Evenimente

Codiax 2022 vine la București

Codiax 2022 vine la București

În premieră, Codiax, cel mai important eveniment deep tech din România vine la București!

Codiax este primul eveniment din România dedicat exclusiv sectorului deep tech, ajuns deja la ediția a 5-a, iar pentru prima oară se va desfășura și la București, cu sprijinul ING Hubs România! 

Codiax este un eveniment de nișă, axat pe experiența de învățare aplicată, creat pentru a dezvolta un context prolific pentru toți inginerii software seniori, data scientists, managerii tehnici, pasionații de cod și arhitecții software și a le oferi șansa să se întâlnească cu cele mai recente evoluții din industrie și a pune bazele zilei de mâine. 

Codiax București va avea loc în format fizic, în perioada 10-11 noiembrie, cu participare gratuită, ce poate fi obținută de pasionații de tehnologie doar pe baza înregistrării prealabile. Evenimentul prezintă noi perspective din Artificial Intelligence, Virtual Reality & Augmented Reality, Frontier Hardware, IoT și Blockchain, reliefând metode actuale de înțelegere a celor mai noi tehnologii și creând punți reale de legătură între profesioniștii români și cei mai de marcă reprezentanți ai științelor inovative la nivel mondial. 

Întregul concept este produs de echipa din spatele celui mai relevant eveniment de tehnologie din Europa de Est – Techsylvania, iar extinderea acestui eveniment în capitală este posibilă cu sprijinul ING Hubs România. 

Agenda evenimentului aduce în fața publicului speakeri internaționali și români cu experiență remarcabilă, titrați în toate ariile de impact ale tehnologiilor avansate ce ne vor modela viitorul, dar și o zi de workshop tehnic axat pe codare și învățare hands-on.

ZIUA 1 – 10 noiembrie 

Conferința este împărțită în două sesiuni:

🟠  Între orele 10.00 și 12.00:

  • Julien Simon (Chief Evangelist @ Hugging Face) se alătură evenimentului cu o sesiune despre învățarea automată hiper productivă și cum putem ține pasul cu ritmul frenetic al inovației. Într-o discuție la nivel de cod, el vă va arăta cum să construiți și să implementați rapid aplicații de învățare automată bazate pe modelele Transformers, veți afla mai multe despre portofoliul de soluții cu sursă deschisă și comercială Hugging Face și despre cum acestea vă pot ajuta să obțineți rezultate de înaltă calitate, mai rapid decât oricând.
  • Ekaterina Sirazitdinova (Data Scientist for Computer Vision, Video Analytics and Deep Learning la NVIDIA) ne va dezvălui cum rezolvă problemele de reprezentare grafică computerizată și de analiză video prin intermediul AI.

Înscrierile pentru prima sesiune se fac accesand link-ul urmator: https://bit.ly/3DsWjgr

  🟠  Între orele 18.00 și 20.00:

  • Oana Turbatu (Feature Engineer @ ING Hubs Romania) și Bogdan Vergelea (Development Engineer @ ING Hubs Romania) ne vor introduce in lumea Data Fabric – ca activator eficient al inteligenței artificiale, demonstrând în același timp modul în care ING Hubs Romania implementează cele mai noi trenduri tehnologice în produse și procese specifice.
  • Cameron Cooke (Expert in Advanced Computer Vision la Airbus) ne va arăta procesul prin care computerele pot înțelege și replica mai bine comportamentele, pentru a-și aduce un aport remarcabil în progresul producției.

Înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a zilei sunt disponibile aici: https://bit.ly/3SxM6Do

ZIUA 2 – 11 noiembrie

Code Retreat Workshop | Atelierul tehnic Conway’s Game of Life, oferit de ING Hubs România. Acesta este un eveniment de practică intensivă desfășurat pe parcursul întregii zile, axat pe dezvoltarea de software și aprofundarea hands-on a abilităților tehnice, susținut de Alin Pandichi (Team Lead la ING Hubs România).

Alin este un dezvoltator de software poliglot, cu expertiză în ecosistemul Java/JVM, care conduce echipa ING Hubs România responsabilă de realizarea și întreținerea platformei ce comunică evenimentele companiei către clienții ING din întreaga lume.

Înregistrarea gratuită la workshop-ul tehnic se poate realiza aici: https://bit.ly/3gBoTDf

Codiax și ING Hubs România aduc oamenii mai aproape de tehnologiile viitorului

Codiax 2022 oferă acces la cele mai noi trenduri din domeniile ce ne vor marca viitorul, aducând împreună pionierii tehnologiei din întreaga lume, atât la Cluj, cât și la București. Convergența Frontier Hardware, AI, Blockchain, IoT și VR & AR poate multiplica potențialul tuturor științelor inovative, dar și modului în care percepem metodele de educație sau producție la acest moment, purtându-ne cu un pas mai aproape de revoluționarea celor mai importante aspecte ale vieții noastre de zi cu zi. 

„Tehnologia profundă nu mai este un mit sau o fază, este o realitate. După construirea Techsylvania, un eveniment de tehnologie, lider în Europa de Est în ultimii nouă ani, am vrut să ne concentrăm și mai mult pe unul dintre cei trei piloni ai viziunii noastre: codul. Am creat Codiax pentru a-i ajuta pe inginerii de software să-și îmbunătățească abilitățile și înțelegerea tehnologiei profunde. Încercăm să conectăm punctele dintre latura conceptuală și cea practică a tehnologiei profunde cu ajutorul liderilor mondiali cu un know-how demonstrat în aplicabilitatea tuturor acestor concepte inovative”, declară Vlad Ciurcă, co-fondator Codiax.

ING Hubs România, susținătorul Codiax București, este un hub global de tehnologie care furnizează peste 150 de servicii de dezvoltare software, management al datelor, risc non-financiar și audit. În prezent, echipa ING Hubs România este formată din peste 1400 de specialiști care lucrează în echipe globale. Proiectele lor au impact asupra clienților din toată lumea și ajută la transformarea digitală a ING, însă misiunea lor nu se oprește aici, ING Hubs România propunându-și să creeze adevărate schimburi de experiență și oportunități pentru profesioniști și un mediu propice de dezvoltare pentru toți pasionații de tehnologie din România. 

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Evenimente

Milestone Technology Day România 2024

Mihai Stescu5 iunie 2024

Aiwa revine în România distribuit de MGT Educational

Mihai Stescu23 august 2023

Monitorul de gaming Philips Evnia reinventează regulile jocului

Mihai Stescu20 ianuarie 2023

Biel Glasses și Panasonic prezintă la CES 2023 ochelarii inteligenți care schimbă viața persoanelor cu deficiențe de vedere

Mihai Stescu6 ianuarie 2023

CES 2023: Kingston Technology prezintă noi produse din gama performance si seria IronKey

Mihai Stescu5 ianuarie 2023

Am fost la Forumul Parlamentar – Privat

Mihai Stescu18 octombrie 2022

Big Data Week, festivalul internațional al datelor, la București

Mihai Stescu10 octombrie 2022
Techsylvania 2022

Techsylvania 2022 – a noua ediție a celui mai important eveniment de tehnologie din România

Mihai Stescu17 mai 2022

Techsylvania, conferința pe care o urmaresc de 7 ani, revine cu o nouă ediție online în 2021

Mihai Stescu18 august 2021