Tehnologii

Quail Digital – o soluție de comunicare ideală cu impact imediat în experiența clienților

Quail Digital – o soluție de comunicare ideală cu impact imediat în experiența clienților

Am fost invitat săptămâna trecută să descopăr o soluție de comunicare foarte interesantă. Soluția se adresează operatorilor din retail, magazine, restaurante, depozite și alte spații cu unul sau mai multe etaje. Sistemul oferit de compania britanică Quail Digital permite comunicarea eficientă și discretă folosind căști wireless cu transmisie digitală.

Sunt convins că v-ați lovit de foarte multe ori în experiența voastră de cumpărători, la magazine sau supermarketuri, de întârzieri datorate lipsei de comunicare. Ceri o informație, un angajat pune mâna pe telefon, suna pe cineva. Aștepți, apoi sună cineva înapoi și ești anunțat că cineva se ocupă de tine.

Un întreg lanț de comunicare defectuos, care te-a făcut să renunți să ceri informații suplimentare și eventual să eviți acel magazin ulterior. Sau ajungi la casă și casierul trebuie să se ridice în picioare și să strige după un coleg pentru a afla un cod…

Din fericire, tehnologia Quail Digital vine în ajutor.

Sistemul este astfel conceput încât se utilizează și se setează extrem de ușor. Cea mai utilizată variantă a sistemului, Quail Digital Pro 7, conține un modul bază care permite conectarea prin tehnologie DECT a mai multor căști wireless. Se pot înrola în sistem până la 30 căști wireless, din care 6 pot vorbi simultan pe canalul de comunicație. Permanent, toate căștile recepționează convorbirile din grup.

Un astfel de sistem poate acoperi în condiții standard, cu un singur modul bază, o suprafață de aproximativ 900 m2. În cazul în care este nevoie de o acoperire mai mare, se pot adăuga unul sau mai multe module de bază (până la 20 de module), cuplate între ele prin cablu de rețea CAT 5/6/7, asigurând o acoperire de peste 18.000 m2.

Aceeași metodă de acoperire se utilizează și atunci când activitatea firmei se desfășoară pe mai multe etaje, separate de planșee de beton care pot ecrana transmisia radio.

Tehnologia DECT utilizată pentru transmisie permite folosirea unor puteri de emisie reduse, garantând în același timp securizarea convorbirilor prin codificarea digitală a canalelor de comunicație.

Căștile wirelless ale sistemului Quail Digital Pro 7 se utilizează foarte ușor. Odată pornită, casca permite implicit ascultarea canalului de comunicație, iar atunci când utilizatorul dorește să se angajeze în discuție este suficient să apese o tastă plasată comod pe cască.

Căștile se păstrează într-un stativ care permite încărcarea acumulatorilor Li-Ion în maxim două ore și jumătate. Stativul încărcă simultan 6 căști. Odată încărcate, căștile pot fi utilizate pentru o durată aproximativă de 7-8 ore. Utilizatorul poate opta pentru o utilizare PTT (push to talk – când pentru a vorbi menține apăsată tasta), fie TalkLock atunci când poate vorbi permanent.

Cu o greutate de doar 23 grame, căștile sunt extrem de ușor de purtat, fără să încurce cu ceva utilizatorul. Tehnologia DECT a căștii folosește frecvențele de 1.9 GHz, care nu necesită licențe de utilizare.

Audiția este îmbunătățită de implementarea unei tehnologii de anulare a zgomotului captat de microfonul care are o sensibilitate foarte mare. Utilizatorul poate seta volumul audiției în 5 trepte cu o tastă UP / DOWN ușor de accesat.

Înrolarea căștilor în sistem se poate face foarte simplu, oricând este nevoie. Pentru acestă operațiune este suficientă apăsarea butonului de înregistrare. Aceeași operațiune se execută și pentru înrolarea unei căști suplimentare, iar dacă s-a pierdut vreo cască, aceasta este eliminată din sistem apăsând același buton.

Sistemul Quail Digital Pro 7 se poate extinde ca și funcții, prin conectarea unor tastaturi multifuncționale pentru unul sau mai mulți utilizatori. Acestea permit redarea unor mesaje preînregistrate la simpla apăsare a unei taste, întreaga echipă recepționând anunțuri importante pentru desfășurarea activității.

 

În România, sistemul Quail Digital a fost implementat deja prin resellerul Protector System la mai mulți retaileri, restaurante și companii din mai multe domenii, aducând un plus de comunicare în relația cu clienții.

Pentru implementarea unei astfel de soluții, echipa tehnică poate oferi un test real onsite care ajută la alegerea echipamentelor și ulterior pentru realizarea unei oferte tehnice și comerciale dimensionată la nevoile clientului.

Solicitări pentru implementarea soluției Quail Digital se pot face direct prin email: quaildigital@protector.ro sau prin telefon 0744 70 20 60.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tehnologii
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Tehnologii

Samsung Electronics anunță inițiativele pentru 2022 care fac electrocasnicele mai prietenoase cu mediul înconjurător

Mihai Stescu10 ianuarie 2022

NeoTech, un nou proiect cripto românesc, bazat pe tehnologii digitale inovative Smart City

Mihai Stescu20 octombrie 2021

Mobilitatea nevăzătorilor, mai accesibilă cu .lumen

Mihai Stescu2 decembrie 2020

Apă din aer pentru situații de urgență (P)

Mihai Stescu10 aprilie 2020

Synology susţine efortul companiilor de a organiza lucrul de acasă pentru angajaţii lor

Mihai Stescu30 martie 2020

Un nou serviciu de transfer fisiere – Smash

Mihai Stescu28 iunie 2018

Caterpillar: „New Range. New Rules.” în România prin Bergerat Monnoyeur

Mihai Stescu14 mai 2018

Quail Digital crește productivitatea și calitatea serviciului oferit clientului în retail

Mihai Stescu10 aprilie 2018

BenQ invită vizitatorii ISE 2018 să descopere cele mai inovatoare dispozitive şi tehnologii de afişaj

Mihai Stescu15 ianuarie 2018