Evenimente

Peste 3 zile, Clujul devine capitala europeană a tehnologiei, găzduind a șasea ediție a Techsylvania

Peste 3 zile, Clujul devine capitala europeană a tehnologiei, găzduind a șasea ediție a Techsylvania

A 6-a ediție a evenimentului care pune din nou România pe harta mondială a tehnologiei, Techsylvania propune în acest an un format inedit, într-o nouă locație. Evenimentul se desfășoară la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca între 8 și 11 iunie și cuprinde hackathon-ul, conferința propriu-zisă, workshop-uri, sesiuni Q & A și evenimente satelit.

Participanții vor avea ocazia de a vedea, în premieră în România, prezentări ale unor invitați de excepție. Din partea celebrei companii SpaceX, co-fondatorul Tom Mueller va împărtăși la Techsylvania visul etern al omenirii de a trimite echipamente și oameni în spațiul cosmic. Organizatorii conferinței l-au invitat și pe Francois Chopard, fondatorul Starburst – primul accelerator pentru startup-uri din domeniul aerospațial. El va inspira publicul din Cluj vorbind despre experiența sa impresionantă.

În ceea ce privește cifrele, Techsylvania bate recordurile și în a 6-a ediție. Un număr total de 60 de speakeri vor oferi un conținut de calitate în nu mai puțin de 100 de prezentări. Cei 3.000 de participanți provin și anul acesta din mediul corporate dar și toate domeniile antreprenoriatului, fie că vorbim de tehnologie și IT sau investitori și CEO-s din companii cheie. Startup-urile vor avea 20 de spații expoziționale dedicate, după modelul Techcrunch Disrupt și CES.

Speakeri cu experienta din companii de valoare vin la Techsylvania, stimulând investițiile în zonă

Printre cei care vor susține prezentări sau consilia startup-urile în Startup Avalanche sunt investitori ale unor fonduri venture capital care depășesc bugetul orașului Cluj Napoca de 500 de ori și chiar de 15 ori bugetul de investiții al României pe anul 2019.

Lideri ai investițiilor din principalele piețe financiare europene, dar și mondiale vor participa la eveniment, focusând atenția asupra ecosistemului creat la Cluj Napoca și potențialelor oportunități de investiții din întreaga țară.

Fang Yuan, vice președinte Baidu Ventures, Sakshi Chhabra Mittal, vice președintele Softbank Vision Fund dar și Abdullah Al-Shaksy, co-fondator și CEO al Phaze Ventures se vor alătura celor peste 20 de investitori care vor participa la Techsylvania 2019.

Consultanți de renume vor aduce la Techsylvania și în acest an imaginea profesioniștilor care sunt în spatele succesului unor companii inovatoare. Din partea TechCrunch, John Biggs, autorul celei mai celebre cărți despre blogging, dar și Don Lothrop – fondatorul PressOne vor reprezenta instituții media globale, ridicând ștacheta prezentărilor de la Techsylvania.

Participanții se pot înscrie gratuit la cele peste 30 de evenimente satelit care se vor organiza și în afara sediului central de la Sala Polivalentă – BT Arena. Fie că vorbim de realitate virtuală aplicată în domeniul medical sau concepte inovative de design, toate evenimentele satelit vor aduce o savoare specială atmosferei propuse de realizatorii Techsylvania.

”La cea de-a șasea ediție a conferinței am invitat nu doar lideri de companii globale, ci și reprezentanți ai unor companii românești cu care ne mândrim. Fie că vorbim de companii din domeniul financiar bancar sau din domeniul serviciilor medicale, prezența poveștilor de succes din ecosistemul local sunt un semnal evident că România reprezintă o oportunitate inedită pentru investiții. Participanții din acest an vor găsi în Techsylvania un eveniment în continuă creștere, care atrage atenția prin temele inedite propuse și prin speakerii de valoare prezenți”, a declarat Camelia Trusmei, Head of Operations Techsylvania.

Startup Avalanche, competiția internațională dedicată startup-urilor organizată în parteneriat cu Risky Business, nu lipsește nici în acest an din agenda Techsylvania. După trei ani în care cel mai bun proiect a câștigat o excursie de nouă zile în Silicon Valley, unde a avut șansa să interacționeze cu investitori de top, potențiali clienți și parteneri, în 2019 startup-urile înscrise vor avea parte de un nou premiu: o investiție de 100.000 de euro.
În acest an, Startup Avalanche este un eveniment susținut de platforma Roca , cu ocazia lansării pe piața a Roca X, un produs de finanțare suplimentar, care vine în întâmpinarea diverselor generații de antreprenori prezenți în România.

Biletele se pot cumpăra de pe www.techsylvania.com. În ultima săptămână dinaintea evenimentului puteți beneficia de prețuri last minute – Regular de €139 pentru biletul Builder și €259 pentru accesul Premium.

Și la această ediție sunt alături de echipa organizatorică partenerii care susțin Techsylvania. Aceștia sunt companii care își aduc contribuția în creșterea comunității IT și Tech din România și pe plan internațional.

George, primul sistem banking inteligent lansat în România este partener principal al Techsylvania. Oferind servicii bancare disponibile online instantaneu și suport inteligent în toate operațiunile pe care le faci, George este un adevărat asistent financiar. Dincolo de o clasificare și analiză automată a cheltuielilor, George are instrumente simple și intuitive care să-ți ofere o experiență deosebită în utilizarea unor servicii bancare.

Un alt partener principal al Techsylvania este anul acesta Medicover, singura companie privată de ingrijire medicală și de diagnostic cu experiență internațională din România. Experiența de 20 de ani pe piața privată de servicii de sănătate, alăturată unei rețele de 37 de clinici în București și în țară, peste 200 de clinici partenere și doua spitale sunt garanția unor prestații medicale de excepție.

Ne susțin: Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Local Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj

Lista susținătorilor Techsylvania continuă cu:, glo™, Fortech, Metro Systems, OMV Petrom, Betfair Romania, E.ON, Connatix, Pentalog, Bosch, Laurentiu, Laurentiu & Associates, BMW Group România, PitechPlus, RodeApps, Philips, Roca, Turkish Airlines, Wolfpack Digital, Telenav, certSIGN, Macadamian, Novis Plaza, Halcyon Mobile, Cluj Business Campus, Arobs Transilvania Software, Accenture, D’Institute, Fitbit, Klarna, Hypermedia, Porsche Engineering, Riverbed, Rondo, Bannersnack, Migrant Coin, Cognizant Softvision, Embassy of Canada, Emerson, Dual IT, Microsoft, Bayer G4A, Truelayer, Maren, Cotnari.

Ne puteți urmări pe:

https://techsylvania.com/| FB: Techsylvania | Twitter: @techsylvania

*****
Techsylvania este cea mai mare platformă de creștere prin tehnologie din România și unul dintre cele mai semnificative evenimente de tehnologie din Europa de Est. Specialiști din întreaga lume dezbat idei revoluționare, intr-un spațiu care facilitează interacțiuni valoroase între companii mari din România, antreprenori, startup-uri și fonduri de investiții. Evenimentul a fost creat în 2014 de către Oana Petruș și Vlad Ciurcă. Numărul participanților la eveniment crește anual, la ultima ediție fiind prezenți 2.200 de oameni din 27 de țări.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Evenimente

Aiwa revine în România distribuit de MGT Educational

Mihai Stescu23 august 2023

Monitorul de gaming Philips Evnia reinventează regulile jocului

Mihai Stescu20 ianuarie 2023

Biel Glasses și Panasonic prezintă la CES 2023 ochelarii inteligenți care schimbă viața persoanelor cu deficiențe de vedere

Mihai Stescu6 ianuarie 2023

CES 2023: Kingston Technology prezintă noi produse din gama performance si seria IronKey

Mihai Stescu5 ianuarie 2023

Codiax 2022 vine la București

Mihai Stescu4 noiembrie 2022

Am fost la Forumul Parlamentar – Privat

Mihai Stescu18 octombrie 2022

Big Data Week, festivalul internațional al datelor, la București

Mihai Stescu10 octombrie 2022
Techsylvania 2022

Techsylvania 2022 – a noua ediție a celui mai important eveniment de tehnologie din România

Mihai Stescu17 mai 2022

Techsylvania, conferința pe care o urmaresc de 7 ani, revine cu o nouă ediție online în 2021

Mihai Stescu18 august 2021