Tehnologii

Vă invit la întrecerea Philips Lighting – Lumină și Emoție

Vă invit la întrecerea Philips Lighting – Lumină și Emoție

Ca profesie sunt inginer de instalații și prin anul 4 am făcut un curs de luminotehnică. Acolo am aflat de Philips Lighting. Este o companie care se implică activ în educație, îmi aduc aminte și acum cum arăta laboratorul de luminotehnică dotat de Philips Lighting, în care am descoperit tehnologii inovatoare, care păreau extrase din filmele SF (se întâmpla prin 1995 🙂 )

Veniți la Spotlight – Festivalul Internațional al luminii – în Piața Universității (între 23 și 25 aprilie) la Statui, exprimați ce simțiți printr-o fotografie, folosiți hashtagul #LuminaSiEmotie și provocați-va un prieten sa-și exprime emoțiile prin intermediul luminii.

Philips Lighting România susţine evenimentul derulat de Primăria Bucureşti dedicat Anului Internaţional al Luminii, intitulat Spotlight Festival, prezentând bucureştenilor, în perioada 23-25 aprilie 2015, un proiect inovator ce are la bază interacţiunea cu lumina şi comunicarea emoţiei prin lumină.

Proiectul prezentat de Philips Lighting România în cadrul Spotlight poartă semnătura arhitecţilor studio-ului de creaţie MATIUS şi surprinde modul în care lumina inteligentă creează emoţii şi influenţează spaţiile urbane prin interacţiunea directă cu utilizatorii.

“Festivalul Internaţional al Luminii este un prilej prin care putem arăta că lumina reprezintă un liant social în comunicare şi în transmiterea emoţiilor.

Spotlight Philips Lighting challenge

Spotlight Philips Lighting challenge

 

Prin intermediul instalaţiei create cu sprijinul şi viziunea arhitecţilor MATIUS, demonstrăm rolul central al luminii în cadrul lumii moderne şi valorificăm unul dintre cele mai importante aspecte ale unei vieţi frumoase: lumina.”, afirmă Bogdan Balaci, Commercial Leader Philips Lighting SEE, Lighting CEE.

Înscris cu numele “Lumină şi Emoţie by Philips”, proiectul dedicat Festivalului Internaţional al Luminii propus de MATIUS şi Philips Lighting România este o creaţie ce valorifică materialele naturale (lemn/ elastic/ plexi) şi lumina LED.

Ideea care a stat la baza construcţiei este legată de arhitectura emoţiei transmisă prin intermediul luminii şi de dezvoltarea durabilă ce se poate face prin consum eficient de resurse energetice, prin întoarcerea la armonia naturii şi la legăturile sociale vii.

Instalaţia va fi vizibilă atât ziua, cât şi noaptea, fiind concepută ca un joc din elastice în formă de raze de lumină ce au ca sursă tehnologia LED. Philips va expune cele mai inovatoare sisteme de control ale luminii pentru interior şi exterior, iar participanţii vor putea interacţiona direct cu acestea prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete.

 

Tehnologia dezvoltată de-a lungul timpului oferă pentru arhitecţi instrumente din ce în ce mai sofisticate, pentru ca lumina să fie din ce în ce mai prietenoasă, mai ‘modelabilă’, mai flexibilă şi mai mult parametrizabilă. Pentru MATIUS, ca studio de arhitectură dedicat retailului, lumina este modul cel mai eficient de transmitere a entuziasmului, a bucuriei, a emoţiei., afirmă Matius Ichim, MATIUS Studio.

Proiectul “Lumină şi Emoţie by Philips” a fost realizat de arhitecţii MATIUS, cu sisteme LED oferite de Philips Lighting România, cu scopul de a promova o mai bună înţelegere a rolului esențial al luminii în peisajul contemporan şi de a crea un spaţiu public şi interactiv.
Construcţia poate fi văzută în perioada 23-25 aprilie, în Piaţa Universităţii, la Statui.

 Philips Lighting dedică anul 2015 – Anul Internaţional al Luminii – soluţiilor de iluminat inteligente care se regăsesc sub umbrela Connected Lighting.

Iluminatul cu LED este cea mai profundă schimbare în industria iluminatului, având la bază o tehnologie eco-friendly: durată mai mare de viaţă, economie de energie, control asupra luminii.

Spotlight – Festivalul Internaţional al Luminii se află la prima ediţie şi îşi propune să includă Bucureştiul în circuitul celor mai importante festivaluri de profil şi, în acelaşi timp, să ofere publicului larg un spectacol inedit, unic în România.

Timp de trei zile, de la Biblioteca Centrală Universitară până la Piaţa Naţiunilor Unite, Calea Victoriei se va aprinde, transformându-se într-o expoziţie-gigant, iar spaţiile publice vor fi revitalizate prin intermediul instalaţiilor interactive şi al spectacolelor de lumini.

Despre Royal Philips Olanda

Royal Philips din Olanda este o companie de tehnologie diversificată, axată pe îmbunătăţirea vieţii oamenilor prin inovaţii relevante în domenii precum Îngrijirea sănătăţii, Stil de viaţă şi Iluminat.

Compania este lider în servicii cardiologice, terapie de urgenţă şi asistenţă medicală la domiciliu, soluţii economice de iluminat şi aplicaţii noi de iluminat, precum şi în domenii ca bărbieritul şi îngrijirea bărbaţilor şi igiena orală.

Despre MATIUS

MATIUS este un studio de creaţie şi implementare de proiecte de retail, fiind singurul birou specializat exclusiv pe retail design din România.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tehnologii
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Tehnologii

Samsung Electronics anunță inițiativele pentru 2022 care fac electrocasnicele mai prietenoase cu mediul înconjurător

Mihai Stescu10 ianuarie 2022

NeoTech, un nou proiect cripto românesc, bazat pe tehnologii digitale inovative Smart City

Mihai Stescu20 octombrie 2021

Mobilitatea nevăzătorilor, mai accesibilă cu .lumen

Mihai Stescu2 decembrie 2020

Apă din aer pentru situații de urgență (P)

Mihai Stescu10 aprilie 2020

Synology susţine efortul companiilor de a organiza lucrul de acasă pentru angajaţii lor

Mihai Stescu30 martie 2020

Un nou serviciu de transfer fisiere – Smash

Mihai Stescu28 iunie 2018

Caterpillar: „New Range. New Rules.” în România prin Bergerat Monnoyeur

Mihai Stescu14 mai 2018

Quail Digital crește productivitatea și calitatea serviciului oferit clientului în retail

Mihai Stescu10 aprilie 2018

Quail Digital – o soluție de comunicare ideală cu impact imediat în experiența clienților

Mihai Stescu5 februarie 2018