Evenimente

Ariston Thermo Group sprijină activ cercetările științifice asupra impactului pe care schimbările climatice îl au asupra planetei

Ariston Thermo Group sprijină activ cercetările științifice asupra impactului pe care schimbările climatice îl au asupra planetei

Ariston Thermo Group sprijină activ cercetările științifice asupra impactului pe care schimbările climatice îl au asupra planetei. Temperaturile din zona arctică vor creşte cu până la 10°C în următorii 100 de ani, potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Copenhaga. Luarea unor măsuri concrete împotriva încălzirii globale este crucială pentru ca populația planetei să trăiască în armonie cu propriul climat

Ziua internațională a păcii, marcată în fiecare an pe 21 septembrie, are drept temă în 2019 „acțiunea climatică pentru pace”, pentru a atrage atenția asupra rolului pe care acțiunile de combatere a schimbărilor climatice îl au în menținerea păcii în lume.

PotrivitOrganizaţiei Naţiunilor Unite, dezastrele naturale sunt responsabile de strămutarea unui număr de trei ori mai mare de persoane decât conflictele. Milioane de locuitori sunt forțați să își părăsească casele şi să caute zone mai sigure. Salinizarea apei şi a recoltelor pun în pericol siguranţa alimentară, iar impactul asupra sănătăţii publice este tot mai mare. Intensificarea tensiunilor care au ca obiect controlul resurselor naturale, precum şi mișcările în masă ale populației afectează fiecare țară și continent în parte.

În perioada premergătoare Zilei internaţionale a păcii, Organizaţia Naţiunilor Unite face un apel public pentru luarea de acţiuni concrete de combatere a schimbărilor climatice. „Ne putem atinge obiectivele, dar avem nevoie de decizii, voinţă politică şi politici transformaţionale care să ne permită să trăim în continuare în armonie cu propriul climat”a declarat António Guterres, Secretar General al ONU.

O echipă de savanţi condusă de profesorul Morten Rasch– de la Departamentul de Geoştiinţe şi Gestionarea Resurselor Naturale al Universităţii din Copenhaga – trage un semnal de alarmă chiar din zona de cercetare amplasată pe solul îngheţat al insulei Disko aflată pe coasta de Vest a Groenlandei. În următorii 100 de ani, temperaturile locale vor creşte cu cel puţin 5°C, respectiv cu 10°C în cel mai rău caz.

Zona arctică este primul loc care va fi afectat de schimbările climatice, cu repercursiuni care se extind însă asupra întregii planete. Iată de ce combaterea schimbărilor climatice reprezintă o provocare globală care nu ţine cont de graniţe. 

O provocare deja acceptată de grupul Ariston Thermo. Proiectul Ariston Comfort Challenge, care a pornit în Groenlanda în urmă cu un an, susține o echipă internaţională de cercetători condusă de profesorul Rasch. Echipa a beneficiat de o casă modulară inovatoare şi durabilă– Ariston Comfort Zone – încălzită de centrala de înaltă eficiență Alteas ONE, ce le-a permis să-și continue studiile și în timpul sezonului de iarnă. Acest lucru nu a fost posibil până acum. 

Echipa de cercetători se află în avangarda luptei pentru protecţia mediului, însă fiecare dintre noi poate da o mână de ajutor. Putem utiliza surse regenerabile de energie, echipamente eficiente energetic, putem fi  mai atenţi la amprenta de carbon pe care o generăm și la impactul general pe care îl avem asupra Pământului. Nu există o planetă de rezervă şi fiecare dintre noi poate contribui la reducerea emisiilor de carbon. 

Activitatea echipei de cercetători poate fi urmărită aici: https://www.ariston.com/ro-ro/ariston-comfort-challenge/

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Evenimente

Zitec devine partener VTEX în România

Mihai Stescu12 septembrie 2019
Techsylvania 2019

Peste 3 zile, Clujul devine capitala europeană a tehnologiei, găzduind a șasea ediție a Techsylvania

Mihai Stescu8 iunie 2019
Ariston - Ziua Oceanelor

Ziua mondiala a oceanelor – Ariston Thermo sprijina lupta pentru conservarea biodiversitatii marine

Mihai Stescu7 iunie 2019

Samsung dezvăluie la CES viitorul ecranelor cu tehnologia modulară Micro LED

Mihai Stescu8 ianuarie 2019

Enel X – un proiect îndrăzneț de realizare a peste 2500 de stații reîncărcare autovehicule electrice

Mihai Stescu14 noiembrie 2018

BRD FIRST Tech Challenge România, aduce la a treia ediție peste 2.000 elevi din 132 de licee și 77 de localități

Mihai Stescu12 noiembrie 2018

Viitorul se vede mai interesant cu SAP

Mihai Stescu30 octombrie 2018
(c) Cristian Sutu

Ariston sprijină Big Build și la ediția 2018

Mihai Stescu24 octombrie 2018

Premii aniversare de la PC Garage

Mihai Stescu9 octombrie 2018