Foto & Video

Canon lansează două noi camere video portabile din seria X: modelele XA35 și XA30

Canon lansează două noi camere video portabile din seria X: modelele XA35 și XA30

Canon anunță astăzi adiția a două noi camere video portabile din seria sa X: modelele XA35 și XA30. Construite atât pentru profesioniști, cât și pentru entuziasti, modelele sunt foarte compacte și ușoare, și dispun de un senzor CMOS Pro nou-dezvoltat, HD, care oferă o sensibilitate mai ridicată și o performanță îmbunătățită în condiții de luminozitate scăzută. Ambele camere video includ și noile setări Wide Dynamic Range și Highlight Priority, ceea ce le face să fie potrivite pentru a filma orice, de la știri și documentare, la nunți și evenimente.

Calitate a imaginii și performanță de procesare video de primă clasă

Folosindu-se de moștenirea Canon în domeniul expertizei optice și tehnologiilor avansate, noul senzor CMOS Pro HD 1/2.84 inch si 2,91 megapixeli dispune de o sensibilitate crescută, cu un raport îmbunătățit semnal/distorsiuni. Drept rezultat, imaginile sunt clare și bine conturate, chiar și în condiții de luminozitate scăzută. Cresc și mai mult oportunitățile de filmare în condiții de luminozitate scăzută, grație performanței în infraroșu îmbunătățite, ideală pentru utilizatorii care surprind animale nocturne sau documentare pe timp de noapte.

Obiectivul zoom grandangular 20x oferă o plajă focală de 26.8-576mm (echivalent 35mm), și utilizează Sistemul Canon inteligent pentru Stabilizarea Optică a Imaginii pe 5 axe, cu Dynamic IS. Obiectivul dispune și de o diafragmă circulară cu 8 lamele, pentru un bokeh mai bun.

Modelele XA35 și XA30 au și două noi setări – Wide DR și Highlight Priority. În modul Wide DR, camerele video pot atinge un dynamic range de 600%, rezultatul fiind imagini luminoase, cu un contrast înalt, care rețin detaliile atâț în zonele cu expunere mare cât și mică, fără a mai fi necesară post-procesarea. Prin utilizarea setării Highlight Priority, utilizatorii pot produce filme cu tonuri mai naturale și culori mai bogate, în special în zonele foarte luminoase – setare perfectă pentru scene cu cer luminos și suprafețe lucioase.

Ambele modele oferă, de asemenea, moduri de înregistrare la viteză mare și mică, suportând o gamă întreagă de scenarii de filmare, cu un interval de opțiuni de înregistrare ajungând până la un maxim de 1200x viteza normală.

Discrete și portabile, ideale pentru deplasări

Compacte și ușoare, modelele XA35 și XA30 sunt perfecte pentru oamenii de știri și jurnaliști, care au adesea nevoie să poată înregistra în mod discret, în mișcare, dar nu doresc să facă vreun compromis în privința calității. Camerele video sunt și extrem de ușor de folosit, având funcții automate extinse, ideale pentru medii de filmare din corporații și din educație.

Modelele XA35 și XA30 au același design ergonomic popular ca predecesoarele lor, XA25 și XA20. Ușor de atașat și de înlăturat în funcție de situația de filmare, mânerul detașabil cu terminale XLR profesioniste le oferă utilizatorilor maximum de flexibilitate.

Integrare și conectivitate

Având un terminal HD/SD-SDI, modelul XA35 se poate integra cu echipamentele deja existente, permițând transferul sau transmisia, și include semnale audio și time code integrate in fluxul SDI. Oferindu-le utilizatorilor abilitatea de a exporta semnal video digital necomprimat de înaltă rezoluție în timp real, este camera video compactă perfectă pentru medii de știri și transmisiuni TV în direct, permițând utilizatorilor să completeze filmările de pe alte camere video de transmisiuni din platou.

Camerele video suportă și fișiere de înaltă calitate în format AVCHD (până la 28 Mbps) și MP4 (până la 35Mbps), și includ slot-uri duale pentru carduri SD, pentru a oferi instantaneu back-up prin înregistrare simultană, sau opțiunea de retransmisie în cadrul evenimentelor mai îndelungate – ideal pentru videografii de nunți.

Atât XA35 cât și XA30 au Wi-Fi pe două benzi, pentru a permite controlul prin telecomandă al camerei video, transfer/upload wireless de fișiere și pre-vizualizarea în browser – toate prin utilizarea unui smartphone, tabletă sau computer. Camerele video sunt compatibile și cu receptorul GP-E2 GPS de la Canon, ce permite încapsularea informațiilor GPS în metadatele fișierului video. Această funcție permite înregistrarea precisă a locației surprinderii clipurilor video, fiind ideală atâț pentru jurnaliști, cât și pentru scopuri legale.

View Comments (1)

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Foto & Video
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Foto & Video

Montajul video și streamingul sunt mai facile cu ATEN UC3022 și aplicația ATEN OnAir Lite

Mihai Stescu3 iunie 2021

BenQ TK810 proiector 4K UHD Wireless

Mihai Stescu15 aprilie 2020

Wacom anunță la CES tableta grafică One

Mihai Stescu10 ianuarie 2020

Televizorul inteligent 4K Gazer TV43-US2G cu Android

Mihai Stescu13 noiembrie 2019

BenQ lansează SW270C, un nou monitor recomandat profesioniștilor din domeniul fotografiei

Mihai Stescu26 iulie 2019
Wacom-Cintiq-22

Wacom Cintiq 22 o alegere potrivită pentru pentru cei care studiază arta și design-ul

Mihai Stescu25 iulie 2019

Olympus lansează noul model OM-D E-M1X

Mihai Stescu30 ianuarie 2019

Samsung lansează noua gamă de televizoare 2018

Mihai Stescu9 martie 2018

BenQ îţi aduce acasă experienţa cinematografică 4K UHD

Mihai Stescu9 martie 2018