Entertainment

Montajul video și streamingul sunt mai facile cu ATEN UC3022 și aplicația ATEN OnAir Lite

Montajul video și streamingul sunt mai facile cu ATEN UC3022 și aplicația ATEN OnAir Lite

ATEN International, lider mondial în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, a creat pentru mixarea și captura a două surse HDMI dispozitivul compact UC3022, a cărui ușurință în utilizare se datorează în mare parte aplicației de control care îl însoțește – ATEN OnAir Lite.

Datorită îmbunătățirii performanțelor dispozitivelor mobile, înmulțirii rețelelor wireless și schimbării generațiilor de utilizatori, platformele video online au crescut de-a lungul ultimilor ani semnificativ în popularitate. Prin urmare, a crescut și volumul de conținut video generat de utilizatori. ”Vlogingul se bucură la ora actuală de o popularitate remarcabilă și, de aceea, nu este de mirare că vlogerii depun tot mai multe eforturi pentru a produce materiale de calitate din ce în ce mai bună, unele dintre ele putând fi cu ușurință încadrate în categoria celor realizate de profesioniști. Eforturile lor nu necesită însă numai creativitate, ci și echipamente adecvate, care pot fi dificil de instalat, configurat și operat.

De aceea, ATEN propune ca soluție la îndemână dispozitivul de captură USB-C UC3022, precum și aplicația potrivită care să facă producerea de conținut live mult mai ușor de utilizat, dar de calitate cât mai bună”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN România.

Pe lângă formatul compact pentru funcțiile multiple pe care le încorporează – captură video duală, switch video, mixer audio și control wireless prin Bluetooth – ATEN UC3022 mai este caracterizat și de ușurința remarcabilă în utilizare.

Aceasta este dată de aplicația de control care îl însoțește – ATEN OnAir Lite. Compatibilă atât cu dispozitive iOS, cât și cu modele Android, aplicația pune utilizatorului la dispoziție un adevărat studio de producție video, pentru a cărui operare nu are nevoie de ajutorul altor persoane. Pe lângă operațiuni de bază, precum tăiere sau redimensionare, ea permite controlul de la distanță, editarea imaginilor în timp real și schimbarea fundalului prin combinarea a două imagini (chroma keying).

De asemenea, sunt posibile comutarea și mixarea conținutului video și audio, ajustarea setărilor și efectelor, precum și salvarea a până la opt scene prestabilite, ce pot fi apoi interschimbate rapid. Schimbarea sursei video poate fi realizată și în mod automat, folosind funcția Auto Switch, care selectează pentru redare intrarea HDMI unde este detectată prezența de conținut audio. În același timp, sunt posibile realizarea de materiale Picture-in-Picture (PiP) sau Picture-by-Picture (PbP).

Funcția Remote Deck cu care este prevăzută ATEN OnAir Lite oferă și mai mult control utilizatorului, permițându-i acestuia să configureze până la 18 butoane software, ca scurtături pentru declanșarea instantanee a unor acțiuni la nivelul aplicațiilor, al software-ului utilizat pentru streaming sau al unor platforme precum OBS studio, YouTube și Twitch. Astfel, toate comenzile utilizate frecvent pot fi declanșate cu o singură atingere de buton, fără a fi necesară memorarea unor combinații de taste. Și, la fel de util este faptul că utilizatorului nu este „legat” de echipament, controlul acestuia prin OnAir Lite fiind posibil de la distanță, prin Bluetooth. În plus, aplicația este constant actualizată și îmbunătățită, prin adăugarea de funcții noi, precum scurtături pentru conversații, animații și efecte audio – toate cu scopul de a fluidiza procesele de producție.

Faptul că UC3022 este un echipament reușit nu mai reprezintă o noutate, bucurându-se deja de aprecierea mai multor specialiști în domeniu, însă aplicația OnAir Lite creată de ATEN pentru el îl transformă într-un produs desăvârșit. Practic, aceasta îi permite oricărui utilizator să creeze conținut de cea mai bună calitate, la nivel profesional – totul cu efort minim.

Despre ATEN

Înființată  în anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT și soluții de administrare. Incluzând soluții KVM, soluții A/V profesionale și soluții inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conectează, administrează și optimizează echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educație, media și transporturi. ATEN deține peste 570 de brevete înregistrate la nivel internațional și o echipă de cercetare ce asigură un flux constant de soluții inovatoare, de unde rezultă un portofoliu cuprinzător de produse disponibile la nivel mondial.

Având sediul în Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins și are astăzi subsidiare în China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India și România – cu centre de cercetare în Taiwan, China și Canada.

Pentru mai multe informații despre ATEN, vizitați www.aten.com.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Entertainment
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Entertainment

Proiectorul de gaming BenQ X3000i a câștigat premiul EISA

Mihai Stescu18 august 2022

Televizoarele Samsung QLED și Lifestyle 2022 recunoscute de institutele de top de certificare globale pentru confortul ochilor, siguranța și acuratețea culorilor

Mihai Stescu13 decembrie 2021
Kingston FURY Renegade DDR4 RGB

Kingston anunță noul brand pentru gaming: Kingston FURY

Mihai Stescu3 iunie 2021

BenQ anunţă noile videoproiectoare Home Cinema 4K HDR, echipate cu sistem de operare Android TV

Mihai Stescu15 decembrie 2020

PC Garage oferă cadou o pereche de căști pentru gaming

Mihai Stescu3 septembrie 2020

TH685 este noul proiector BenQ pentru gaming

Mihai Stescu27 mai 2020

Televizorul inteligent 4K Gazer TV43-US2G cu Android

Mihai Stescu13 noiembrie 2019

Televizoarele smart Samsung vor integra iTunes Movies & TV Shows, cât și AirPlay 2 începând cu primăvara lui 2019

Mihai Stescu8 ianuarie 2019

Trust Gaming lansează modelul Kusan, un nou mouse de gaming dezvoltat împreună cu EPSILON eSports

Mihai Stescu8 februarie 2018