Audio

Cu căștile Bose Quiet Comfort 35 auzi doar muzica…

Cu căștile Bose Quiet Comfort 35 auzi doar muzica…

Am primit aseară căștile Bose Quiet Comfort 35, să le testez și să-mi spun părerea despre ele. Bose a impresionat mereu prin design minimalist, exact și prin încurajarea tehnologiilor inovatoare.

Aspectul căștilor Bose te uimește încă de când deschizi cutia. Fiecare componentă este exact la locul ei, minim în plus dar nimic în minus.

bose-qc-35-in-the-box

Am auzit cu toții de Noise Cancelling, tehnologie prezentă în industria muzicală și nu numai, într-o formă pasivă, ca și diverse filtre.

Adică pur și simplu se tăiau din spectrul audio frecvențele care nu conveneau dar se putea aplica în principiu numai sunetelor datorate imperfecțiunilor tehnolgice – zgomotul de fond al benzilor magnetice sau al discurilor de vinil.

Odată cu dezvoltarea procesoarelor de sunet, minimizării lor și revoluției software s-a văzut posibilă aplicarea unei tehnologii active în eliminarea zgomotelor care ar putea deranja o audiție, mai ales atunci când mergem pe stradă sau suntem în mașină, tren, avion.

Bose adaugă în QC35 pe lângă modulele de Bluetooth, NFC și amplificare audio un modul care captează printr-un microfon zgomotele, generează o undă exact inversă și o adaugă semnalului audio. În acest fel, zgomotul este anulat și urechea sesizează exclusiv semnalul util.
Screen Shot 2016-08-25 at 20.30.51

Încă de la început, am înțeles că aceste căști vor excela în audiția wireless. Telefonul meu are doar bluetooth, nu și NFC, dar a fost suficient. Am ascultat de pe Iphone muzica stocată într-un NAS, de mai multe genuri, atât acasă, cât și pe stradă și în autobuz.

Mai e un loc unde mi-ar fi plăcut să le testez: în avion, dar nu am avut ocazia 🙂 Acolo cred că ar fi ideale, mai ales dacă avem în vedere autonomia promisă de 20 de ore. De ajuns să ajungi în America, Asia sau chiar Australia.

Am rămas surprins azi în autobuz cât de bine se putea auzi Byron cu a sa The Sea, sau Mark Knopfler cu Wherever You Go.

Am mai ascultat și jazz (Gregory Porter), muzică electronică (Jeam Michel Jarre) dar și rockul fantastic al lui David Gilmour (ultimul său album – Rattle That Lock). Am ascultat și direct de la un player HiRes Fiio X1 ș și prin cablu, dar vă spun sincer că QC 35 excelează la tot ce înseamnă wireless și Noice Cancellation.

IMG_7679

În ultimele 24 de ore, am ascultat vreo 4 ore de muzică, folosind căștile Quiet Comfort 35 de la Bose. Vă spun sincer că dacă utilizarea wireless este importantă pentru voi și mai ales dacă ascultați muzică într-un mediu zgomotos, aceste super căști de la Bose sunt de luat în considerație.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Audio
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Audio

Produsele sport de la Bang & Olufsen primesc o nouă nuanță de culoare

Mihai Stescu4 iunie 2021

Noile Galaxy Buds Pro oferă un sunet epic în fiecare moment

Mihai Stescu14 ianuarie 2021

Ikea colaborează cu Sonos pentru primele boxe active comercializate de gigantul suedez

Mihai Stescu26 iulie 2019

Creative lansează căștile de gaming Sound BlasterX H6 50mm

Mihai Stescu2 noiembrie 2018
Pono Player Neil Young Harvest

Pono Player – o inițiativă a lui Neil Young de a populariza înregistrările muzicale de înaltă fidelitate

Mihai Stescu16 martie 2015