Producătorul AOC a făcut o mișcare interesantă cu monitorul C27G2U, poziționându-l într-un segment de preț interesant și oferindu-i caracteristici care permit utilizarea lui și în alte domenii, cum ar fi home / office.
Pentru un utilizator, prima impresie contează mult. Așa că până să-l pornești, AOC C27G2U te impresionează prin designul îndrăzneț al standului, dar și prin funcționalitatea acestuia. Se montează imediat și intuitiv remarci ușurința de poziționare a displayului. Pentru mine, care mai am un monitor pe birou, a fost o surpriză plăcută să îl aliniez cu ușurință lângă monitorul meu vechi.
De foarte mulți ani lucrez cu două monitoare, așa că era foarte important să obțin o configurație care să-mi permită o ergonomie ridicată și opoziție confortabilă la birou. Ceea ce m-a mirat mult, este că am acceptat imediat ideea că al doilea monitor este curbat. Credeam că nu se va potrivi bine cu cel vechi, mă bucur că m-am înșelat, curbura lui aduce chiar un confort suplimentar atunci când îmi arunc privirea în colțul cel mai îndepărtat, unde, de exemplu, păstrez activă fereastra WhatsApp.
C27G2U are un panou VA de 27 de inci, care oferă, așa cum era de așteptat, un contract excelent (tipic panourilor VA). Curbura 1500 R compensează parțial dezavantajul tehnologiei VA și anume unghiul de vizualizare mai îngust. (178 / 178 specificat). Panoul are tratament AC (anti glare), care permite vizualizarea chiar și iluminat parțial de surse exterioare. Luminozitatea este de 250 de niți, dată de sistemul de iluminare cu WLED. AOC numește acest sistem WLED, de la culoarea albă a ledurilor utilizate, am văzut că este o simplă convenție care ține de producător.
Rezoluția este full HD, cu 16.6 milioane de culori, iar rata de refresh ajunge până la 165 Hz, o valoare numai bună pentru jocuri. În configurația mea, la utilizare normală, Mac Mini l-a setat automat pe valoarea de 120 Hz, mai mult decât confortabilă pentru utilizare office.
Latența specificată de producător este de 4ms în sistem GTG și 1 s în sistem MPRT. În trecut se utiliza doar GTG (grey to grey), valoare care reprezintă timpul necesar unui pixel să-și schimbe culoarea. În prezent, datorită aplicațiilor multimedia, se utilizezează și MPRT (Moving Picture Response Time) care reprezintă timpul minim în care un pixel poate fi vizibil.
Pentru toate testele pe care le-am făcut eu, aceste valori au fost suficiente, nu am remarcat niciun lag sau senzație de deteriorare a imaginii. Contrastul static este de 4000:1, iar cel dinamic 80M:1. Evident peste monitorul meu vechi și corespunzător pentru utilizare în gaming.
În ceea ce privește parametrii video, aceștia includ tehnologii precum Freesync Premium (48 – 165 Hz). Spațiul de culoare este conform SRGB CIE 1931 situat la 120%, pentru Adobe 89 % și 85 % la NTSC. La acestea se adaugă flicker free și o tehnologie de reducere a emisiilor blue. (Low Blue Light).
Monitorul vă spuneam că permite ajustarea pe verticală, orizontală și înclinarea și se poate utilizat cu sistem de prindere VESA 100 x 100 mm. Este competat de două difuzoare interne de 2 W, pentru o redare decentă a sunetului.
Ca și conectivitate, găsim: două porturi HDMI 2.0, un port DisplayPort 1.2, dar și un conector Dsub pentru calculatoare mai vechi. AOC C27G2U ere și un port USB B, pentru hub-ul USB 3.2 cu 4 porturi downstream corespondente. E o idee bună pentru cei care doresc să conecteze la el alte periferice (mouse, tastatură, cameră web). Unul din porturi este fast charge, îl puteți folosi la încărcarea telefonului sau a tabletei. Pe parte audio găsim atât conector de căști cât și un jack audio in.
Consumul de energie este de 30 wați în utilizare și 0.3 wați în stand by.
Toate setările se fac dintr-un meniu OSD și cele 4 taste prezente în dreapta jos. În afară de luminozitate și contrast, monitorul permite setări diferite pentru luminanță (gamma), rată de contrast dinamic (DCR) și profilul HDR.
Veți găsi setări legate de culoare (se poate seta fiecare canal R, G, B, în parte) și puteți alege dacă să activați modul DCB (dynamic colour boost).
Există o parte specială a meniului pentru gaming, referitoare la game mode, slow input lag, low blue light, adaptive sync, game colour și overdrive. Sunt convins că pasionații de jocuri își pot seta profile personalizate, în funcție de tipul jocului.
Utilizarea atât în mod office dar și entartainment au scos la suprafață un monitor excelent pentru utilizarea de zi cu zi, cu multă personalitate și care se poate adapta ușor la o activitate de gaming. Chiar dacă parametrii specifici de gaming nu depășesc alte modele dedicate, raportul calitate preț este excelent. AOC C27G2U poate fi cu succes un monitor de zi cu zi.
Facebook
Twitter
RSS