
O echipă de cercetători de la Laboratorul de științe ale calculatoarelor și inteligență artificială al MIT au dezvoltat o tehnlogie prin care semnale radio (similare rețelelor WiFi) pot vedea lucruri invizibile ochiului. Astfel se pot detecta mișcări subtile ale corpului, gesturi sau chiar mișcarea pieptului în timpul respirației, vizibilă noilor dispozitive, tocmai din cealaltă parte a casei.
În acest fel se vor putea monitoriza mai simplu bebelușii sau se pot detecta supraviețuitori într-o clădire cuprinsă de incendiu.
La conferința SIGGRAPH Asia, echipa de la MIT va prezenta o nouă tehnologie, pe care au denumit-o RF capture care recepționează reflecțiile undelor radio care ajung la un corp omenesc, permițând de exemplu sesizarea unei siluete umane dincolo de un zid.
Va fi posibil să se sesizeze mișcările mâinii unei persoane care scrie ceva în aer sau chiar să se diferențieze până la 15 persoane, cu o acuratețe de 90 %. Altfel spus, RF Capture poate determina unde ești, cine ești și chiar ce mână miști, din cealaltă parte a casei.
Aplicațiile sunt extrem de diverse. Dacă vorbim de capturarea mișcării în producții cinematografice, unde actorii erau nevoiți să poarte dispozitive mobile pentru a fi urmăriți și filmați de nenumărate camere, acum ei pot fi urmăriți de la distanșă, fără a mai fi limitați de obstacole.
Tehnologia poate urmări prezența persoanelor în casă și activarea / dezactivarea sistemelor de încălzire / climatizare sau chiar apelarea la serviciile de urgență în cazul în care un membru al familie ar cădea.
Facebook
Twitter
RSS