Tehnologii

OPTEX® anunţă disponibilitatea în România a seriei de detectori FMX

OPTEX® anunţă disponibilitatea în România a seriei de detectori FMX

OPTEX®, lider mondial în materie de tehnologii de detecţie, anunţă disponibilitatea în România a seriei FMX. Noua serie este compusă din trei modele, două detectoare PIR – cu infraroşu pasiv, de interior, şi unul cu tehnologie mixtă, PIR+termică.

FMX-ST şi FMX-DST

Dezvoltate pentru detecţia la interior, modelele permit o securizare pentru o distanță de până la 15m. Pot identifica mişcarea oamenilor, a animalelor sau a altor obiecte şi dispun de capabilitatea de a le identifica rapid pe fiecare în parte. Astfel, acurateţea procesului de detecţie creşte, agenţii de securitate sau proprietarii locuinţelor pot fi astfel în permanenţă la curent cu tot ceea ce se întâmplă în incintă.

“Noua serie de detectoare FMX se adresează atât segmentului rezidenţial, cât şi celui business-to-business. Produsele sunt uşor de instalat şi de configurat, dispunând de capabilitatea de a activa alte componente de securitate, precum camere de supraveghere sau uşi de acces”, a declarat Jacek Wójcik, Sales Director CEE şi reprezentant pentru România.

Produsele folosesc o nouă unitate PEU, care permite conectarea la diverse panouri centrale. Produsele seriei FMX pot acoperi 78 de zone, iar de fiecare dată când se realizează o detecţie sunt verificate peste 4 zone, pentru o cât mai bună acurateţe. În acest mod se pot obţine rezultate excelente în detecţia corectă a oamenilor şi a animalelor de companie.

Modelul FMX-DST dispune de o dublă ecranare împotriva luminilor foarte puternice şi de o protecţie superioară împotriva zgomotelor electromagnetice.

 

FMX-DT

FMX-DT este un detector cu tehnologie mixtă. Acesta combină cu succes funcţiile şi caracteristicile unui senzor PIR cu ale unui model bazat pe microunde. FMX-DT este sensibil la două tipuri de perturbaţii: microunde şi infraroşu pasiv. Odată pornit poate începe procesul de detecţie în doar 60 de secunde, este uşor de instalat şi de utilizat, fiind ușor de montat atât pe pereţii laterali, cât şi pe tavan. Senzorul oferă o acoperire extinsă, iar dacă este instalat corect nu va genera zone moarte.

Un senzor infraroşu pasiv măsoară radiaţia infraroşie emisă de obiecte. Pe când un senzor bazat pe microunde trimite impulsuri şi măsoară variaţiile dintre semnalul original şi cel reflectat. Acest fenomen este cunoscut sub numele de efect Doppler.

FMX-DT foloseşte, de asemenea, şi un modul TOUGH MW. Majoritatea senzorilor ce integrează două tehnologii de detecţie folosesc un modul MW universal, care de cele mai multe ori se dovedeşte a fi nefiabil. OPTEX a dezvoltat unul special, care stabilizează performanţa şi asigură o fiabilitate extinsă produselor. PCB-ul este construit din ceramică, iar antena este placată cu aur.

 

Despre OPTEX

Optex Co., Ltd, este lider global în dezvoltarea de soluţii de detecţie, senzorii OPTEX dedicaţi supravegherii de interior şi de exterior având o distribuţie la nivel mondial. Printre produsele lansate se numără atât detectoare cu fir şi wireless cât şi senzori specializaţi ce au rolul de a activa sistemele CCTV. De asemenea, OPTEX este dezvoltatorului unui detector laser de Clasă 1, dedicat celor mai severe integrări de sisteme de securitate. De la lansare şi până acum Optex şi-a constuit reputaţia la nivel mondial de producător de produse şi tehnologii inovative şi de calitate. Mai multe detalii la: http://www.optex-europe.com/products/

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tehnologii
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Tehnologii

Samsung Electronics anunță inițiativele pentru 2022 care fac electrocasnicele mai prietenoase cu mediul înconjurător

Mihai Stescu10 ianuarie 2022

NeoTech, un nou proiect cripto românesc, bazat pe tehnologii digitale inovative Smart City

Mihai Stescu20 octombrie 2021

Mobilitatea nevăzătorilor, mai accesibilă cu .lumen

Mihai Stescu2 decembrie 2020

Apă din aer pentru situații de urgență (P)

Mihai Stescu10 aprilie 2020

Synology susţine efortul companiilor de a organiza lucrul de acasă pentru angajaţii lor

Mihai Stescu30 martie 2020

Un nou serviciu de transfer fisiere – Smash

Mihai Stescu28 iunie 2018

Caterpillar: „New Range. New Rules.” în România prin Bergerat Monnoyeur

Mihai Stescu14 mai 2018

Quail Digital crește productivitatea și calitatea serviciului oferit clientului în retail

Mihai Stescu10 aprilie 2018

Quail Digital – o soluție de comunicare ideală cu impact imediat în experiența clienților

Mihai Stescu5 februarie 2018