Foto & Video

Canon uimește din nou cu produse inovative 8k

Canon uimește din nou cu produse inovative 8k

Canon Europe, lider în soluții de imagistică, anunță astăzi că este în curs de a elabora o cameră video 8K Cinema EOS System și un monitor 8K pentru uz profesional, care să sprijine producția de conținut video 8K de generație următoare; de asemenea, este anunțată o cameră foto SLR echipată cu un senzor CMOS de aproximativ 120 de milioane de pixeli efectivi. Prin intermediul tehnologiilor brevetate ale companiei, Canon furnizează dispozitive de input și output foto și video care vor contribui la dezvoltarea culturii de imagistică.

Canon, în calitate de companie de top în domeniul tehnologiei de imagistică, dirijează activități de cercetare și dezvoltare a dispozitivelor construite pentru suportul producției video și de cinema, cu scopul de a extinde limitele expresiei vizuale. Prin îmbunătățirea camerei video 8K Cinema EOS System și a monitorului 8K pentru uz profesional aflate în curs de dezvoltare, Canon își propune să contribuie la rafinarea fluxurilor de producție, facilitând nu numai input-ul și output-ul de conținut video 8K, ci și procese precum retro-conversia de la 8K la 4K și decupajul la 4K.

Camera video 8K Cinema EOS System în curs de dezvoltare va fi echipată cu un senzor CMOS echivalent cu un Canon Super 35 mm, care face posibilă o performanță a imaginii de înaltă rezoluție, la 8.192 x 4.320 pixeli (aproximativ 35,39 milioane de pixeli efectivi), chiar și la o rată de 60 de cadre pe secundă, cu 13 trepte de latitudine de expunere  și o gama cromatica larga . În plus, având o dimensiune a corpului care permite o mobilitate remarcabilă, un design care oferă niveluri înalte de operativitate și o montură EF compatibilă cu gama extinsă de obiective EF interschimbabile de la Canon, noua cameră video va suporta stiluri de filmare și mijloace de expresie vizuală foarte diverse.

Încorporând tehnologia de procesare a imaginii Canon, monitorul de rezoluție ultra-înaltă 8K în curs de dezvoltare va obține o luminozitate înaltă, contrast mare și gama cromatica mare. În plus, cu o densitate de peste 300 de pixeli per inch, un nivel apropiat de limita vizibilității umane, monitorul va face posibilă imagistica ultra-realistă, care va permite reproducerea unor schimbări subtile ale luminii, imposibilă până acum.

Adițional, atunci când va fi utilizat în combinație cu camera video 8K Cinema EOS System, monitorul va fi capabil de a reda niveluri cu adevărat impresionante ale expresiei vizuale.

Având o rezoluție de aproximativ 120 de megapixeli efectivi, camera foto SLR în curs de dezvoltare va încorpora în platforma curentă a seriei EOS un senzor CMOS construit de Canon, cu o densitate mare de pixeli, ceea ce va asigura compatibilitatea cu gama diversă de obiective EF interschimbabile3.ale companiei. Imaginile de înaltă rezoluție produse de această cameră foto vor recrea textura tridimensională, senzația și aspectul subiecților, întregind impresia că aceștia chiar se află în fața ochilor privitorului.

Camera foto va dispune de un nivel al rezoluției mai mult decât suficient pentru imprimarea de mărimi tip poster, permițând în același timp decupajul și ajustarea imaginilor, fără a sacrifica rezoluția și claritatea acestora.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Foto & Video
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Foto & Video

Montajul video și streamingul sunt mai facile cu ATEN UC3022 și aplicația ATEN OnAir Lite

Mihai Stescu3 iunie 2021

BenQ TK810 proiector 4K UHD Wireless

Mihai Stescu15 aprilie 2020

Wacom anunță la CES tableta grafică One

Mihai Stescu10 ianuarie 2020

Televizorul inteligent 4K Gazer TV43-US2G cu Android

Mihai Stescu13 noiembrie 2019

BenQ lansează SW270C, un nou monitor recomandat profesioniștilor din domeniul fotografiei

Mihai Stescu26 iulie 2019
Wacom-Cintiq-22

Wacom Cintiq 22 o alegere potrivită pentru pentru cei care studiază arta și design-ul

Mihai Stescu25 iulie 2019

Olympus lansează noul model OM-D E-M1X

Mihai Stescu30 ianuarie 2019

Samsung lansează noua gamă de televizoare 2018

Mihai Stescu9 martie 2018

BenQ îţi aduce acasă experienţa cinematografică 4K UHD

Mihai Stescu9 martie 2018