Roboți

Teamnet dezvolta tehnologii inovatoare in domeniul roboticii industriale

Teamnet dezvolta tehnologii inovatoare in domeniul roboticii industriale

Grupul Teamnet, unul dintre cei mai importanți integratori IT&C din regiune, dezvoltă și implementează tehnologii inovatoare în domeniul roboticii industriale la nivel european, ca parte a consorțiului internațional de prestigiu care desfășoară proiectul de cercetare și dezvoltare Megarob.

Proiectul, co-finanțat de Comisia Europeană, constă în realizarea unui ansamblu robotic industrial complex și multifuncțional de ultimă generație, care formează o platformă flexibilă impresionantă de 20 de metri lungime și 6 metri lățime.

Acest sistem include un robot sferic, un pod rulant 3D și un sistem de monitorizare cu laser. Ansamblul permite folosirea robotului sferic în întregul volum delimitat de podul rulant și cu o acuratețe optimizată de sistemul Laser-Tracker, în timp real.

Controlat de un sistem informatic avansat, Megarob va permite efectuarea automatizată de operațiuni de înaltă precizie în producția de componente și structuri de dimensiuni mijlocii și mari. Robotul va fi pregătit pentru utilizare începând cu luna octombrie a acestui an.

“Megarob este o invenție unică în lume, prin tehnologiile avansate din domeniul roboticii pe care le integrează. Sistemul înlocuiește folosirea mai multor roboți dintr-o linie obișnuită de producție sau din activitatea cu structuri și componente foarte mari, oferind companiilor posibilitatea să inoveze procesul de lucru, eficientizând, astfel, operațiunile și investițiile necesare pe acest segment.

Megarob va revoluționa procesul de producție în diverse domenii precum aeronautică, transport feroviar și maritim, ingineria infrastructurii industriale și energie regenerabilă. Suntem onorați să reprezentăm România în cadrul acestui proiect și ne propunem ca prin know how-ul și expertiza echipei noastre, demonstrate în domeniul cercetării și dezvoltării în robotică, să aducem o reală diferență în societate.”

În cadrul proiectului, Teamnet a definit, dezvoltat și integrat interfețele software ale robotului și va instala în următoarele luni sistemul de control pe versiunea de prototip. Acest sistem utilizează două computere, unul dedicat corecției poziției robotului în timp real, iar celălalt pentru a defini și monitoriza activitățile desfășurate și pentru a opera sistemul. Conceptul și funcționalitățile Megarob sunt demonstrate în filmele de mai jos:

 

José Antonio Dieste, reprezentant AITIIP Technology Centre, liderul consorțiului Megarob, a declarat: “Ne bucurăm de o colaborare la un nivel înalt de profesionalism cu Teamnet și, desigur, cu întreg consorțiul. Ca rezultat al acestei cooperări, avem oportunitatea să prezentăm industriei unul dintre cei mai mari roboți de înaltă precizie dezvoltați până în prezent. Prototipul Megarob, care este în prezent testat în unitățile AITIIP, va marca deschiderea uneia dintre porțile către fabricile viitorului.”

 

Reprezentantii consortiului MEGAROB

Reprezentantii consortiului MEGAROB

Proiectul Megarob a fost lansat în noiembrie 2012. Coordonat de centrul de cercetare AITIIP Technology Centre, consorțiul internațional Megarob îmbină expertiza solidă și competențele ample în dezvoltarea de tehnologii și soluții inovatoare a șapte organizații din Spania, Luxemburg și Elveția. Teamnet este singura companie din România care face parte din acest consorțiu, alături de CSEM – Centrul Elvetian de Electronica si Microtehnologie, ESPACE 2001, GH Gruas, Leica Geosystems și Acciona Infraestructuras.

Proiectul este finanțat prin cel de-al șaptelea Program Cadru pentru Cercetare al Comisiei Europene, ca parte a Parteneriatului Public-Privat Fabricile Viitorului, contract nr. 314015. Mai multe informații despre proiect sunt disponibile pe site-ul www.megarob.eu.

Teamnet investește anual peste 10% din cifra de afaceri în proiecte de cercetare și dezvoltare.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Roboți
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Roboți

Roboții s-au întrecut și ei în proba de slalom la Jocurile Olimpice

Mihai Stescu13 februarie 2018

Un Transformer dincolo de ecranul de cinema

Mihai Stescu26 septembrie 2016
Robot Atlas

Algoritmi care fac mai sigur mersul roboților

Mihai Stescu19 octombrie 2015
robot si drona

Un robot colaborează cu o dronă pentru a traversa terenul accidentat

Mihai Stescu6 octombrie 2015
Primer V2, un robot biciclist

Primer V2, un uimitor robot biciclist

Mihai Stescu9 septembrie 2015
Pepper - robot emotional

Pepper, robotul care s-a vândut în 60 secunde

Mihai Stescu22 iunie 2015
Pod printat 3D la Amsterdam

Roboți autonomi printează 3D un pod în Amsterdam

Mihai Stescu18 iunie 2015
Robot vs Samurai

Un robot se confruntă cu un samurai

Mihai Stescu9 iunie 2015

Roboţi care merg, se caţără, conduc şi cad, totul în cadrul concursului Darpa Robotics Challenge 2015

Alexandru Ion8 iunie 2015