Evenimente

Cei mai buni studenți la informatică din România s-au întâlnit în acest weekend la Iași în finala ONIS 2015

Cei mai buni studenți la informatică din România s-au întâlnit în acest weekend la Iași în finala ONIS 2015

Două echipe ale Universității București au obținut medalii de Aur în finala Olimpiadei Naționale de Informatică pentru Studenți (ONIS) 2015, care s-a desfășurat în perioada 23-24 mai, în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Clasamentul final

Aur:

  • Locul 1, echipa Universității București formată din Mihai Nițu, Alexandru Murtaza, Costin Vlad
  • Locul 2, echipa Universității București formată din Ciprian Olariu, Diana Tudoreanu, Mircea Trifan

Argint:

  • Locul 3: Horia Crestescu, Robert Tilica, Alexandru Bunget, studenți în cadrul Universității București
  • Locul 4: Silviu Popescu, Stefan Adrian Popa, Radu Visan locul 4 argint, studenți în cadrul Universității Politehnica București

Bronz:

  • Locul 5: Petru Trambițaș, Flaviu Berbecariu, Bianca Costin, de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca
  • Locul 6: Marcus George, Adrian Spătaru, Adina Mateescu, studenți în cadrul Universitatea de Vest Timișoara

Olimpiada Națională de Informatică pentru Studenți a avut loc în perioada 23-24 mai 2015, în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Aceasta a fost a doua ediție a competiției anuale, la care participă cei mai buni studenți și elevi la informatică din România.

Scopul concursului este de a realiza legătura între Olimpiada Națională de Informatică pentru elevi și concursul internațional de programare pentru studenți ACM International Collegiate Programming Contest (ACM-ICPC), stimulând participanții să investească într-o bună pregătire în domeniul algoritmicii și al programării.

„Încă de la prima ediție, ONIS a reușit să îi atragă în competiție pe studenții cu cele mai bune rezultate la concursurile de informatică, devenind, într-un timp atât de scurt, cel mai puternic concurs de profil din țară. Interesul unor companii foarte mari de a se alătura și de a susține proiectul este un alt indicator al importanței ONIS în calendarul competițiilor naționale de informatică”, declară Marius Dumitran, co-organizator al Olimpiadei Naționale de Informatică pentru Studenți 2015.

„Prin programul „Hai la Olimpiadă!” vrem să susținem pregătirea la nivel superior a elevilor și studenților talentați la matematică, informatică și fizică și să transformăm competițiile naționale de profil în evenimente care să îi motiveze să se antreneze la potențialul lor maxim.

Elevii buni de astăzi vor deveni, în curând, studenți care au aceeași nevoie de susținere pentru a ajunge la un nivel foarte bun de pregătire; de aceea, o parte a programului „Hai la Olimpiadă!” le este dedicat studenților, prin sprijinirea competițiilor și organizarea sau susținerea centrelor de pregătire pentru performanță în mediul universitar.

Este foarte importantă asigurarea acestei continuități care este, de fapt, premisa formării până la nivelul de buni profesioniști a copiilor cu potențial care aleg să studieze în România”, declară Tudor Vlad, Președintele Fundației eMAG.

Fundația eMAG a sprijinit ONIS încă de la prima ediție, prin intermediul programului „Hai la Olimpiadă!”, și este principalul susținător din România al concursului.

În finala celei de-a doua ediții ONIS au participat 23 de echipe de câte trei studenți la nivel național, cu 12 mai mult comparativ cu numărul echipelor înscrise la ediția de anul trecut, precum și șapte echipe din Iași în afara concursului, totalizând astfel 90 de studenți la 11 Universități din toată țara. Alături de studenți, șase echipe foarte bine pregătite de liceeni au luat startul în finală.

Competiția a avut trei runde de calificare online, pentru a aduce cele mai bune echipe din țară la runda finală organizată duminică, 24 mai, în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Cele patru runde de calificare s-au derulat în perioada decembrie 2013 – martie 2014, iar formatul concursurilor a fost similar celui aplicat la ACM-ICPC: 9-12 probleme care trebuie rezolvate în 5 ore, studenții putând participa în echipe de 3 membri de la aceeași universitate.

Olimpiada Națională de Informatică pentru Studenți 2015 a fost organizată de consorțiul Informatica Universitaria, compus din Departamentele/Facultatea de Informatică ale Universității din București, Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universității de Vest din Timișoara, respectiv Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Despre Fundația eMAG

Fundația eMAG a fost lansată în octombrie 2012 și susține în momentul de față 3 programe. Primul dintre acestea se numește „Hai la Olimpiadă!” și urmărește atât susținerea și promovarea echipelor românești care participă la olimpiadele internaționale, cât și crearea unui cadru favorabil performanței în educație în general. Cel de-al doilea, „Nouă ne Pasă”, are ca scop asigurarea accesului copiilor și comunităților la educație sau la resursele care le sunt necesare pentru a învăța. Iar cel de-al treilea program, numit „140 de bătăi pe minut” promovează practicarea sportului ca element esențial al unei vieți echilibrate.

Partenerii Fundației eMAG sunt BCR, Conversion, Conviv Media, Deloitte, Depanero, E-Boda, eMAG, Flanco, NOD (Network One Distribution), SmartPoint.

Mai multe detalii despre activitatea Fundației eMAG sunt disponibile pe site-ul: www.fundatiaemag.ro și pe pagina de Facebook: www.facebook.com/fundatiaemag; despre programul „Hai la Olimpiadă!”, găsiți informații pe www.hailaolimpiada.ro.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Evenimente

Aiwa revine în România distribuit de MGT Educational

Mihai Stescu23 august 2023

Monitorul de gaming Philips Evnia reinventează regulile jocului

Mihai Stescu20 ianuarie 2023

Biel Glasses și Panasonic prezintă la CES 2023 ochelarii inteligenți care schimbă viața persoanelor cu deficiențe de vedere

Mihai Stescu6 ianuarie 2023

CES 2023: Kingston Technology prezintă noi produse din gama performance si seria IronKey

Mihai Stescu5 ianuarie 2023

Codiax 2022 vine la București

Mihai Stescu4 noiembrie 2022

Am fost la Forumul Parlamentar – Privat

Mihai Stescu18 octombrie 2022

Big Data Week, festivalul internațional al datelor, la București

Mihai Stescu10 octombrie 2022
Techsylvania 2022

Techsylvania 2022 – a noua ediție a celui mai important eveniment de tehnologie din România

Mihai Stescu17 mai 2022

Techsylvania, conferința pe care o urmaresc de 7 ani, revine cu o nouă ediție online în 2021

Mihai Stescu18 august 2021