Telefoane mobile

Google devine operator de telefonie mobilă

Google devine operator de telefonie mobilă

Google a devenit operator de telefonie mobilă. Compania a anunțat planurile sale de a oferi servicii de telefonie deținătorilor de telefoane Nexus 6. Pentru Project Fi, cum a fost numit serviciul de telefonie mobilă, Google lansează deja invitații începând din 22 aprilie.

Postarea de pe blogul companiei prezintă proiectul ca fiind similar cu programul Nexus. ”Project Fi permite companiei Google să lucreze în parteneriat cu operatorii de vârf, fabricanți de terminale și să împingă limitele posibilului.”

Serviciul este disponibil numai pentru terminalul Nexus 6 și necesită un SIM special pentru Project Fi – el funcționează atât cu modelele existente de Nexus 6, cât și cu cele următoare. Serviciul este disponibil ca un program preliminar de acces și de aceea momentan nu va fi implementat pe alte terminale.

Google-Nexus-6

Google-Nexus-6

Oferta celor de la Google este unică, deoarece compania va taxa clienții numai pentru cantitatea de date utilizate și nu va solicita o taxă fixă pentru un pachet de date. Daca nu se utilizează traficul pentru care s-a plătit deja, Google va returna diferența.
Pentru un abonament de 20 USD, Google oferă convorbiri, mesaje sms-uri, utilizare telefon ca și hotspot și acoperire internațională în 120 de țări. Ca și trafic de date, se vor taxa 10 USD pentru 1 GB date transferate pe lună. Ce date nu s-au utilizat, se vor rambursa ca și valoare.

Chiar dacă îți depășești cantitatea de date preconizată, tariful ramâne de 10 USD pe GB și pentru depășiri.
Să repet, ca să înțelegem mai bine: dacă plătești date pe care nu le folosești, primești banii înapoi, iar dacă nu cumperi în avans pachete de date, le plătești ulterior la același tarif. Serviciul nu va necesita un contract!

Momentan, Google va opera în SUA prin doi provideri: T-Mobile și Sprint. Clienții vor avea acces la ambele rețele și serviciul Google va migra inteligent pe WiFi acolo unde o astfel de rețea este disponibilă. Va fi aleasă întotdeauna conexiunea cea mai rapidă, fie ea WiFi, fie LTE.
Deoarece utilizează tehnologii de criptare avansate, serviciul va putea fi folosit fără riscuri char și din hotspot-uri publice.

Serviciul este strâns legat de cloud și apelurile vor putea fi făcute și de pe laptop sau tabletă, chiar dacă telefonul nu îl vei avea cu tine dintr-un oarecare motiv. Google susține că transferul între WiFI și rețeaua celulară se va putea face fără întreruperi chiar în timpul unei convorbiri.

Este evident că Google va folosi noua infrastructură combinată Hangouts / Google Voice pentru proiectul Fi.
Iată pagina de înregistrare a experimentului, oare când va fi disponibil și la noi ? 🙂 Invitațiile vor fi trimise în număr redus săptămânal.

View Comments (1)

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Telefoane mobile
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Telefoane mobile

A doua generație a camerei Hasselblad pentru mobil, disponibilă pe OnePlus 10 Pro odată cu lansarea de pe 11 ianuarie

Mihai Stescu10 ianuarie 2022

realme intră în lupta pentru megapixeli, cu noua camera de 108 MP

Mihai Stescu5 martie 2021

Bilanț excelent pentru realme

Mihai Stescu20 ianuarie 2021

Noile Galaxy Buds Pro oferă un sunet epic în fiecare moment

Mihai Stescu14 ianuarie 2021

Samsung Galaxy S21 Ultra: Experiența supremă pe un smartphone conceput pentru a fi epic

Mihai Stescu14 ianuarie 2021

Telefoanele realme 6 disponibile în România

Mihai Stescu7 ianuarie 2021

O experiență plăcută la Clinica GSM (P)

Mihai Stescu2 decembrie 2020

Seria Galaxy A de la Samsung a fost prezentată oficial în România

Mihai Stescu26 iunie 2020

Samsung Galaxy A9 lansat oficial în România

Mihai Stescu12 noiembrie 2018