IoT

Simfony Mobile lansează în Nord-Vestul capitalei prima rețea publică LoRaWAN destinată proiectelor IoT

Simfony Mobile lansează în Nord-Vestul capitalei prima rețea publică LoRaWAN destinată proiectelor IoT

Simfony Mobile lansează în București proiectul pilot al primei rețele publice bazate pe protocolul LoRaWAN, venind în întâmpinarea tuturor celor care doresc să demareze propriul proiect IoT și care sunt în căutarea unor instrumente accesibile.

Rețeaua LoRa Simfony va acoperi inițial zona de Nord-Vest a Capitalei și va permite oricui să conecteze senzori la rețea prin intermediul platformei web. Procesul este simplu: utilizatorul își face cont, adaugă senzorii în platformă și configurează device-urile cu datele specifice furnizate de platformă. Datele trimise de senzori vor fi disponibile în Platforma IoT Simfony sau vor putea fi direcționate către aplicații externe.

Internet of Things (IoT) este un domeniu tot mai dinamic și promite să schimbe radical societatea oferind oportunități de îmbunătățire a modului în care lucrăm, colaborăm, facem cumpărături și ne petrecem timpul liber. Una din tehnologiile relativ noi care contribuie la expansiunea rapidă a Internet of Things este LoRaWAN. Aceasta permite transmiterea de date prin intermediul undelor radio în benzi de frecvență nelicențiate sub pragul de Gigahertz, precum 169 MHz, 433 MHz, 868 MHz (Europa) și 915 MHz (America de Nord).

Rețeaua Simfony permite accesul public oricărui utilizator care vrea să dezvolte un proiect folosind această rețea, persoană fizică sau juridică. Astfel, LoRa Simfony se adresează companiilor care vor să dezvolte proiecte IoT, în special cele de tip Smart City (dar nu exclusiv), cât și pasionaților de tehnologie care vor să experimenteze cu tehnologia LoRaWAN.

În faza pilot, accesul la rețea este semiautomat și necesită contactarea echipei de suport Simfony Mobile pentru activarea serviciului, însă în următoarea fază va deveni posibil accesul automat la platformă / rețea. Utilizatorii își vor putea conecta inclusiv propriile gateway-uri dacă vor să își creeze o rețea locală proprie. Limitările legate de viteza de transfer a datelor și volumul limitat al acestora, adică faptul că device-urile LoRa trimit cantități mici de date la intervale lungi de timp, explică parțial și multiplele beneficii ale LoRa – acoperire mare, costuri reduse, conectarea de senzori și dispozitive autonome / consum de curent foarte mic. În privința echipamentului, la rețea se pot conecta orice dispozitive compatibile LoRaWAN, care pot fi achiziționate direct de la vendori sau de la parteneri Simfony Mobile (Libelium, NAS, ELSYS, MiroMicro etc.).

În faza pilot, accesul la rețea este gratuit. Planurile de viitor pentru rețeaua LoRaWAN de la Simfony includ o lansare publică odată cu extinderea geografica a rețelei pe baza cerințelor si feedback-ului din piață.

Prin rețeaua LoRaWAN, Simfony Mobile urmărește să dezvolte proiecte și să deschidă noi oportunități de contact cu alte persoane sau companii care doresc să dezvolte proiecte IoT precum și facilitarea dezvoltării mediului IoT în general. Rețeaua LoRaWAN vine în completarea ofertei existente de servicii ale Platformei IoT Simfony, o platformă disponibilă online care oferă un set complet de instrumente, de la transmitere la vizualizare de date, pentru dezvoltarea rapidă și eficientă de proiecte IoT sau M2M.

„Rețeaua LoRa Simfony este deschisă tutoror celor care vor sa dezvolte un proiect IoT, de uz propriu sau oferit ca serviciu altor companii, persoane. Ca să ofer cateva exemple: o companie vrea să dezvolte o soluție de monitorizare și plată automată pentru o parcare privată unde să aibă diferiți senzori LoRaWAN sau un serviciu de monitorizare de bunuri pe raza Bucureștiului sau poate o soluție de citire la distanță a contoarelor (gaz, energie, apă) – în toate aceste scenarii, rețeaua LoRaWAN poate fi folosită eficient.”- Bog     dan Bălan, CEO Simfony Mobile.

Zona aproximativă de acoperire a rețelei publice Simfony Mobile:

 

 

 

Despre Simfony Mobile

Simfony Mobile este o companie fondată în 2013, specializată în produse și servicii destinate IoT. În prezent, prin soluțiile dezvoltate și prin experiența bogată în proiecte dedicate, Simfony Mobile este un one stop shop IoT, oferind conectivitate mobilă globală, o Platformă de Management în Cloud și soluții personalizate pentru orice industrie sau domeniu la costuri extrem de avantajoase. Misiunea Simfony Mobile este să creeze soluții IoT accesibile pentru o lume cu adevărat conectată – mai eficientă și mai deschisă spre colaborare.

http://simfonymobile.com/

Despre IoT și Simfony Mobile:

 

Despre LoRaWAN

LoRaWAN™ este o specificație de rețea de tip LPWAN (Low Power Wide Area Network) destinată obiectelor wireless cu un consum de energie foarte mic. Specificația este elaborată de organizația non-profit The LoRa Alliance ™ din care fac parte diverși vendori și specialiști din domeniu. LoRaWAN stabilește aspectele cheie pentru utilizarea LoRa în IoT precum comunicarea bidirecțională, mobilitatea și serviciile de localizare. Specificațiile asigură interoperabilitatea obiectelor inteligente fără necesitatea unor instalări complexe.

https://www.lora-alliance.org

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

IoT
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in IoT