Foto & Video

Soluții complete pentru fluxul de lucru 4K de la Canon

Soluții complete pentru fluxul de lucru 4K de la Canon

Vești bune pentru cei care lucrează în domeniul producției video.

Canon a lansat astăzi noua sa generație de soluții pentru fluxul de lucru al producțiilor 4K. Gama include noul DP-V2410, un monitor 4K robust, de 24 de inci, și două noi camere video 4K – EOS C300 Mark II, o cameră 4K din seria Cinema EOS, și XC10, o cameră foto-video 4K compactă și cu greutate redusă, pentru cineaștii în devenire.

Dacă ar fi să vorbim despre cele 4 noutăți de la Canon, am umple rubricile cu articole pentru întreaga lună.
Nu pot însă să nu amintesc câteva caracteristici ale fiecărui echipament. Așa că, în ordinea subiectivă a numerelor de pe tricou, avem:

EOS C300 Mark II

EOS C300 Mark II vine cu îmbunătățiri, precum sistemul de imagistică avansat, cu procesoare duale DIGIC DV5, noi codec-uri profesionale și o latitudine de expunere excepțională – devenind astfel cea mai capabilă, flexibilă și accesibilă cameră video Cinema EOS de până acum.

Canon EOS C300 Mark II

Canon EOS C300 Mark II


Versatilitate
și calitate a imaginii 4K, la superlativ

Având capacitatea de a înregistra fișiere video10 biți 4:2:2 pe memoria internă cu până la 410 Mbps la rezoluție 4K, sau fișiere 10/12 biți 4:4:4 la rezoluție 2K/Full HD, cu până la 15 trepte ale latitudinii de expunere, noua EOS C300 Mark II produce filme ce pot fi editate masiv în post-procesare, cu imagini mai clare pe tot spectrul de culoare, datorită reducerii efectului “colour bleed”.

Camera oferă cineaștilor și producătorilor de televiziune profesioniști cea mai bună calitate a imaginii, putând înregistra 4K atât la rezoluție de transmisiune (3840×2160) cât și DCI cinematografică (4096×2160).

Noua cameră EOS C300 Mark II poate înregistra fișiere 4K cu bit rate mare pe carduri interne de memorie CFast 2.0™duale, și totodată poate înregistra fișiere 4K RAW pe un aparat de înregistrare extern, oferind flexibilitate și conectivitate universală, pentru producții la cea mai bună calitate disponibilă în prezent. În plus, capacitatea de a înregistra simultan fișiere 2K/Full HD Proxy pe un card SD intern optimizează și mai mult fluxul de lucru al procesului de producție.

Datorită noului senzor CMOS Super 35mm, creat de Canon, și creșterii sensibilitatii ISO până la ISO 102.400, performanța în condiții de luminozitate foarte mică devine excepțională, permițându-le operatorilor să surprindă scene fără zgomot într-o varietate de condiții de mediu dificile, fără compromisuri ale calității imaginii.

Noul DP-V2410 – un monitor 4K de 24 de inci

Noul monitor DP-V2410 este conceput pentru a fi utilizat pe platourile de filmare, atât pentru producții de cinema cât și pentru transmisiuni. Acesta afișează cu acuratețe și fiabilitate conținutul 4K, facilitând filmările în direct prin controlul calității, focalizării și expunerii, precum și prin managementul culorii, chiar de pe platoul de filmare.

Alăturându-se monitorului DP-V3010 în gama monitoarelor 4K de la Canon, noul DP-V2410 oferă o rezoluție 4K uluitoare, de 4096 x 2160, cu o remarcabilă acuratețe în reproducerea culorilor.

Datorită noii latitudini de expunere, ecranul facilitează vizualizarea simultană a detaliilor, atât în zonele supra- cât și sub-expuse ale imaginii, aceasta apărând mai naturală și mai aproape de realitate. Monitorul DP-V2410 a fost de asemenea optimizat pentru standardul cinematografic DCI-P3, pentru standardul de transmisiuni ITU-R BT.2020 și pentru ACES Proxy (ACES Ver. 1.0).

Canon DP-V2410

Canon DP-V2410

În plus, noul panou IPS cu sistem RGB LED de iluminare posterioară permite un coeficient de contrast de 2000:1, iar sistemul Canon de corecție automată a culorii și luminozității asigură o constanță în timp a calității imaginii, culorii și strălucirii.

Echipat atât cu interfață 3G/HD-SDI cât și HDMI 2.0, plus o funcție încorporată de de-bayering, monitorul DP-V2410 poate afișa imagini 4K RAW direct de la camerele video Cinema EOS compatibile, economisind costurile unui dispozitiv extern pentru de-bayering. În plus, funcția de corelare a calității imaginii sincronizează automat setările de culoare de la camerele video Canon compatibile, prevenind erorile de setare.

O gamă de funcții pentru platou permit vizionarea rapidă și ușoară a conținutului, inclusiv un monitor al lungimii de undă și un vectorscop, compatibile 4K, pentru confirmarea informațiilor de semnal. De asemenea, aparatul dispune de multiple LUT 1D/3D, pentru o monitorizare convenabilă, și de un audiometru, pentru o înregistrare precisă a sunetului.

Monitorul DP-V2410 are un corp robust și subțire, cu un mâner rezistent. Cântărind doar 12 kg, este ușor de transportat pe platourile de filmare, și este echipat cu un alimentator DC de 24 de volți pentru a funcționa de-a lungul întregii zile de filmare.

Noul monitor DP-V2410 va fi disponibil în Europa din ultimul trimestru al acestui an.

Camera XC10
Puterea înregistrării 4K, disponibilă
și pentru entuziaști

Având o calitate a imaginii de neegalat pe piață, asociată în mod obișnuit cu camerele video mai voluminoase, precum și flexibilitatea și ușurința în utilizare a camerelor video compacte tradiționale, noua XC10 furnizează în mod constant rezultate uimitoare.

Sistemul său avansat de imagistică – o combinație redutabilă între senzorul CMOS de 1 inch, creat special, și noul procesor de imagine Canon DIGIC DV5 – oferă atât cineaștilor în devenire cât și profesioniștilor cu experiență viteza și calitatea uluitoare necesare realizării videoclipurilor 4K, într-o gamă largă de rate de compresie variabile.

Canon XC10

Canon XC10

Integrându-se perfect în fluxurile de lucru sau producțiile cu camere video Cinema EOS deja existente, noua XC10 poate înregistra imagini 4K la rezoluție UHDTV standard (3840 x 2160) pe un card de memorie internă CFast 2.0™cu o rată de compresie de până la 305Mbps, sau imagini Full HD (1920 x 1080) pe un card SD cu o rata de compresie de până la 50Mbps, cu sampling de culoare de standard profesional 4:2:2.

Camera foto-video XC10 surprinde culori bogate, similar camerelor Cinema EOS, cu un ISO de până la 20.000, ce asigură rezultate excelente în condiții de iluminare precara, și latitudine de expunere de pana la 12 trepte, ce asigură captarea detaliilor vii, pentru zonele atât supra- cât și sub-expuse ale imaginii.

Cameramanii au libertatea de a surprinde o varietate de scene la calitate profesională 4K, cu ajutorul unui obiectiv cu zoom optic 10x, creat special, ce dispune și de tehnologia Canon pentru stabilizarea imaginii. Cu o distanță focală versatilă de 27,3-273 mm (echivalentă cu 35 mm în modul captură video), cineaștii pot trece cu ușurință de la peisaje panoramice la prim-planuri intime, cu un singur obiectiv.

Fie că sunt entuziaști sau profesioniști, utilizatorii pot trece de la înregistrarea video la fotografiere, surprinzând imagini de înaltă calitate la 12 MP sau extrăgând imagini statice de 8,29 MP din filme 4K.

Design fără compromisuri, optimizat pentru înregistrare facilă

Noua XC10 redefinește limitele design-ului camerelor video compacte, cu un corp al camerei intuitiv, utilizabil instantaneu. Ținându-l în mână, utilizatorii vor descoperi un mâner rotativ, potrivit unei varietăți de stiluri de filmare, precum și comenzile esențiale la îndemână, inclusiv un zoom manual și un inel de focus.

Proiectat pentru a se adapta oricăror preferințe de filmare, camera video are un ecran touch LCD de 7,66 cm cu unghi variabil, cu acoperire 100% a câmpului, care oferă acces direct în sistemul de meniuri prin intermediul unui set simplu de butoane în cruce; în același timp, includerea unui vizor optic cu lupă, potrivit pe dimensiunea LCD-ului, permite o experiență tradițională de filmare.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Foto & Video
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Foto & Video

Montajul video și streamingul sunt mai facile cu ATEN UC3022 și aplicația ATEN OnAir Lite

Mihai Stescu3 iunie 2021

BenQ TK810 proiector 4K UHD Wireless

Mihai Stescu15 aprilie 2020

Wacom anunță la CES tableta grafică One

Mihai Stescu10 ianuarie 2020

Televizorul inteligent 4K Gazer TV43-US2G cu Android

Mihai Stescu13 noiembrie 2019

BenQ lansează SW270C, un nou monitor recomandat profesioniștilor din domeniul fotografiei

Mihai Stescu26 iulie 2019
Wacom-Cintiq-22

Wacom Cintiq 22 o alegere potrivită pentru pentru cei care studiază arta și design-ul

Mihai Stescu25 iulie 2019

Olympus lansează noul model OM-D E-M1X

Mihai Stescu30 ianuarie 2019

Samsung lansează noua gamă de televizoare 2018

Mihai Stescu9 martie 2018

BenQ îţi aduce acasă experienţa cinematografică 4K UHD

Mihai Stescu9 martie 2018