GADGET

Mio lansează MiVue 688 și MiVue 698 Dual, primul echipament video cu două camere, pentru o mai bună siguranță în trafic

Mio lansează MiVue 688 și MiVue 698 Dual, primul echipament video cu două camere, pentru o mai bună siguranță în trafic

Mio Technology, liderul pieței autohtone de dispozitive GPS, parte a companiei MiTAC International Corp., lansează pe piață două noi dispozitive video pentru mașini: Mio MiVue 698 Dual, un echipament cu două camere, care monitorizează situația de pe traseu, atât în fața mașinii, cât și în spatele acesteia și Mio MiVue 688, un echipament dotat cu un senzor optic Sony™ CMOS care îmbunătățește calitatea imaginilor înregistratte în condiții de lumină slabă.

MiVue 698 Dual folosește în același timp două camere video, una situată în partea din față a mașinii, alta montată pe luneta autovehiculului, mărind aftfel suprafața monitorizată și aducând un plus de siguranță utilizatorilor.

Ambele camere video ale dispozitivului MiVue 698 Dual pot fi operate în același timp. Camera frontală este înglobată în echipamentul principal și înregistrează evenimentele care se petrec în fața mașinii. Cea de-a doua cameră înregistrează evenimentele care se petrec în spatele mașinii și constinuie o protecție în plus atunci când vine vorba de accidente care își au punctul de origine în spatele șoferului. În plus, se dovedește a fi un aliat foarte bun în situațiile în care utilizatorii au fost implicați într-un eveniment rutier provocat de un alt șofer care alege să părăsească locul accidentului.

 

Întregul set este operat din unitatea principală, de pe monitorul de 2,7 inci, al cărui ecran poate fi împărțit în două, astfel încât să redea imagini, în același timp, de pe ambele camere.

 

Înregistrare la rezoluții „Extreme”

Camera frontală are un obiectiv cu o diafragmă F1.8, cu deschidere largă, și sistem optic format din șase elemente de sticlă, ce permite înregistrarea unor imagini clare, chiar și în condiții de iluminare scăzută. Înregistrează la o rezoluție de 2304 x 1296p (Extrem HD), la 30 de cadre pe secundă. Camera din spate are un obiectiv cu o diafragmă F2.0 și înregistrează la o rezoluție de 1080p (Full HD), la 30 de cadre pe secundă. Ambele camere au un câmp vizual de 150 de grade, reușind astfel să capteze toate detaliile. În plus, sistemul optic integrat minimizează efectul fisheye și orice tip de distorsiune a marginilor cadrului înregistrat. Fișierele sunt stocate pe cardul de memorie, aparatul utilizând tehnologia H.264, care asigură o calitate excelentă a imaginii la cea mai mică dimensiune posibilă.

 

Senzor optic Sony™ CMOS pentru imagini de calitate

Mio MiVue 688 are un obiectiv cu diafragmă F1.8, echipat cu un senzor optic Sony™ CMOS. Tehnologia din interiorul acestuia, dezvoltată de Sony, permite pătrunderea unei mai mari cantități de lumină, imaginile înregistrate fiind astfel mai clare și având un contrast mai bun. De asemenea, îmbunătățește calitatea imaginilor înregistratte în condiții de lumină slabă.

Protecție și siguranță la volan

Ambele modele sunt dotate cu receptor GPS care permite urmărirea traseelor și înregistrează simultan secvențele video, coordonatele geografice, direcția, viteza autoturismului, data și ora deplasării, pe care le sincronizează cu Google Maps. Camerele video auto Mio MiVue sunt dotate cu un sistem de avertizare sonoră și vizuală la apropierea de dispozitivele radar fixe şi de camerele de supraveghere a circulației, indicând pe ecran viteza curentă a autovehiculului, limita legală, precum și distanța rămasă până la respectivul punct de supraveghere. În plus, utilizatorii au posibilitatea de a-și actualiza baza de date, fără costuri suplimentare, pe toată durata de funcționare a camerelor video Mio MiVue, cu o simplă conectare a dispozitivului la computer.

Pentru o înregistrare completă a călătoriei, camerele video auto încep să filmeze încă de la pornirea motorului autoturismului. Mai mult, dispozitivele pot fi setate pe modul de înregistrare continuă, funcție disponibilă la conectarea kit-ului opțional de alimentare constantă – SmartBox Mio.

Prin activarea funcției Parking Mode, camerele video auto MiVue asigură supravegherea continuă a locului unde este parcat autoturismul. La detectarea oricărei mișcări în raza senzorului, dispozitivul va începe înregistrarea.

 

Martor ocular de încredere

Senzorul G integrat, cu 3 axe, înregistrează direcţiile de deplasare pe o diagramă cu unde. Aceasta va arăta punctul de provenienţă și forța impactului, chiar și în cazul unei coliziuni auto din spate, devenind astfel martorul ocular de încredere în relația cu asiguratorul. După conectarea dispozitivului la computer, utilizatorii vor putea analiza direcția de mers și datele rezultate în urma unei eventuale coliziuni.

Modul foto permite realizarea de instantanee ce includ coordonate GPS, pentru a evidenția eventualele dovezi ale impactului.

 

Înregistrare automată de urgență

Evenimentele critice, precum un accident de mașină, pot fi înregistate într-un singur fișier video, care va conține imagini surprinse cu 10 secunde înaintea detecției șocului. Secvența înregistrată va continua până la 50 de secunde după impact. De asemenea, materialul rezultat va fi protejat contra suprascrierii cardului microSD, totul pentru a avea un raport video clar asupra coliziunii, ce poate fi utilizat în stabilirea părților vinovate.

Lansarea celor două echipamente MiVue are loc în contextul unei piețe în creștere semnificativă. Astfel, în 2015, Mio a vândut de peste 5 ori mai multe camere video auto decat în anul anterior, depășind 5.000 de unități. Cât privește anul în curs, Mio estimează o creștere cu 50% a vânzărilor de camere video pentru mașini.

 

Despre Mio Technology

Mio Technology este liderul pieței autohtone de dispozitive GPS și parte a companiei MiTAC International Corp. Mio dezvoltă şi promovează produse ce permit utilizatorilor să beneficieze de cele mai noi dezvoltări tehnologice din domeniul serviciilor mobile. Compania a fost fondată în mai 2002 şi desfășoară operațiuni pe piețele din Taiwan, China, Europa, America de Nord, Australia, Japonia şi Coreea de Sud. Mio are în prezent peste 900 de angajaţi în întreaga lume şi îşi comercializează produsele în peste 38 de ţări. http://eu.mio.com/ro_ro/

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

GADGET
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in GADGET

Un set de gaming SPC Gear inedit: tastatura Omnis Kalih GK650K și mouse Lix SPG051

Mihai Stescu18 octombrie 2022

Legrand lansează pe plan local noua gamă SUNO, adaptată cerințelor actuale ale consumatorilor

Mihai Stescu7 octombrie 2022

Proiectorul de gaming BenQ X3000i a câștigat premiul EISA

Mihai Stescu18 august 2022

Mixerul audio ATEN MicLIVE – inteligență artificială pentru podcasturi de calitate

Mihai Stescu11 august 2022

Televizoarele Samsung QLED și Lifestyle 2022 recunoscute de institutele de top de certificare globale pentru confortul ochilor, siguranța și acuratețea culorilor

Mihai Stescu13 decembrie 2021

Produsele sport de la Bang & Olufsen primesc o nouă nuanță de culoare

Mihai Stescu4 iunie 2021

Montajul video și streamingul sunt mai facile cu ATEN UC3022 și aplicația ATEN OnAir Lite

Mihai Stescu3 iunie 2021
Kingston FURY Renegade DDR4 RGB

Kingston anunță noul brand pentru gaming: Kingston FURY

Mihai Stescu3 iunie 2021

Smart home, a fi sau a nu fi o casă inteligentă

Mihai Stescu6 mai 2021