imprimante

Misiune Epson în Antarctica

Misiune Epson în Antarctica

Epson a încheiat o misiune specială în Antarctica. Imprimanta multifuncțională Ink Tank System (denumită Eco Tank în ţările Americii Latine şi de Nord) a fost folosită zilnic, din octombrie 2014, de către membrii echipajului din stația de cercetare argentiniană Marambio, fără a fi reîncărcată.

Imprimanta a fost utilizată în cadrul proiectului EcoTank Challenge care presupune expedierea produselor Epson în cele mai inospitaliere și îndepărtate locuri din America Latină. În aceste zone, înlocuirea imediată a dispozitivelor și aprovizionarea sunt activități extrem de complexe și, uneori, chiar imposibil de realizat.

Pentru a-și desfășura activitatea de cercetare în geologie, geofizică, paleontologie și ecologie, membrii echipei de cercetare au avut la dispoziție imprimanta L355, cu tehnologia Ink Tank System (Eco Tank) – sistemul Epson cu alimentare continuă cu cerneală.

„Membrii stației n-au trebuit să-și facă griji în privința rezervelor de cerneală, întrucât acestea păreau inepuizabile”, explică Juan Carlos Luján, președinte Fundación Marambio.

Sistemul integrat de cerneală al imprimantei înlocuiește cartușele tradiționale cu rezervoare de mare capacitate, care oferă performanță sporită la costuri reduse, menținând aceeași calitate a imprimării. Astfel, nu mai este nevoie de o reîncărcare frecventă. Practic, modelele Ink Tank System (EcoTank) sunt capabile să stocheze până la 20 de cartușe de cerneală.

“Am acceptat să facem parte din proiectul EcoTank Challenge pentru că ne desfășurăm activitatea la o temperatură de minus 30 de grade, iar vântul în această zonă este foarte puternic. Din cauza condițiilor nefavorabile, aprovizionarea este dificilă pentru noi și de aceea ne-am bucurat că reîncărcarea imprimantei nu a reprezentat o problemă în plus”, a spus unul dintre membrii echipajului care a participat la cercetare.

Proiectul „EcoTank Challenge” reprezintă soluția oferită de Epson pentru facilitarea activității celor care lucrează în zone îndepărtate și greu accesibile. Imprimantele din gama Ink Tank System (EcoTank) și-au demonstrat astfel performanța de imprimare, iar Epson și-a îndeplinit obiectivul de a contribui la succesul activităților din stația de cercetare Marambio.

Despre Epson

Epson este lider global în ceea ce privește inovațiile, dedicându-se depășirii așteptărilor prin intermediul soluțiilor pentru piețe diverse, precum cele destinate pentru birouri, utilizarea la domiciliu, comerț şi industrie. Gama de produse Epson cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală, sisteme de imprimare şi proiectoare 3LCD până la roboți industriali, ochelari inteligenți şi sisteme de detecție şi se bazează pe tehnologii originale compacte, economice şi de mare precizie.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 73.000 de angajați în 94 de companii din întreaga lume şi este mândru de contribuțiile permanente aduse protejării mediului şi comunităților în care operează.

http://global.epson.com/

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Având o forță de muncă de 1.700 de angajați, vânzările Epson Europe în anul financiar 2014 au fost de 1.551 milioane de euro.

http://www.epson.eu

Programul „Viziunea ecologică 2050”

http://eco.epson.com/

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

imprimante
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in imprimante

Brother introduce Custom UI, noua interfața personalizabilă pentru imprimante și scannere

Mihai Stescu13 martie 2018

Brother anunță disponibilitatea echipamentelor TonerBenefit

Mihai Stescu20 februarie 2018

Brother anunță lansarea noii generații de echipamente laser monocrom, seria L2000

Mihai Stescu31 ianuarie 2018

Brother lansează noua serie Business Color Laser în cadrul Bucharest Technology Week

Mihai Stescu22 mai 2017

HP lansează o nouă gamă de imprimante multifuncționale A3

Mihai Stescu13 septembrie 2016

HP lanseaza cel mai mic echipament All-in-One din lume

Mihai Stescu8 iunie 2016

Canon adaugă noi modele de imprimante gamei i-SENSYS

Mihai Stescu4 mai 2016