Tehnologii

Samsung prezintă soluția PS-LTE pentru siguranța publică

Samsung prezintă soluția PS-LTE pentru siguranța publică

Samsung Electronics a lansat cea mai nouă soluție pentru siguranța publică printr-o demonstrație efectuată în timp real. Aceasta folosește tehnologia de transmisie de date LTE (PS-LTE) pentru a susține serviciile de urgență, fiind singura la nivel mondial care se bazează pe standardul 3GPP Release 12.

Noul standard a fost finalizat și lansat în urmă cu mai puțin de trei luni, în martie 2015, iar Samsung a avut capacitatea de a dezvolta servicii end-to-end prin crearea unei noi stații de bază, LTE Core, IMS Core, al unui server de aplicații și de dispozitive în acest scurt timp, compania consolidându-și astfel poziția de lider pe segmentul tehnologiei LTE.

„Demonstrația live a soluției noastre PS-LTE este o realizare foarte importantă,” a declarat Youngky Kim, Președinte și Head of Business Network, Samsung Electronics. „Ne aduce cu un pas mai aproape de realizarea primei rețele globale de siguranță publică ce folosește tehnologia LTE și suntem încrezători că vom  realiza acest lucru datorită portofoliului nostru larg de produse și a inovației constante.”

Demonstrația a avut loc în orașul digital al Samsung Electronics din Suwon, Coreea de Sud și a arătat cum soluția PS-LTE ar putea fi folosită în cazul unei situații de urgență reală. Când se ivește o situație de urgență, soluția Samsung PS-LTE le oferă părților terțe o metodă optimă de transmitere a informațiilor, precum servicii de voce, multimedia Push-To-Talk (PTT) și servicii de conferință video.

Tehnologia Samsung eMBMS a conectat cu success peste 80 de dispozitive, care au transmis simultan imagini video la calitate HD în timpul demonstrației.

Tehnologia eMBMS transmite conținut către un număr mare de abonați simultan, fără întârzieri sau întreruperi. Această tehnologie poate contribui la mărirea numărul de dispozitive care pot transmite imagini video live din respectivele locuri.

Odată cu eMBMS, a apărut oportunitatea unei mai bune utilizări a lățimii de bandă disponibile, aceasta fiind critică în situații de dezastre masive, în urma cărora este nevoie câteodată de peste 1000 de participanți la misiunile de salvare, din totalitatea serviciilor de urgență, precum pompieri, polițiști și cadre medicale. Fără tehnologia eMBMS doar câteva dispozitive pot genera imagini video HD live într-o singură celulă, pe când eMBMs permite transmiterea informațiilor de pe mai mult de 1000 de dispozitive.

Fiind principalul colaborator la stabilirea standardului 3GPP PS-LTE, Samsung a susținut standardizarea device-to-device (D2D) și Group Communication System Enabler pentru LTE (GCSE LTE) Release 12.

Odată cu dezvoltarea Release 13, Samsung își propune să își consolideze poziția de lider privind siguranța publică, cu ajutorul anumitor servicii și programe, precum Mission Critical Push-to-Talk (MCPTT), Isolated E-UTRAN Operation for Public Saftey (IOPS) și standardizarea device-to-device (D2D).

Din februarie 2015, Samsung Electronics a preluat rolul de vice chairman al SA6 (Service and System Aspect), care se ocupă de standardizarea MCPTT (Mission Critical Push-To-Talk).

Pentru a descoperi mai multe, vă rugăm să accesați site-ul  www.samsung.com sau blog-ul Samsung oficial global.samsungtomorrow.com.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tehnologii
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Tehnologii

Samsung Electronics anunță inițiativele pentru 2022 care fac electrocasnicele mai prietenoase cu mediul înconjurător

Mihai Stescu10 ianuarie 2022

NeoTech, un nou proiect cripto românesc, bazat pe tehnologii digitale inovative Smart City

Mihai Stescu20 octombrie 2021

Mobilitatea nevăzătorilor, mai accesibilă cu .lumen

Mihai Stescu2 decembrie 2020

Apă din aer pentru situații de urgență (P)

Mihai Stescu10 aprilie 2020

Synology susţine efortul companiilor de a organiza lucrul de acasă pentru angajaţii lor

Mihai Stescu30 martie 2020

Un nou serviciu de transfer fisiere – Smash

Mihai Stescu28 iunie 2018

Caterpillar: „New Range. New Rules.” în România prin Bergerat Monnoyeur

Mihai Stescu14 mai 2018

Quail Digital crește productivitatea și calitatea serviciului oferit clientului în retail

Mihai Stescu10 aprilie 2018

Quail Digital – o soluție de comunicare ideală cu impact imediat în experiența clienților

Mihai Stescu5 februarie 2018