Telefoane mobile

Tips&Tricks EuroGsm: Cele mai bune metode pentru a-ți proteja ecranul smartphone-ului

Tips&Tricks EuroGsm: Cele mai bune metode pentru a-ți proteja ecranul smartphone-ului

V-am mai povestit despre specialiștii ThePhoneGeeks ai EuroGsm. De data asta, ei recomandă cele mai bune soluții care ne ajută să păstrăm telefonul într-o stare bună.

Mă refer la aspectul exterior al telefonului, care poate fi afectat de utilizarea intensă, de păstrarea telefonului în buzunar. Toți vedem cum zi de zi, apar noi zgârieturi sau pete pe ecranul telefonului.

Printre cele mai sigure și utilizate metode de protecție a ecranului se numără husele, care pot juca și rol de accesorii. Accesorii care devin din ce în ce mai importante pentru utilizartorii de tehnologie, care doresc să o integreze mai ușor în viața lor.
Astfel, în funcție de stil și vestimentație, doamnele și domnișoarele pot opta pentru huse de diferite culori, cu imprimeuri florale sau chiar ornate cu cristale Swarovski.
De cealaltă parte, domnii pot alege huse care reprezintă diferite cluburi de fotbal, jocuri sau brand-uri auto consacrate.
În general, acest tip de huse sunt disponibile doar pentru smartphone-urile din gama premium, precum iPhone 4 și 5, Samsung Galaxy S5, etc.

Adriana Vlad de la ThePhoneGeeks ne sfătuiește:

„Pentru cei care folosesc smartphone-uri din clasa premium, recomandarea este să se folosească huse S-View. Acestea sunt tip carte, la deschiderea husei ecranul activându-se automat.

În plus, au încorporată o fereastră transparentă care permite vizualizarea informațiilor precum data și ora sau mesajele primite, dar și primirea sau respingerea apelurilor”.

Pentru utilizatorii care practică activități sportive, specialistul EuroGsm recomandă utilizarea unei huse tip bandă, care se poate prinde pe braț sau în jurul taliei.

De asemenea, pentru a proteja ecranul unui telefon mobil se recomandă aplicarea unei folii, pe piață existând mai multe variante: de sticlă, anti-amprentă, tip oglindă, duo protect (se aplică atât pe fața ecranului, cât și pe spatele smartphone-ului), anti-reflex (reduce la minim reflexia luminii și a razelor ultraviolete) sau anti-șoc (protejează ecranul împotriva loviturilor puternice ori căzăturilor accidentale).

Dintre acestea, cele mai eficiente sunt cele de sticlă, având grosimea de 0,3 mm și protejând ecranul telefonului împotriva zgârieturilor, a prafului și a șocurilor.

La fel de importantă ca protecţia ecranului este și întreținerea lui. Astfel, pentru menținerea ecranului curat este recomandată utilizarea unui kit de curățare, ce constă într-un pulverizator cu o soluție specială și o lavetă din microfibre.

„În cazul în care nu dețineți un astfel de kit, puteti curăța ecranul folosind o lavetă destinată suprafețelor fine. Nu este recomandat să folosim șervețele ori prosoape de bucătărie, deoarece acestea pot zgâria suprafața ecranului.

În cazul în care este nevoie de lichid, se poate umezi foarte puțin laveta în apă și în niciun caz nu trebuie utilizate produse chimice, amoniac sau soluții pe bază de alcool, deoarece acestea pot deteriora suprafața ecranului”, a mai spus Adriana Vlad.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Telefoane mobile
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Telefoane mobile

Seria Galaxy A de la Samsung a fost prezentată oficial în România

Mihai Stescu26 iunie 2020

Samsung Galaxy A9 lansat oficial în România

Mihai Stescu12 noiembrie 2018

Samsung a lansat noul Galaxy A7

Mihai Stescu21 septembrie 2018

Samsung Galaxy S9 și S9+ The Camera Reimagined: Noi modalități de a surprinde fiecare moment

Mihai Stescu9 martie 2018

Samsung a lansat în România noul Samsung Galaxy S8: un smartphone fără limite

Mihai Stescu1 aprilie 2017

Samsung lansează noul Galaxy Note7, smartphone-ul inspirat de idei curajoase

Mihai Stescu2 august 2016

Samsung lansează o ediție limitată Galaxy S7 edge, parte a campaniei globale pentru Jocurile Olimpice de la Rio 2016

Mihai Stescu8 iulie 2016

Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 edge – inovația waterproof

Mihai Stescu30 iunie 2016

Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 edge, cele mai performante telefoane de gaming

Mihai Stescu24 iunie 2016