Foto & Video

Sony Action Cam Mini surprinde un record mondial spectaculos: zborul de pe Burj Khalifa al unui vultur imperial

Sony Action Cam Mini surprinde un record mondial spectaculos: zborul de pe Burj Khalifa al unui vultur imperial

Sună foarte interesant. De fapt chiar inedit. Și consemnat în cartea recordurilor. Dharsam, un vultur imperial, a zburat de pe cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa (829,8 m), într-o inițiativă a organizației non profit FREEDOM.
Cei de la FREEDOM au folosit o cameră de acțiune montată pe spatele vulturului, Sony Action Cam Mini considerată una dintre cele mai mici și mai ușoare camere de acțiune.
După ce veți vedea filmul, veți vedea ce îndeamnă cu adevărat libertatea.
Iată înregistrarea video cu zborul vulturului imperial, surprins de Sony Action Cam Mini:


Am preluat mai multe informații din comunicatul colegilor de la Sony:

Organizația Freedom lucrează cu asociații renumite pentru conservarea naturii, respectiv SOS (Save our Species) și UNESCO, totul pentru a crește gradul de conștientizare asupra speciilor amenințate cu dispariția, multe dintre ele fiind incluse pe lista Lista Roșie a IUCN (Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii și a Resurselor Naturale).

Vulturul imperial este o pasăre aflată anterior pe lista speciilor amenințate cu dispariția și care a beneficiat de toate eforturile depuse în cadrul programelor globale de conservare a naturii. Astfel, acesta a fost exclus de pe Lista Roșie a IUCN ce include speciile amenințate cu dispariția.

Păsările răpitoare sunt o parte importantă din moștenirea culturală a Emiratelor Arabe Unite – șoimul auriu este simbolul național al acestei țări, iar Dubai susține orice acțiune internațională pentru protejarea speciilor de păsări. În ciuda dezvoltării accelerate a acestui emirat, care s-a transformat rapid într-un centru regional de afaceri, Dubai a depus toate eforturile necesare conservării habitatului natural local. În Emiratele Arabe Unite există peste 15 rezervații naturale, precum și o serie de programe de reabilitare a habitatului natural.

Vulturii organizației Freedom au zburat de pe monumente europene faimoase, precum Turnul Eiffel din Paris (301 metri) sau Catedrala Sfântul Paul din Londra. Înregistrarile acestor zboruri au fost cele mai vizionate materiale video cu animale în anii 2013 – 2014.

Vulturii sunt dresați de Jacques-Olivier Travers, unul dintre cei mai renumiți experți în domeniu și promotorul unor tehnici unice de reintroducere a vulturilor amenințați cu dispariția în habitatul lor natural.

 Sony și FREEDOM

Sony colaborează cu FREEDOM ca sponsor oficial pentru a ajuta organizația în demersul său de a reintroduce codalbul în habitatul său natural din Franța și din Alpii Elvețieni. Sony pune la dispoziția organizației mai multe produse Action Cam™ care îi vor ajuta pe reprezentanții FREEDOM să documenteze cu acuratețe zborurile vulturilor codalbi. FREEDOM folosește înregistrările pentru a învăța mai multe despre comportamentul acestor vulturi, astfel încât să ia deciziile corecte pentru a pregăti repopularea zonei vizate.

Sony Action Cam  livrează înregistrări video Full HD fluide datorită tehnologiei de stabilizare SteadyShot™, iar posibilitatea de a aplica toate coordonatele GPS pe înregistrare transformă aceste camere în instrumentele ideale pentru organizația FREEDOM în încercarea de a aduna datele necesare pentru scopul propus. În plus, dimensiunile reduse ale camerelor Action Cam permite cercetărorilor să le atașeze pe corpul vulturilor fără a afecta în vreun mod zborul lor.

Despre Sony

Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, de gaming, pentru comunicații pentru segmentele consumer și profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment și mediul online, Sony are o poziție de lider absolut pe segmentele electronicelor și diversimentului. Sony a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2014 vânzări consolidate de aproximativ 75 miliarde de dolari. Sony Global Web Site: http://www.sony.net/.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Foto & Video
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Foto & Video

Montajul video și streamingul sunt mai facile cu ATEN UC3022 și aplicația ATEN OnAir Lite

Mihai Stescu3 iunie 2021

BenQ TK810 proiector 4K UHD Wireless

Mihai Stescu15 aprilie 2020

Wacom anunță la CES tableta grafică One

Mihai Stescu10 ianuarie 2020

Televizorul inteligent 4K Gazer TV43-US2G cu Android

Mihai Stescu13 noiembrie 2019

BenQ lansează SW270C, un nou monitor recomandat profesioniștilor din domeniul fotografiei

Mihai Stescu26 iulie 2019
Wacom-Cintiq-22

Wacom Cintiq 22 o alegere potrivită pentru pentru cei care studiază arta și design-ul

Mihai Stescu25 iulie 2019

Olympus lansează noul model OM-D E-M1X

Mihai Stescu30 ianuarie 2019

Samsung lansează noua gamă de televizoare 2018

Mihai Stescu9 martie 2018

BenQ îţi aduce acasă experienţa cinematografică 4K UHD

Mihai Stescu9 martie 2018