GADGET

BenQ lansează pe piață noua gamă de monitoare de gaming XL2730Z cu tehnologie FreeSync

BenQ lansează pe piață noua gamă de monitoare de gaming XL2730Z cu tehnologie FreeSync

Înainte de a vorbi pe larg despre noul monitor BenQ XL2730Z, vă rog să rețineți că tocmai a primit un super premiu la East European Comic Con 2015 și ca este disponibil la un preț special de lansare de 2.699 de lei la partenerii online selectați (CEL, eMAG, evoMAG, MediaDOT, PC Garage).

Ulterior, acesta va fi disponibil prin partenerii BenQ în România la un preț recomandat de raft de 3.489 de lei. Ca urmare, cei care îl așteptați și vreți să-l cumpărați, aveți o șansă pentru un discount super.

BenQ, companie recunoscută pe plan mondial pentru inovații digitale și în domeniul producţiei de monitoare dedicate jocurilor video, a lansat primul monitor de gaming cu tehnologie FreeSync din portofoliul companiei, XL2730Z, în cadrul East European Comic Con 2015.

De asemenea, BenQ anunță parteneriatul strategic la nivel regional cu Electronic Sports League (ESL), compania devenind astfel partenerul ESL pentru toate competițiile de gaming organizate în Sud – Estul Europei, inclusiv pentru Campionatul South East Europe, sezonul I, ale cărui finale s-au disputat la Comic Con.

Experiența de joc este acum mai realistă ca niciodată mulțumită rezoluției QHD (2560x1440p), ceea ce înseamnă că vei putea vedea cu până la 77% mai multe detalii pe ecranul generos, de 27 de inci, față de rezoluția Full HD.

Rata de refresh de 144Hz, împreună cu timpul de răspuns mic – 1ms GTG, transformă monitorul XL2730Z în arma supremă pentru competițiile de gaming.
Funcția Motion Blur Reduction, lăudată de jucătorii profesioniști, îți permite îmbunătățirea timpului de reacție, în special în cazul jocurilor FPS, unde fiecare milisecundă contează.

În plus, datorită tehnologiei VESA DisplayPort Adaptive-Sync, te vei putea bucura de o imagine super fluidă, fără întreruperi sau cadre înghețate prin sincronizarea ratei de refresh a monitorului cu cea a plăcilor video AMD Radeon™ compatibile FreeSync.

Astfel, în timpul rulării jocurilor, latența și defectele vizuale vor fi reduse semnificativ, fără diminuarea performanței procesorului grafic.

Precizia controlului

Noul vârf de gamă XL2730Z îți oferă o manevrabilitate fără precedent pentru adaptarea oricărui joc la preferințele tale. Acum vei observa chiar și inamicii ascunși în colțurile întunecate ale hărții mulțumită funcției Black eQualizer, ce iluminează zonele obscure, fără supra-expunerea celor luminate, totul pentru a păstra detaliile vitale, care să-ți permită o reacție rapidă.

Chiar și intensitatea culorilor poate fi modificată – XL2730Z permite ajustarea acestora pe 20 de niveluri, redând astfel culorile care îndeplinesc cerinţele şi preferinţele specifice de vizualizare pentru toate tipurile de jocuri.

Prin funcția Display Mode, diagonala display-ului poate fi ajustată de la 17″ până la 24″W (16:9), opțiune utilă mai ales în turneele de gaming care impun condiții speciale, iar cu opţiunea Smart Scaling se poate personaliza dimensiunea imaginii.

Pentru a satisface fiecare cerință a gamerilor, BenQ XL2730Z este dotat cu o scală de ajustare cu 14 niveluri de înălțime, dar și cu scale reglabile pentru înclinare şi pivotare, astfel încât jucătorii să poată reproduce reglajul precis al monitorului până la cel mai mic detaliu, de fiecare dată.

În plus, pentru obținerea unui avantaj considerabil în fața oponenților, opțiunea Game Mode Loader oferă posibilitatea încărcării unor setări de display special create și utilizate de gamerii profesioniști pentru cele mai aclamate jocuri ale momentului.

BenQ XL2730Z

BenQ XL2730Z

Experiență captivantă

BenQ XL2730Z dispune de cele mai intuitive moduri de schimbare a setărilor de display, astfel încât experiența de gaming să fie în totalitate personalizabilă. Display Pilot oferă cea mai simplă metodă de realizare a ajustărilor direct pe ecran, în timp ce funcția Auto Game Mode detectează tipul de joc afișat și poate reconfigura automat setările de culoare.

De asemenea, opțiunea Game Mode to Go permite jucătorilor să salveze modurile de joc pe o unitate flash USB sau prin intermediul unei soluții de cloud, totul pentru a transfera mai ușor setările preferate pe o altă unitate de gaming. În plus, telecomanda S Switch oferă posibilitatea de a naviga rapid prin modurile de joc şi meniul monitorului.
Tehnologia Eye-care pentru jocuri: sesiuni de gaming mai lungi

Protecția ochilor, una dintre preocupările principale ale BenQ în ultimii ani, stă la baza modelului XL2730Z. Monitorul profesional de gaming include tehnologia unică BenQ Low Blue Light de reducere a spectrului de lumină albastră, cauza principală a oboselii ochilor, durerilor de cap și tulburărilor de somn, pentru care mulți dintre jucătorii profesioniști folosesc ochelari speciali de protecție. (am mai vorbit pe blog despre asta aici.)

În plus, tehnologia Flicker-free elimină pâlpâitul la toate nivelurile de luminozitate, crescând performanţa jucătorilor prin confort vizual extrem, chiar şi după sesiuni prelungite de gaming.

Disponibilitate și preț

 Noul monitor de gaming este disponibil la un preț special de lansare de 2.699 de lei la partenerii online selectați (CEL, eMAG, evoMAG, MediaDOT, PC Garage), ofertă valabilă în limita stocului disponibil și care poate fi accesată aici: http://benq.minisite.ro/. Ulterior, monitorul va fi disponibil prin partenerii BenQ în România la un preț recomandat de raft de 3.489 de lei.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

GADGET
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in GADGET

Un set de gaming SPC Gear inedit: tastatura Omnis Kalih GK650K și mouse Lix SPG051

Mihai Stescu18 octombrie 2022

Legrand lansează pe plan local noua gamă SUNO, adaptată cerințelor actuale ale consumatorilor

Mihai Stescu7 octombrie 2022

Proiectorul de gaming BenQ X3000i a câștigat premiul EISA

Mihai Stescu18 august 2022

Mixerul audio ATEN MicLIVE – inteligență artificială pentru podcasturi de calitate

Mihai Stescu11 august 2022

Televizoarele Samsung QLED și Lifestyle 2022 recunoscute de institutele de top de certificare globale pentru confortul ochilor, siguranța și acuratețea culorilor

Mihai Stescu13 decembrie 2021

Produsele sport de la Bang & Olufsen primesc o nouă nuanță de culoare

Mihai Stescu4 iunie 2021

Montajul video și streamingul sunt mai facile cu ATEN UC3022 și aplicația ATEN OnAir Lite

Mihai Stescu3 iunie 2021
Kingston FURY Renegade DDR4 RGB

Kingston anunță noul brand pentru gaming: Kingston FURY

Mihai Stescu3 iunie 2021

Smart home, a fi sau a nu fi o casă inteligentă

Mihai Stescu6 mai 2021