Drone, roboți, imprimante 3D, ceasuri smart, virtual augmented reality. Laptopuri deschise pe toate mesele.
130 de tineri care și-au concentrat atenția în a crea aplicații care să aducă la viață mașinile reci care dormitează pe și sub mese.
Se vorbește română, engleză, dar mai ales javascript și alte limbaje de programare.
Dedicați și pasionați. Mai mulți băieți dar sunt și fete.
Unii copilăroși, iar alții extrem de serioși. Sunt fără discuție viitorul IT-ului românesc. Se luptă să câștige o competiție care în afară de wearable and connected gadgets le aduce o rețea de cunoștințe din mediul de afaceri.
O inițiativă ca și Hackathonul îi extrage din mediul universitar și îi conectează la realitatea industrială, economică și socială. Techsylvania 2015 și Hackathonul sunt inițiative care ar trebui dezvoltate în fiecare centru universitar.
Discutam cu Cristiano Betta (de la Braintree) și cu Dan Romescu (unul din cei mai inimoși animatori ai Hackathonului, membru al juriului și moderator – Augmented Citizen Foundation) despre viitorul acestor copii.
În România schimbarea trebuie să se producă din mediul școlar și universitar. În jurul liceelor, universităților trebuie creeate centre de excelență conectate cu mediul de afaceri, companii dar și incubatoare de afaceri. Un exemplu este Clusterul înființat la Cluj.
Sunt profund impresionat de demonstrațiile participanților la Hackathon. În tot ceea ce au făcut, am remarcat seriozitate și pasiune.
Iar despre organizatori, doar cuvinte bune. Techsylvania 2015 a decurs până acum perfect. Felicitări!
Vă las să vedeți mai jos câteva fotografii de astăzi, la Hackathon – Techsylvania 2015.
Pingback: Mihai Stescu o arde cu Techsylvania 2015