
După prima zi de conferință, pot să vă spun cu mare bucurie că Techsylvania reprezintă mai mult decât conceptele prezente în sloganul ei: cod, produs, finanțare. Este o fantastică experiență de viață care se întrece pe sine, cu fiecare nouă ediție. Onoarea de a fi blogger oficial mă obligă să fiu cât se poate de obiectiv pentru a surprinde cât mai corect informația adusă de invitații conferinței.
Ziua a început cu o întâlnire cu Tim Draper, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori. Absolvent de Harvard, Tim și-a lăsat amprenta pe multe dintre companii foarte cunoscute din lume. Aș aminti doar Tesla, Baidu, Skype.
Din ideile exprimate de Tim, vă amintesc: ”susținem companii și idei diferite și revoluționare. Nu vorbim doar despre a merge pe Lună sau Marte, susținem producători de motoare desprinse din Star Trek.
Doar așa putem să visăm să mergem pe Alfa Centauri.” Iată vise îndrăznețe. Nu putem avea succes decât țintind mult mai departe.
Venind dintr-o țară vecină, Peter Halacsy, fondatorul Prezi (o platforma software pentru prezentări), ne-a expus experiența sa, și credința sa că trebuie să investim mai întâi în țara noastră și să prețuim fiecare particularitate a societății noastre, de negăsit în altă parte.
Simon Gosling de la Happy Finish ne-a adus în vedere o nișă media care va avea desigur mult succes, mă refer la realitatea virtuală, fime 360 și tot ce înseamnă asta. Mi-a plăcut foarte mult conceptul prezentat pentru experiența realității virtuale: Tell me and I will forget / Show me and I may remember /Involve me and I will understand.
Karel Obluk de la compania Evolution Equity Partners ne-a vorbit despre securitatea cibernetică, prezentând exemple de situații în care intimitatea și siguranța noastră sunt compromise de atacurile cibernetice.
Cristiano Betta, programator fantastic, antreprenor dar și un simpatic entertainer, a făcut comparații între mai multe librării JavaScript și cantitatea de date folosite mult diferite în funcție de tehnologie.
În aceeași notă educativă, Andy Piper de la Twitter a prezentat Fabric – o platformă de resurse dezvoltată de Twitter.
În decursul zilei, invitații de la Techsylvania au atins teme interesante. Spre marea mea bucurie, s-a vorbit și despre PR și modul în care poate influența un produs. Panel-ul How to get good PR, a fost susținut de:
Stefan Fountain – PR.co
Shaun Sanders – GrafittiPR
Jen Wieczner – Fortune
Michaella Krause – Ballou PR
Peter Yared – Sapho
Am auzit pentru prima dată conceptul de Slow PR, pe care îl consider genial și către care sper să se orienteze activitatea mea online.
Câștigătorii Hackathonului Techsylvania și-au prezentat proiectele, echipele GreenBox și Doctor Alexa oferindu-ne momente deosebite în care le-am admirat curajul și priceperea.
Peter Yared de la Sapho aduce în atenție conceptul de Container as a Service, care pare să înlocuiască Software as a Service.
Prezența unui reprezentant Coca-Cola a părut ciudată la început, însă Marius Swart a pus în balanță vânzările și parteneriatele și cum influențează raportul lor activitatea unei firme.
Ce presupune modelul Venture Capital? Husein Kanji de la Hoxton Ventures și-a prezentat experiența sa din firmele de investiții.
Ziua s-a încheiat cu o discuție extrem de interesantă între Philipp Kandal, moderatorul confernței și Fredrik Nylander – de la compania Lakestar, despre scalabilitatea echipelor tehnice și experiența sa în companii de succes, de exemplu Tumblr .
Oana, Vlad, Andrei și restul echipei Techsylvania, aveți tot respectul meu, Techsylvania pășește înainte, cu mult curaj și cu un profesionalism fantastic. Felicitările mele!
Facebook
Twitter
RSS