Telefoane mobile

Ne pregătim pentru 5G? Alcatel-Lucent și Universitatea dn Dresda lucrează la asta.

Ne pregătim pentru 5G? Alcatel-Lucent și Universitatea dn Dresda lucrează la asta.

Bell Labs, ramura de cercetare a Alcatel-Lucent (Euronext Paris și NYSE: ALU), va colabora cu Universitatea Tehnică din Dresda, Germania, pentru a dezvolta și testa împreună tehnologii care vor contribui la definirea standardului 5G pentru rețelele mobile.

Colaborarea celor două organizații se înscrie într-un consorțiu de cercetare, Laboratorul 5G Germania. Debutând în septembrie anul trecut, acest proiect are în vedere colaborarea între organizații diferite pentru a defini, dezvolta și livra tehnologia 5G și aduce împreună 20 de profesori de la Universitatea Tehnică din Dresda (TU Dresda), una dintre cele mai importante din Europa.

Laboratorul 5G Germania cuprinde patru direcții diferite de cercetare și dezvoltare, iar Alcatel-Lucent se va concentra pe Wireless și rețelistică.

Colaborarea dintre Alcatel-Lucent și Laboratorul 5G Germania presupune în această etapă

1. utilizarea conexiunilor multiple device-to-radio pentru a spori fiabilitatea comunicațiilor critice

Vor fi studiate modalități prin care capacitatea și fiabilitatea rețelei pot fi sporite conectând simultan un terminal, precum un smartphone, la multiple surse radio. Studiile vor fi concentrate pe modalități prin care multiple conexiuni 5G sau o combinație de rețele 5G și 4G LTE ar putea spori fiabilitatea comunicațiilor critice, acolo unde o breșă în rețea ar putea periclita o misiune, precum în cazul serviciilor de urgență.

2. Definirea frecvenței radio 5G

Organizația va analiza și o nouă frecvență radio, prototipuri ale rețelei 5G. Soluția Filtered-Orthogonal Frequency-Division Multiplexing (UF-OFDM), nou dezvoltată în cadrul Bell Labs pentru rețelele 5G este un candidat important pentru standardizare și va permite performanțe îmbunătățite și servicii noi, concomitent cu creșterea numărului de utilizatori (umani sau mașini), precum și reducerea complexității rețelelor 5G

Despre Universitatea Tehnică Dresda

Fondată în 1828, Universitatea Tehnică din Dresda, Germania, are 14 facultăți, 36.000 de studenți și 4.400 de angajați permanenți, dintre care 419 profesori. Este una dintre cele 11 universități din Germania care au primit calificativul „excelent” din partea Guvernului Federal.

Pentru informații suplimentare: www.tu-dresden.de

Despre 5G Lab Germania

În cadrul 5G Lab Germania, 20 de profesori de la TU Dresda colaborează, într-o echipă interdisciplinară, cu peste 500 de oameni de știință pentru a avansa în dezvoltarea tehnologilor cheie pentru cea de-a cincea generație de comunicații mobile (5G) și aplicații pentru aceasta.

O caracteristică esențială a tehnologiei 5G va fi latența scurtă, care va permite rularea de aplicații de Internet tactil, precum conducerea automată, tele-chirurgia robotică-asistată, precum și noi metode de învățare și training, cu feedback special tactil-vizual.

Pentru a atinge acest obiectiv, cercetatorii din 5G Lab Germania abordează întregul lanț de valori: de la chip-uri semiconductoare peste transmisia de date wireless, rețelistică și cloud, până la aplicații pentru Internet tactil.

Pentru informații suplimentare: www.5glab.de

DESPRE ALCATEL-LUCENT ROMÂNIA

Alcatel-Lucent este lider mondial în comunicații de bandă largă fixe și mobile, în convergență, în tehnologii, aplicații și servicii IP și oferă soluții la cheie care permit asigurarea de servicii complete de comunicații utilizatorilor individuali, acasă, la birou sau în timpul deplasărilor acestora.

Alcatel-Lucent este principalul furnizor de soluții de telecomunicații la cheie din România și are o activitate complexă, constând în cercetare-dezvoltare, proiectare, instalare, mentenanță și consultanță.

Prezent în România din 1991, Alcatel-Lucent are două sedii locale: în Timișoara, sediul central, și în București. În cele două sedii, lucrează peste 1.400 de agajați, formând cea mai experimentată echipă din domeniu și cea mai largă organizație de cercetare-dezvoltare în domeniul comunicațiilor din România.

Centrul de excelență din Timișoara este recunoscut pe plan internațional și are expertiză în domeniile LTE, small cells, platforme IP, customer services delivery – GNOC, remote integration etc, și al dezvoltării de aplicații telecom, precum și pentru laboratoare de validare și sisteme de testare.

Pentru mai multe informații internaționale, accesați siteul companiei: http://www.alcatel-lucent.com, citiți noutățile de pe blogul Alcatel-Lucent blog http://www.alcatel-lucent.com/ blog și urmăriți compania pe Twitter: http://twitter.com/Alcatel_ Lucent.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Telefoane mobile
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Telefoane mobile

A doua generație a camerei Hasselblad pentru mobil, disponibilă pe OnePlus 10 Pro odată cu lansarea de pe 11 ianuarie

Mihai Stescu10 ianuarie 2022

realme intră în lupta pentru megapixeli, cu noua camera de 108 MP

Mihai Stescu5 martie 2021

Bilanț excelent pentru realme

Mihai Stescu20 ianuarie 2021

Noile Galaxy Buds Pro oferă un sunet epic în fiecare moment

Mihai Stescu14 ianuarie 2021

Samsung Galaxy S21 Ultra: Experiența supremă pe un smartphone conceput pentru a fi epic

Mihai Stescu14 ianuarie 2021

Telefoanele realme 6 disponibile în România

Mihai Stescu7 ianuarie 2021

O experiență plăcută la Clinica GSM (P)

Mihai Stescu2 decembrie 2020

Seria Galaxy A de la Samsung a fost prezentată oficial în România

Mihai Stescu26 iunie 2020

Samsung Galaxy A9 lansat oficial în România

Mihai Stescu12 noiembrie 2018