Tehnologii

Axis implementează la Liberty Technology Park un sistem de supraveghere video adaptată unei dezvoltări modulare

Axis implementează la Liberty Technology Park un sistem de supraveghere video adaptată unei dezvoltări modulare

Axis Communications, lider mondial în dezvoltarea de camere video de supraveghere, prin partenerul local de implementare Starnet Consulting, anunță implementarea la Cluj Napoca a proiectului de supraveghere video în primul parc tehnologic modular din România. Implementarea a avut în vedere atât sistemul modular inteligent de securitate actual, cât și acoperirea acțiunilor ulterioare de extindere.

Parcul tehnologic se bazează pe un concept special, modular, care permite clienţilor să închirieze spaţii suplimentare pe măsură ce valoarea business-ului lor creşte. Am găsit în Starnet Consulting partenerul de care aveam nevoie pentru realizarea unei infrastructuri IT și de securitate scalabile și flexibile. Pentru sistemul video s-au folosit camere Axis, acestea fiind alese datorită performanţelor superioare şi fiabilităţii extinse”, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

Soluţia actuală integrează peste șaizeci de camere de reţea Axis. Au fost alese modele din seriile AXIS P13, AXIS P14, AXIS P33 şi AXIS M30 pentru a monitoriza suprafeţe de la interior şi de la exterior, cu accent pe intrări, parcări, lifturi şi casele scărilor. Camerele au fost implementate cu o serie de platforme software de ultimă generaţie, oferind un nivel de securitate optim, atât pentru zonele de interior, cât şi pentru cele de exterior. Partea de supraveghere video se alătură unei soluţii de comunicaţii unificate care include de asemenea control acces, antiefracţie și rețea voce-date. Toate sistemele folosesc o infrastructură unică de fibră optică şi de cupru.

Întreaga zonă trebuie să fie supravegheată la un nivel de detaliu ridicat, ceea ce a condus la alegerea celor patru serii de camere Axis. De exemplu, unul dintre modelele alese a fost AXIS P1365–E, cameră fixă de reţea ce poate fi folosită atât pentru supravegherea de interior, cât şi pentru cea de exterior. Modelul poate oferi imagini la rezoluţie 1080p, în 50/60fps, funcţionând optim chiar şi în zone în care iluminarea nu corespunde. AXIS P1365–E suportă capabilitatea WDR – Forensic Capture, astfel încât clipurile video sunt optimizate pentru ca toate detaliile să poată fi vizibile în toate scenele înregistrate. În caz de nevoie, personalul de securitate poate realiza o recunoaştere facială rapidă.

 

În afară de nevoia de a avea senzori de ultimă generaţie, care să ofere imagini optime, o altă cerinţă s-a evidențiat şi a condus la alegerea camerelor din seria Axis M30. Modelele seriei M30 sunt mini dome-uri dedicate supravegherii de interior, dar care pot fi folosite şi pentru exterior, compacte, rezistente la acţiunile de vandalism şi care permit o supraveghere panoramică 360°/270°/180°. Din această serie unul dintre modelele utilizate pentru a securiza locaţia a fost AXIS M3006-V. Este un model de tip mini-dome, cu senzor de 3MP şi este capabil să ofere imagini 1080p. La baza alegerii au stat calitatea deosebită a imaginii şi unghiul de acoperire de 134°.

Pentru a oferi un acces securizat maşinilor clienţilor în spaţiile de parcare, stream-ul video generat de camerele Axis este important şi analizat de platforma Metrici LPR în timp real. Software-ul analizează imaginile video pentru a controla barierele de acces și permite intrarea doar a maşinilor ce au numerele de înmatriculare înregistrate în baza de date.

Software-ul ajută, de asemenea, personalul de securitate să urmărească detalii cu privire la fiecare maşină, calculând în mod automat şi timpul de staţionare. Funcţia de recunoaştere a numerelor de înmatriculare asigură o înaltă precizie, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, indiferent de condiţiile meteo.

Acest lucru este posibil datorită superiorităţii tehnologice a camerelor Axis, care permit transmiterea de imagini clare în orice condiţii şi a algoritmilor software complecşi integraţi în platforma Metrici. În caz de detecţie a unei maşini ce încearcă pătrunderea în locaţie, fără a avea numărul de înmatriculare înregistrat, sistemul va alerta automat agenţii de securitate, iar bariera va rămâne blocată.

Această dorinţă de a dispune în permanenţă de tehnologie de ultimă generaţie a stat şi la baza alegerii furnizorului de Video Management System (VMS). Astfel, pentru această instalare s-a implementat Milestone Xprotect® Enterprise, soluție furnizată de partenerul Axis, Milestone Systems.

VMS-ul are un design modular ce permite extinderea hardware în timp şi oferă agenţilor de securitate şi managerilor posibilitatea de a gestiona, controla, vizualiza, căuta şi exporta imagini live sau înregistrări.

 

Despre Liberty Technology

Liberty Technology Park Cluj este un parc tehnologic construit într-un spațiu revoluționar, creat pentru a oferi condiții excepționale de creștere și dezvoltare companiilor din domeniile IT&C și R&D. Parcul tehnologic găzduiește următoarele companii: Siemens, Halcyon Mobile, Recall Information Services, Control Data Systems, KPMG, La Casa, Makronetz, Ecuson Studio, Spherik Accelerator, Tulemod, Liberty Fitness și Omifa. Proiectul ce reimaginează fostul activ al fabricii Libertatea este o inițiativă Fribourg Capital sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza. Investiția până în momentul actual a fost de peste 13 milioane de euro. www.libertytechpark.com

 

Despre Starnet Consulting

Fondată în anul 1998, Starnet are o vastă experienţă în proiectarea, instalarea, mentenanţa şi integrarea sistemelor inteligente de securitate şi IT neworking. Cu sediul central în Cluj Napoca şi o reprezentanţă în Bucureşti, compania oferă servicii la nivel naţional. Toţi angajaţii au nivel înalt de competenţe recunoscute la scară mondială şi deţin toate acreditările şi specializările impuse de legislaţia în domeniu. www.starnet-consulting.ro

 

Despre Milestone Systems

Milestone Systems este liderul global al industriei de platforme IP software open pentru video management, compania fiind fondată în 1998 și operând acum ca o companie independentă, parte a grupului Canon. Tehnologia Milestone este ușor de gestionat, fiabilă, așa cum s-a dovedit în mii de instalări la clienți, și oferă alegeri flexibile pentru hardware de rețea și integrări cu alte sisteme. Distribuite prin parteneri în peste 100 de țări, soluțiile Milestone ajută organizațiile să-și gestioneze riscurile, să protejeze oamenii și bunurile, să-și optimizeze procesele și să reducă costurile. www.milestonesys.com

Despre Axis Communications

Axis este lider mondial în echipamente video de reţea, oferind soluții inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale Axis sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.

Axis are peste 2.100 de angajați în peste 50 de birouri în lume și cooperează cu peste 80.000 de parteneri la nivel global. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tehnologii
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Tehnologii

Samsung Electronics anunță inițiativele pentru 2022 care fac electrocasnicele mai prietenoase cu mediul înconjurător

Mihai Stescu10 ianuarie 2022

NeoTech, un nou proiect cripto românesc, bazat pe tehnologii digitale inovative Smart City

Mihai Stescu20 octombrie 2021

Mobilitatea nevăzătorilor, mai accesibilă cu .lumen

Mihai Stescu2 decembrie 2020

Apă din aer pentru situații de urgență (P)

Mihai Stescu10 aprilie 2020

Synology susţine efortul companiilor de a organiza lucrul de acasă pentru angajaţii lor

Mihai Stescu30 martie 2020

Un nou serviciu de transfer fisiere – Smash

Mihai Stescu28 iunie 2018

Caterpillar: „New Range. New Rules.” în România prin Bergerat Monnoyeur

Mihai Stescu14 mai 2018

Quail Digital crește productivitatea și calitatea serviciului oferit clientului în retail

Mihai Stescu10 aprilie 2018

Quail Digital – o soluție de comunicare ideală cu impact imediat în experiența clienților

Mihai Stescu5 februarie 2018