Foto & Video

Canon serbează cel de-al 13-lea an consecutiv pe primul loc de pe piața globală de camere foto digitale cu obiective interschimbabile

Canon serbează cel de-al 13-lea an consecutiv pe primul loc de pe piața globală de camere foto digitale cu obiective interschimbabile

Canon Inc. anunță astăzi că a ajuns, pentru al 13-lea an consecutiv, pe primul loc de pe piața de camere foto digitale cu obiective interschimbabile, de la camere foto compacte până la DSLR-uri[i].

În 2003, Canon a depășit barierele prin introducerea modelului EOS 300D. Îmbinând prețul competitiv cu un design compact și ușor, această cameră foto inovatoare a cucerit cea mai mare cotă de piață după lansare, deschizând drumul pentru dominarea pieții DSLR-urilor. De atunci, Canon a continuat să lanseze produse de vârf ale industriei de profil, atât pentru piața fotografilor profesioniști cât și a consumatorilor – inclusiv emblematica serie EOS 5D, care a început cu modelul EOS 5D, o cameră foto ce includea un senzor full-frame cu funcție de captură video, deschizând astfel drumul pentru înregistrarea video pe DLSR-uri.

Sistemul EOS – definiția imagisticii

În 2015, Canon a adăugat o serie de modele interesante gamei EOS, inclusiv EOS 5DS și EOS 5DS R, cu cel mai mare număr de pixeli din lume[ii] (50,6 megapixeli), precum și camera foto mirrorless EOS M3. Gama Canon EOS s-a extins din nou în 2016, prin lansarea recentă a vârfului de gamă EOS-1D X Mark II, un remarcabil DSLR profesional, capabil de fotografiere continuă de mare viteză (14 cadre pe secundă), și a modelului EOS 80D, un DSLR puternic și versatil pentru entuziaști.

Întreaga serie EOS este completată de colecția extinsă de obiective EF de la Canon, cu o producție ce a depășit 110 milioane de unități în iunie 2015, și care în prezent este compusă din 98 de modele[iii].

Prin extinderea și rafinarea continuă a portofoliului său divers de produse, Canon continuă să creeze aparate de vârf în industria de profil, pentru a răspunde nevoilor creative în continuă evoluție ale utilizatorilor foarte diferiți, conducând astfel piața globală și cimentându-și poziția de pionier al tehnologiei de imagistică.

[i] Pe baza unui sondaj Canon.

[ii] Dintre camerele foto digitale DSLR echipate cu un senzor de imagine full-frame de 35 mm. Informație valabilă la data de 29 martie 2016, conform unui sondaj Canon.

[iii] Inclusiv obiectivele EF Cinema. Informație valabilă din februarie 2016.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Foto & Video
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Foto & Video

Montajul video și streamingul sunt mai facile cu ATEN UC3022 și aplicația ATEN OnAir Lite

Mihai Stescu3 iunie 2021

BenQ TK810 proiector 4K UHD Wireless

Mihai Stescu15 aprilie 2020

Wacom anunță la CES tableta grafică One

Mihai Stescu10 ianuarie 2020

Televizorul inteligent 4K Gazer TV43-US2G cu Android

Mihai Stescu13 noiembrie 2019

BenQ lansează SW270C, un nou monitor recomandat profesioniștilor din domeniul fotografiei

Mihai Stescu26 iulie 2019
Wacom-Cintiq-22

Wacom Cintiq 22 o alegere potrivită pentru pentru cei care studiază arta și design-ul

Mihai Stescu25 iulie 2019

Olympus lansează noul model OM-D E-M1X

Mihai Stescu30 ianuarie 2019

Samsung lansează noua gamă de televizoare 2018

Mihai Stescu9 martie 2018

BenQ îţi aduce acasă experienţa cinematografică 4K UHD

Mihai Stescu9 martie 2018