GADGET

Un set de gaming SPC Gear inedit: tastatura Omnis Kalih GK650K și mouse Lix SPG051

Un set de gaming SPC Gear inedit: tastatura Omnis Kalih GK650K și mouse Lix SPG051

Pentru fiecare activitate există uneltele potrivite.

Așa și pentru gaming. Oameni care au studiat mai mult decât mine au ajuns la concluzia că o tastatură și un mouse potrivit pot schimba experiența de joc unui gamer. Felul în care jucătorul simte clik-ul mouse-ului, cum îl ține în mână sau cum tastele revin după o apăsare fermă, toate acestea contribuie la un joc mai bun. Un joc mai bun înseamnă mai multă distracție și relaxare.

Pentru mine a fost chiar distractiv să testez tastatura Omnis Kalih GK650K și mouse-ul Lix SPG051, ambele fabricate de SPC Gear.

Tastatura mi-a adus aminte de niște modele mai vechi care se livrau pe vremuri cu unele servere. Un aer cazon, robust, o tastatură mecanică completă, cu 104 taste. Da, pentru cei care mai tastează IP-uri sau folosesc Excel-ul la calcule, o tastatură completă e obligatorie.

Spuneam că tastele sunt mecanice. Asta înseamnă că fiecare dintre ele deține sub capacul semitransparent un microswitch propriu, lucru care garantează promptitudine, viteză mare și desigur rezistență la nenumărate acționări, poate unele chiar foarte puternice.

Capacele semitransparente permit retroiluminarea, o dotare pe care nu o mai văd un lux de mult timp. Dincolo de utilizarea mai ușoară în condiții de iluminare scăzută (unii dintre noi ne mai uităm la taste, chiar dacă nu tot timpul), retroiluminarea RGB oferită de Omnis Kalih GK650K permite o customizare exhaustivă, atât pentru taste, cât și pentru benzile laterale gândite să ilumineze o parte din masa de lucru.

Pe tastatură mai găsim o rotiță de volum, al cărei feedback este util, atunci când o acționezi instinctiv pentru a regla volumul. Dacă vorbim de volum, probabil că purtând căști, nu veți auzi zgomotul făcut de taste. Pentru noi, cei care folosim tastatura pentru office, zgomotul poate fi deranjant și riscăm să fim dați afară din birou 🙂 , dar pentru gameri este ceva obișnuit. Cu toate acestea, utilizatori mult mai experimentați decât mine spun că Omnis Kalih GK650K face mai puțin zgomot decât alte modele.

Eu am testat varianta de tastatură dotată cu taste blue. Nu știam mare lucru despre diferențele dintre ele, am studiat însă și am găsit animația de mai jos, care explică foarte bine caracteristicile modelelor.

https://uxdesign.cc/fascinations-on-mechanical-keyboard-228e04a535cc

Tastele roșii (red switches) sunt cele cu mișcare liniară, la care nu aveți feedback tactil și nici zgomotul caracteristic, mai apropiate de tastaturile cu membrană. Modelele maro (brown switches) oferă un feedback tactil dar nu fac zgomot.

Tastele blue sunt cele care oferă atât confirmare tactilă, cât și sonoră.

Tastatura se conectează cu un cablu USB, cu mufă USB C pe corpul ei și obișnuitul format USB standard A pentru conectarea la calculator. Mi-a plăcut cablul cu protecție textilă. Plasat pe canelurile care îl ghidează pe spate, acesta nu vă va deranja în timpul utilizării. Este flexibil dar în același timp oferă o senzație de robustețe reconfortantă. Interesantă alegerea celor de la SPC să plaseze un conector pe corpul tastaturii, în felul acesta puteți, în timp, înlocui cablul dacă este nevoie.

Tastatura are doi suporți reglabili, care oferă două unghiuri de înclinare și astfel două posibile scenarii de utilizare. Interesant este și palm rest-ul cu fixare mecanică, care completează vizual dar și ergonomic configurația tastaturii Omnis Kalih GK650K.

De remarcat și posibilitățile de control ale ledurilor și benzilor RGB, care permit customizarea pentru activități mai eficiente sau pur și simplu pentru a te imersa mai bine în feelingul jocului.

Softul permite atât personalizarea unor profiluri de culoare, adresabile prin combinații de taste, dar și diverse scurtături pentru comenzi complexe necesare jocurilor.

SPC LIX

LIX are o carcasă honeycomb foarte ușoară dar și foarte solidă. Dotat cu o sită care oprește praful și umiditatea, permite totuși luminilor interioare produse de leduri să fie vizibile chiar și pe timp de zi. Mouse-ul LIX și-a primit denumirea de la greutatea sa (59 grame), convertită în cifre romane.

LIX deține un senzor PixArt PMW3325 care permite citirea inclusiv pentru mișcări foarte rapide (producătorul indică valoarea de 2.54 m/s) ceea ce îl recomandă pentru jocuri de acțiune, unde viteza este importantă. Mai mult, are o rezoluție de citire de până la 8000 dpi, ceea ce satisface orice gamer serios.

Micro switch-urile sunt Kailh GM 4.0, garantate până la 60 milioane de acționări. Se simte comanda fermă odată apăsat oricare din switchuri.

Are un cablu textil, foarte flexibil care promite o rezistență sporită la utilizări intense.

E construit din materiale durabile, finisate pentru a aluneca fluent pe pad, dar și direct pe birou, așa cum l-am testat eu.

Vă spuneam că luminile RGB sunt programabile. Și în cazul lui LIX vă puteți programa scenarii care să se combine cu cele ale tastaturii sau ale jocului pe care îl jucați. Cu același soft, vă puteți seta atât profilele de culoare, dar și funcțiile celor 6 butoane și rezoluția senzorului (200 – 8000 dpi).

Mi-a plăcut mult combinația dintre tastatura Omnis Kalih GK650K și mouse-ul LIX SPG051, le puteți folosi atât pentru jocuri, dar și în activitatea de zi cu zi, aducând un aspect multicolor muncii voastre și un spor de ergonomie.

Ambele se găsesc deja în magazinele online, le-am văzut de exemplu la Emag.
Tastatura aici și mouse-ul aici.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

GADGET
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in GADGET

Legrand lansează pe plan local noua gamă SUNO, adaptată cerințelor actuale ale consumatorilor

Mihai Stescu7 octombrie 2022

Proiectorul de gaming BenQ X3000i a câștigat premiul EISA

Mihai Stescu18 august 2022

Mixerul audio ATEN MicLIVE – inteligență artificială pentru podcasturi de calitate

Mihai Stescu11 august 2022

Televizoarele Samsung QLED și Lifestyle 2022 recunoscute de institutele de top de certificare globale pentru confortul ochilor, siguranța și acuratețea culorilor

Mihai Stescu13 decembrie 2021

Produsele sport de la Bang & Olufsen primesc o nouă nuanță de culoare

Mihai Stescu4 iunie 2021

Montajul video și streamingul sunt mai facile cu ATEN UC3022 și aplicația ATEN OnAir Lite

Mihai Stescu3 iunie 2021
Kingston FURY Renegade DDR4 RGB

Kingston anunță noul brand pentru gaming: Kingston FURY

Mihai Stescu3 iunie 2021

Smart home, a fi sau a nu fi o casă inteligentă

Mihai Stescu6 mai 2021

Noile Galaxy Buds Pro oferă un sunet epic în fiecare moment

Mihai Stescu14 ianuarie 2021