Evenimente

Ariston Thermo Group sprijină activ cercetările științifice asupra impactului pe care schimbările climatice îl au asupra planetei

Ariston Thermo Group sprijină activ cercetările științifice asupra impactului pe care schimbările climatice îl au asupra planetei

Ariston Thermo Group sprijină activ cercetările științifice asupra impactului pe care schimbările climatice îl au asupra planetei. Temperaturile din zona arctică vor creşte cu până la 10°C în următorii 100 de ani, potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Copenhaga. Luarea unor măsuri concrete împotriva încălzirii globale este crucială pentru ca populația planetei să trăiască în armonie cu propriul climat

Ziua internațională a păcii, marcată în fiecare an pe 21 septembrie, are drept temă în 2019 „acțiunea climatică pentru pace”, pentru a atrage atenția asupra rolului pe care acțiunile de combatere a schimbărilor climatice îl au în menținerea păcii în lume.

PotrivitOrganizaţiei Naţiunilor Unite, dezastrele naturale sunt responsabile de strămutarea unui număr de trei ori mai mare de persoane decât conflictele. Milioane de locuitori sunt forțați să își părăsească casele şi să caute zone mai sigure. Salinizarea apei şi a recoltelor pun în pericol siguranţa alimentară, iar impactul asupra sănătăţii publice este tot mai mare. Intensificarea tensiunilor care au ca obiect controlul resurselor naturale, precum şi mișcările în masă ale populației afectează fiecare țară și continent în parte.

În perioada premergătoare Zilei internaţionale a păcii, Organizaţia Naţiunilor Unite face un apel public pentru luarea de acţiuni concrete de combatere a schimbărilor climatice. „Ne putem atinge obiectivele, dar avem nevoie de decizii, voinţă politică şi politici transformaţionale care să ne permită să trăim în continuare în armonie cu propriul climat”a declarat António Guterres, Secretar General al ONU.

O echipă de savanţi condusă de profesorul Morten Rasch– de la Departamentul de Geoştiinţe şi Gestionarea Resurselor Naturale al Universităţii din Copenhaga – trage un semnal de alarmă chiar din zona de cercetare amplasată pe solul îngheţat al insulei Disko aflată pe coasta de Vest a Groenlandei. În următorii 100 de ani, temperaturile locale vor creşte cu cel puţin 5°C, respectiv cu 10°C în cel mai rău caz.

Zona arctică este primul loc care va fi afectat de schimbările climatice, cu repercursiuni care se extind însă asupra întregii planete. Iată de ce combaterea schimbărilor climatice reprezintă o provocare globală care nu ţine cont de graniţe. 

O provocare deja acceptată de grupul Ariston Thermo. Proiectul Ariston Comfort Challenge, care a pornit în Groenlanda în urmă cu un an, susține o echipă internaţională de cercetători condusă de profesorul Rasch. Echipa a beneficiat de o casă modulară inovatoare şi durabilă– Ariston Comfort Zone – încălzită de centrala de înaltă eficiență Alteas ONE, ce le-a permis să-și continue studiile și în timpul sezonului de iarnă. Acest lucru nu a fost posibil până acum. 

Echipa de cercetători se află în avangarda luptei pentru protecţia mediului, însă fiecare dintre noi poate da o mână de ajutor. Putem utiliza surse regenerabile de energie, echipamente eficiente energetic, putem fi  mai atenţi la amprenta de carbon pe care o generăm și la impactul general pe care îl avem asupra Pământului. Nu există o planetă de rezervă şi fiecare dintre noi poate contribui la reducerea emisiilor de carbon. 

Activitatea echipei de cercetători poate fi urmărită aici: https://www.ariston.com/ro-ro/ariston-comfort-challenge/

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Evenimente

Produse inovative, scaunul fără cuie și taburetul din resturi, gândite, desenate și produse în România

Mihai Stescu17 septembrie 2020

PC Garage te echipează din nou gratuit

Mihai Stescu15 aprilie 2020

Zitec ofera sprijin gratuit primariilor inca nedigitalizate

Mihai Stescu19 martie 2020

Big Data Week revine în România

Mihai Stescu25 februarie 2020

ViewSonic va prezenta la ISE 2020 cele mai noi soluții de Visual Display

Mihai Stescu6 februarie 2020

BenQ va prezenta la ISE 2020 o nouă gamă de soluții end-to-end

Mihai Stescu6 februarie 2020
te echipam gratuit

PC Garage oferă o carcasă cadou la achiziția unei platforme hardware

Mihai Stescu11 decembrie 2019

Ariston: Schimbările climatice nu mai pot fi ignorate. Este nevoie de angajamentul tuturor

Mihai Stescu9 decembrie 2019

Codiax, evenimentul leader de deep tech, ajuns la a treia ediție a adus împreună 350 pasionați

Mihai Stescu28 noiembrie 2019