanță cu un concert proiectat pe un ecran de 50 de inci.

Eu personal am folosit proiectorul de pe tableta Yoga 2 Pro în a doua situație, vizualizând acasă mai multe filme HD de pe YouTube și în mini vacanța de Paști fișiere mp4 cu documentarul de making of al albumului Tracker al lui Mark Knopfler.

M-am descurcat rapid să găsesc unghiul de așezare al suportului iar focalizarea am făcut-o fără probleme pentru mine și audiență (deși port ochelari cu corecții diverse).

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Tableta Yoga 2 Pro poate fi un adevărat centru multimedia, luând în considerare memoria internă de 32 GB (disponibili vreo 24) și slotul de MicroSD de unde mai putem aloca încă 64 GB, pe care inclusiv un audiofil serios își poate stoca albume și concerte de suflet (eventual desene animate pentru copii 🙂 David s-a mulțumit să vizioneze acasă câteva filme cu ascensoare de pe canalul youtube al lui DieselDucy…).

Camera de 8 MP de pe spate oferă fidelitate suficientă pentru atunci când nu mai vrem să ne întrerupem de la lucru și să scoatem camera foto din rucsac. Era prea complicat să fac auto portrete ale tabletei, așa că pozele i le-am făcut cu 7d-ul meu.

Autonomia este un lucru interesant. În vreo două zile de utilizare, am proiectat vreo 2 ore de fișiere video și în rest am lucrat cam 3 ore la acest material și nivelul a ajuns la 50 %, ceea ce mi se pare rezonabil.

Specificații tehnice complete
În orice review trebuie să existe cifrele oficiale.

Iată caracteristicile listate ale tabletei Lenovo Yoga 2 Pro:

Procesor Intel® Atom™ Z3745 (2 M Cache, 4 nuclee core, până la 1,86 GHz)
Sistem de operare Android™ 4.4 KitKat

Memorie

RAM: 2 GB LPDDR3
ROM: 32 GB, acceptă carduri microSD de până la 64 GB

Audio
2 x difuzoare cu incintă mare, orientate spre față + subwoofer JBL®, Dolby® Audio, Wolfson® Master Hi-Fi™

Baterie

Tip: Li-ion, 9600 mAh
Timp de utilizare: Până la 15 ore

Ecran

Dimensiune: 13,3″ Quad HD (2560 x 1440) IPS
Tip: Ecran multitouch capacitiv în 10 puncte

Dimensiuni (L x G x Î)
(333 mm) x (3,7 mm -12,6 mm) x (223 mm)
Greutate: 950 g

Proiector integrat
Proiectează un ecran de până la 50″ pe orice perete
Culoare: Platină
SIM: Unic, micro SIM (doar modelul LTE) – eu am testat modelul fără conexiune celulară

Camere integrate

Spate: 8 MP f2.2, focalizare automată
Față: 1,6 MP HD, focalizare fixă

Senzori
Senzor G, Busolă, Senzor de lumină ambientală, Hall, Vibrații, Magnet

Conectivitate
WiFi 802.11 a/b/g/n, MiMo,
Bandă dublă 2,4 GHz și 5 GHz,
Bluetooth® 4.0
Bandă dublă LTE 1/2/3/4/5/7/8/20 (doar modelul LTE)

Porturi
Micro USB, mufă audio de 3,5 mm, card microSD

Concluzie: tableta Lenovo Yoga 2 Pro reprezintă un salt tehnologic important, cu un ansamblu de componente atent selecționate, cu un design excepțional, destinată atât mediului de afaceri cât și segmentului de home useri pentru veleitățile evidente în domeniul entertainment-ului.

Proiectorul este desigur vedeta care atrage după sine un public înclinat spre segmentul home theater.
Sistemul de operare Android – a cărui flexibilitate o cunoaștem deja, vine să completeze lista de dotări notabile.

Mergeți în showroom și vedeți / testați această tabletă. Veți pleca cu ea acasă…

În perioada de testare am folosit-o atât pentru a lucra efectiv acest review cât și pentru distracție și vă spun cinstit că nu știu ce mi-aș dori ceva de la o tabletă și să nu regăsesc cerința în Lenovo Yoga 2 Pro.

View Comments (1)

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Review-uri
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Review-uri

Philips Momentum 5000, monitor UHD polivalent de 32″

Mihai Stescu28 decembrie 2023

Cărți de vizită 2.0 – SpreadID Smartcards

Mihai Stescu12 iulie 2023

Synology DS 923+, mai mult decât un NAS

Mihai Stescu23 februarie 2023

Review căști de gaming Viro Plus USB de la SPC Gear

Mihai Stescu16 decembrie 2022

Productivitate la maxim în biroul de acasă cu monitorul Philips 34E1C5600HE

Mihai Stescu21 noiembrie 2022

Panasonic LZ200, un televizor excepțional pentru acasă dar și pentru profesioniști

Mihai Stescu30 martie 2022

Samsung The Terrace, entertainment indoor dar și outdoor

Mihai Stescu8 decembrie 2021

Synology DS 1621+ ideal pentru entuziaști dar și small business

Mihai Stescu9 septembrie 2021

Beosound Level, o bijuterie Bang & Olufsen gândită pentru viitor

Mihai Stescu5 iulie 2021