Evenimente

Ariston: Schimbările climatice nu mai pot fi ignorate. Este nevoie de angajamentul tuturor

Ariston: Schimbările climatice nu mai pot fi ignorate. Este nevoie de angajamentul tuturor

Reprezentanți din 196 de ţări şi aproape 50 de şefi de state şi de guverne participă în această săptămână la Madrid la lucrările celei de-a 25-a conferințe a ONU privind schimbările climatice, COP25. Un obiectiv-cheie al conferinței din acest an este finalizarea mai multor sarcini legate de implementarea completă a Acordului de la Paris privind schimbările climatice. Printre subiectele de interes major dezbătute la COP25 se numără și biodiversitatea, efectele de seră și conservarea oceanelor.

Limitarea procesului de încălzire globală necesită însă acţiuni concrete de prevenire şi diminuare a impactului asupra mediului din partea fiecăruia dintre noi. Grupul Ariston Thermo își aduce contribuția prin proiectul său umanitar Ariston Comfort Challenge, care ajută o echipă de cercetători din Groenlanda să studieze ce se întâmplă cu ecosistemul arctic în timpul iernii. De asemenea, oamenii de știință observă consecințele schimbărilor climatice asupra ghețarilor și faunei sălbatice din această zonă.

Cercetătorii au nevoie uneori și de câte opt zile consecutive pentru a efectua anumite măsurători, iar derularea studiilor științifice în Groenlanda este extrem de dificilă pe timp de iarnă, temperaturile coboarând și până la -40 grade și fiind întuneric 24 de ore pe zi.

Proiectul Ariston Comfort Challenge, desfășurat în ținuturile înghețate ale insulei Disko, a permis echipei de oameni de știință de la Departamentul de Geoștiințe și Managementul Resurselor Naturale al Universității din Copenhaga să beneficieze de o casă modulară inovatoare și durabilă, denumită Ariston Confort Zone, încălzită de centrala de înaltă eficiență Alteas ONE. Drept urmare, Ariston Confort Zone a făcut posibile peste 22 de studii științifice în primul an al proiectului.

„Ne așteptăm la rezultate revoluționare având în vedere că cercetările pe timp de iarnă nu au fost posibile până acum. Prin Ariston Comfort Challenge punem în evidență necesitatea de a sprijini conservarea mediului și de a atinge niveluri mai ridicate de sustenabilitate – un crez care a stat mereu în centrul misiunii noastre și care s-a transpus în eforturi  substanțiale de reducere a amprentei de carbon”, spune Cătălin Drăguleanu, country manager al Ariston Thermo România. 

Găzduiți de Ariston Comfort Zone, cercetătorii Martin Nielsen, lider științific al Stației Arctice, și Birgitte Danielsen de la Universitatea din Copenhaga se află în avangarda luptei pentru protecţia mediului, însă fiecare dintre noi poate da o mână de ajutor, fiind mai atenţi la amprenta de carbon pe care o generăm și la impactul general pe care îl avem asupra Pământului. 

Angajamentul companiei Ariston față de cercetarea științifică privind schimbările climatice continuă. Pentru că nicio provocare nu este prea mare, să facem lumea un loc mai confortabil.

Despre Ariston Thermo România 

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaționali în producția și furnizarea unei game complete de echipamente și servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficiența energetică este exprimat prin lansarea constantă de noi soluții bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare și pompele de căldură, precum și prin îmbunătățirea eficienței produselor tradiționale (boilere sau centrale termice), dar și prin investițiile în noi proiecte.Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale și de pardoseală, în condensare, boilere electrice și indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiționat și panouri solare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux și Elco

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Evenimente

Aiwa revine în România distribuit de MGT Educational

Mihai Stescu23 august 2023

Monitorul de gaming Philips Evnia reinventează regulile jocului

Mihai Stescu20 ianuarie 2023

Biel Glasses și Panasonic prezintă la CES 2023 ochelarii inteligenți care schimbă viața persoanelor cu deficiențe de vedere

Mihai Stescu6 ianuarie 2023

CES 2023: Kingston Technology prezintă noi produse din gama performance si seria IronKey

Mihai Stescu5 ianuarie 2023

Codiax 2022 vine la București

Mihai Stescu4 noiembrie 2022

Am fost la Forumul Parlamentar – Privat

Mihai Stescu18 octombrie 2022

Big Data Week, festivalul internațional al datelor, la București

Mihai Stescu10 octombrie 2022
Techsylvania 2022

Techsylvania 2022 – a noua ediție a celui mai important eveniment de tehnologie din România

Mihai Stescu17 mai 2022

Techsylvania, conferința pe care o urmaresc de 7 ani, revine cu o nouă ediție online în 2021

Mihai Stescu18 august 2021