Tehnologii

HX-40DAM – cel mai performant şi fiabil detector de exterior

HX-40DAM – cel mai performant şi fiabil detector de exterior

OPTEX®, lider mondial în materie de tehnologii de detecţie, anunţă disponibilitatea în România a HX-40DAM. Detectorul OPTEX este unul dintre cele mai performante modele de exterior de pe piaţă, fiind special dezvoltat pentru a fi folosit în orice condiţii de mediu. HX-40DAM foloseşte pentru detecţie două tipuri de senzori, PIR (infraroşu pasiv) şi microunde, fiind astfel eficient în detectarea schimbărilor de temperatură, lumină sau a vibraţiilor. Produsul poate fi folosit pentru siguranță sporită în cartierele rezistenţiale, centrele comerciale şi zonele industriale.

HX-40DAM este cel mai performant produs al seriei HX. Cea mai importantă caracteristică pe care orice senzor de exterior trebuie să o deţină este capacitatea de a distinge cu precizie forma umană, pentru a se reduce la minim generarea de alarme false cauzate de obiecte, de animale sau vegetaţie în mișcare. Detectorul OPTEX are un grad de precizie maxim, îndeplinind cu succes acest rol prin integrarea unui element-pyro unic şi patentat. Permite detecţia multiplă a 94 de zone cu densitate mare şi are funcţie de discriminare precisă. Această ultimă funcţie este cunoscută sub numele de “Intelligent AND logic” care permite detectarea schimbărilor de temperatură a obiectelor în mişcare. Produsul este atât de sensibil încât poate să detecteze inclusiv mişcările unor simple fire de iarbă.

“Detecţia exactă a devenit o caracteristică aproape obligatorie în zilele noastre. OPTEX HX-40DAM este unul dintre singurele produse de pe piaţă care permite o detecţie multiplă cu funcţie de discriminare automată. Astfel, alarmele false sunt eliminate şi detecţia se realizează mult mai eficient”, a declarat Jacek Wójcik, Sales Director CEE şi reprezentant OPTEX pentru România.

Mod de funcţionare

Senzorii pasivi cu infraroşu şi senzorii cu microunde au caracteristici fizice diferite. În această combinaţie, tehnologia cu infraroşu este cea mai importantă, tehnologia senzorilor cu microunde fiind considerată complementară. Senzorii cu infraroşu pasiv măsoară energia emisă de obiecte, iar senzorii cu microunde transmit unde şi analizează semnalele reflectate. Aceste două metode combinate permit generarea de alarme doar atunci când ambii senzorii detectează o posibilă sursă de interes.

Extra protecţie

Atunci când un obiect este plasat în dreptul senzorului pentru o perioadă mai mare de 180 de secunde, circuitul IR Anti-Masking se activează şi generează o alarmă automată.

Instalare

Procesul de instalare este intuitiv şi rapid, durând doar câteva minute. Utilizatorii pot găsi toate informaţiile în manualul de instalare, disponibil la adresa: http://www.optex.com.pl/media/files/optex-instrukcja-hx40.pdf.

Pentru a ajusta lungimea de detecţie, utilizatorii pot aplica masking seals. În total sunt disponibile trei tipuri de astfel de accesorii.

Compensarea logică Summer Night

În timpul serilor de vară sau pe timpul nopţii, zonele care sunt acoperite de vegetaţie pot crea un mediu crea dificultăți procesului de detecţie. Senzorul OPTEX face faţă cu succes acestei provocări prin măsurarea nivelurilor de strălucire şi a schimbărilor în mediu înconjurător. Integrarea în dispozitiv a posibilităţii de măsurare şi de analizare a temperaturii şi a strălucirii permite realizarea unei detecţii eficiente, indiferent de mediul de lucru.

Specificaţii tehnice

Model HX-40 DAM
Metodă de detecţie Infraroşu pasiv & microunde
Anti-masking IR Activ
Acoperire PIR 12 m 85° wide / 94 de zone
Distanţă PIR 4 m, 5.5 m, 9.0 m
Viteză de detecţie 0.3 m/s – 1.5 m/s
Sensibilitate 2.0 °C la 0.6 m/s
Alimentare 9.5 – 18 V DC
Consum 50 mA (max.) la 12 V DC
Perioadă alarmă 2.0 ± 1 sec
Necesar încălzire Aproximativ 60 sec.
Ieşire alarmă Form C 28 V DC 0.2 A max.
Ieşire Tamper N.C. 28 V DC, 0.1 A (max.) N.C.
Intrare Aux N.C. 28 V DC, 0.1 A (max.)
Temperatură de operare -20 – +60°C (-4 – +140°F)
Umiditate 95% max.
Rezistenţă la apă IP55
Montare Pe perete
Înălţime de instalare 2.5 – 3.0 m
Greutate 700 g (24.7 oz)

 

Disponibilitate

OPTEX HX-40DAM este disponibil în România, în ofertele partenerilor OPTEX.

Despre OPTEX

OPTEX Co., Ltd este lider global în dezvoltarea de soluţii de detecţie, senzorii OPTEX dedicaţi supravegherii de interior şi de exterior fiind distribuiţi la nivel mondial. Printre produsele lansate se numără atât detectoare cu fir şi wireless, cât şi senzori specializaţi cu rol de a activa sistemele CCTV. De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de Clasa I, dedicat celor mai rafinate integrări de sisteme de securitate. De la lansare şi până acum, OPTEX şi-a construit reputaţia la nivel mondial de producător de produse şi tehnologii inovative şi de calitate. Mai multe detalii la: http://www.optex-europe.com/products/.

 

 

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tehnologii
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Tehnologii

Samsung Electronics anunță inițiativele pentru 2022 care fac electrocasnicele mai prietenoase cu mediul înconjurător

Mihai Stescu10 ianuarie 2022

NeoTech, un nou proiect cripto românesc, bazat pe tehnologii digitale inovative Smart City

Mihai Stescu20 octombrie 2021

Mobilitatea nevăzătorilor, mai accesibilă cu .lumen

Mihai Stescu2 decembrie 2020

Apă din aer pentru situații de urgență (P)

Mihai Stescu10 aprilie 2020

Synology susţine efortul companiilor de a organiza lucrul de acasă pentru angajaţii lor

Mihai Stescu30 martie 2020

Un nou serviciu de transfer fisiere – Smash

Mihai Stescu28 iunie 2018

Caterpillar: „New Range. New Rules.” în România prin Bergerat Monnoyeur

Mihai Stescu14 mai 2018

Quail Digital crește productivitatea și calitatea serviciului oferit clientului în retail

Mihai Stescu10 aprilie 2018

Quail Digital – o soluție de comunicare ideală cu impact imediat în experiența clienților

Mihai Stescu5 februarie 2018