Evenimente

Amazon lansează centrul de dezvoltare din București

Amazon lansează centrul de dezvoltare din București

Știam că Amazon operează de câțiva ani în România, dar nu aveam idee de amploarea implicării companiei americane. Acum peste 12 ani Amazon a deschis primul birou la Iași, iar începând de astăzi, diviziile Amazon și Amazon Web Services au început operațiunile la București.

Iată mai jos comunicatul de presă oficial despre lansarea de astăzi:

Amazon și Amazon Web Services (AWS) inaugurează oficial noul sediu și Centru de Dezvoltare și Tehnologie din București, creând peste 650 de locuri de muncă permanente în domeniul tehnologiei cât și în mediul corporate, care se adaugă celor 1000 pe care compania le are deja în România.

Centrul de Dezvoltare Amazon România va continua să se concentreze pe crearea unor caracteristici noi și inovatoare ale tehnologiei Amazon, incluzând construirea limbajului din spatele dispozitivului Alexa, dar și asupra tehnologiilor cheie care formează fundația AWS.

În noul sediu Amazon și AWS se regăsesc un nou Centru de Inginerie, unul de dezvoltare a tehnologiei, a soluțiilor lingvistice pentru Alexa, dar și testarea a produselor Alexa, toate fiind implicate în dezvoltarea, inovarea soluțiilor tehnologice și consolidarea operațiunilor de pe site-ul Amazon.

Amazon oferă oportunități de carieră pentru ingineri, specialiști în lingvistică, manageri de proiect și manageri de echipă.

Suntem foarte fericiți să inaugurăm noul nostru sediu și Centru de Dezvoltare și Tehnologie în București.Noul sediu Amazon este o clădire modernă de birouri cu o suprafață de peste 13.000 de metri pătrați unde echipa noastră va beneficia de cele mai bune condiții. Investițiile în România continuă și așteptăm cu nerăbdare să atragem la București cele mai sclipitoare minți din întreaga țară, cât și din străinătate”,a declarat Lucian Vornicu, Managing Director Amazon România.

Felicit reprezentanții companiei pentru această inițiativă și sunt încântat de faptul că Amazon creează încă 650 de locuri de muncă înalt calificate la București. România se mândrește cu specialiștii IT talentați din București, în special în domeniile cercetării și dezvoltării tehnologiei, iar noua investiție reconfirmă faptul că există oportunități pentrucompaniile de tehnologie inovatoare în capitală , a declarat Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite în România.

„Datorită inaugurării noului centru din București există foarte multe oportunități de carieră în cadrul AWS, mai ales pentru inginerii software specializați în sisteme de operare și de virtualizare. Echipa AWS din București va lucra pentru tehnologiile serviciului Elastic Cloud Computing (EC2), unde vor dezvolta sistemul de operare și hipervizorul. Această oportunitate le va permite să creeze, să construiască și să controleze piesele de rezistență ale fundației AWS”,a declarat Chris Schlaeger, Directorul pentru dezvoltarea software AWS.

„Interesul și entuziasmul creat la nivel mondial în jurul Alexa au fost extraordinare, de aceea ne dorim să oferim experiența Alexa unui număr cât mai mare de persoane. România ne-a oferit acces la specialiști și ingineri în lingvistică, focusați asupra îmbunătățirii funcției conversaționale a Inteligenței Artificiale” a declarat Rakesh Wanga, Director, Alexa Data Services.

Amazon oferă pachete salariale atractive împreună cu beneficii precum asigurare privată de sănătate și asigurare de viață, recrutările pentru noul sediu și Centru de Dezvoltare și Tehnologie din București fiind în curs de desfășurare. Pentru mai multe detalii despre locurile de muncă/ pozițiile disponibile puteți accesa: romania.amazon.com.

 

„Ne dorim să încurajăm următoarea generație de superstaruri high-tech din România, prin urmare avem un parteneriat cu școli și universități pentru a susține talentul atât prin sprijin financiar și moral, cât și prin oportunități de internship. Sperăm ca acest ajutor din partea noastră sa facă, în timp, diferența pentru tinerii care într-o zi vor deveni viitorii lideri în inovație„, a adăugat Lucian Vornicu.

 

Amazon este prezent pe piața din România de 13 ani. Până acum, compania a investit aproximativ 100 de milioane de euro în România pentru dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație, cât și în a oferi o experiență de neegalat clienților săi din întreaga lume.

 

Despre Amazon.com

Amazon.com se ghidează după patru  principii organizaționale: prioritizarea clientului în fața competiției, pasiunea pentru îmbunătățire permanentă, implicarea în îmbunătățirea operațională și crearea de concepte pe termen lung. Amazon.com este prima companie din lume care a oferit clienților săi următoarele produse și servicii: recenzii ale clienților, cumpărături online, recomandări personalizate, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire tablets, Fire TV, Amazon Echo și Alexa. Pentru mai multe informații, accesați www.amazon.com/aboutsau urmariți @AmazonNews.

View Comments (1)

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Evenimente

Techsylvania, conferința pe care o urmaresc de 7 ani, revine cu o nouă ediție online în 2021

Mihai Stescu18 august 2021

Concluzii după Summitul inaugural 5G realme

Mihai Stescu3 iunie 2021
Kingston FURY Renegade DDR4 RGB

Kingston anunță noul brand pentru gaming: Kingston FURY

Mihai Stescu3 iunie 2021

Podfest, singurul eveniment dedicat podcasturilor, are loc pe 20 mai

Mihai Stescu19 mai 2021

Vodafone prezintă un proiect inedit, Pădurea inteligentă, prin intermediul rețelei Supernet

Mihai Stescu31 martie 2021

ViewSonic’s TD1655 – monitorul ideal pentru deplasări – premiat cu distincția CES 2021 Innovation Awards Honoree

Mihai Stescu13 ianuarie 2021

Panasonic și trupa Cold War Kids aduc experiența electrizantă a unui concert imersiv, la prima ediție virtuală a CES

Mihai Stescu11 ianuarie 2021

PC Garage anunță livrare în 2 ore, la comanda prin Tazz

Mihai Stescu15 decembrie 2020

Cel mai mare Black Friday de Gaming este la PC Garage

Mihai Stescu13 noiembrie 2020