Tehnologii

Samsung Connected Auto, o nouă experiență în conducerea automobilelor

Samsung Connected Auto, o nouă experiență în conducerea automobilelor

Samsung Electronics Co., Ltd anunță lansarea Samsung Connect Auto, o soluție revoluționară pentru industria auto. Oferind beneficii pentru companii și utilizatori deopotrivă, Samsung dezvoltă un ecosistemul de servicii și produse pentru o experiență auto mai sigură, mai prietenoasă cu mediul și mai confortabilă.

Soluția Samsung Connected Auto se conectează în portul OBD II de sub volanul mașinii și trimite alerte în timp real, pentru a-i ajuta pe utilizatori să își îmbunătățească obiceiurile de condus și să își crească eficiența consumului de combustibil, oferind în același timp Wi-Fi pentru pasageri. Mai mult, soluția beneficiază și de tehnologia Samsung KNOX, platforma de securitate dezvoltată de companie.

Samsung Connect Auto este o soluție care pune siguranța pasagerilor și a mașinii pe primul loc, îmbunătățind experiența posesorilor de autovehicule. Samsung Connect Auto va fi disponibil în SUA, începând cu al doilea semestru al anului, AT&T fiind primul operator care o va implementa.

„Am ținut cont de nevoile utilizatorilor și am depășit limitele tehnologiei, dezvoltând un ecosistem pentru autovehicule conectate care integrează produsele și serviciile partenerilor noștri, totul pentru o mai bună experiență auto,” a declarat Dr. Injong Rhee, Executive Vice President și Head of R&D, Software and Services, Mobile Communications Business, Samsung Electronics. „Colaborarea cu parteneri și experți din industrie ne permite să ne aducem viziunea IoT mai aproape de viața de zi cu zi a utilizatorilor.”

„Disponibilitatea Samsung de a colabora cu experți din alte domenii pentru crearea unui ecosistem cu adevărat complex îi va consolida poziția de lider în industria autovehiculelor conectate,” a declarat Christ Penrose, vicepreședinte senior, Internet of Things, AT&T Business Solutions. „Este o eră a inovației în ceea ce privește autovehiculele conectate și suntem nerăbdători să le oferim consumatorilor această nouă opțiune revoluționară.”

Orange Business colaborează cu Samsung pentru a oferi expertiza și serviciile avansate IoT/M2M în industria autovehiculelor. Piața crește exponențial, iar noi suntem nerăbdători să ne aducem contribuția în ecosistemul dezvoltat de Samsung în Europa și pe celelalte piețe,” a declarat Valérie Cussac, vicepreședinte Mobile France & International, Orange.

Siguranță

Samsung Connect Auto se bazează pe soluția de securitate KNOX și pe sistemul de operare Tizen, compatibil cu o gamă diversă de servicii și dispozitive. Samsung KNOX oferă securitate atât la nivel hardware, cât și software, inclusiv pentru aplicații. Accentul pe securitate este factorul principal care diferențiază soluția Samsung Connect Auto de competitori. Dezvoltatorii se pot folosi de Tizen și de kit-ul de dezvoltare de software Samsung pentru a crea servicii adiționale. În plus, Samsung încurajează un comportament responsabil la volan, folosind algoritmi de geo-localizare și de monitorizare a modului de condus. În cazul unui accident, sistemul de alertă trimite notificări către contactele șoferului și avertizează serviciile de asistență. De asemenea, aplicația „Find My Car” ajută la localizarea vehiculului în timp real, prin tehnologie LTE și GPS.

Distracție și caracteristi eco-friendly

Un hotspot LTE Wi-Fi puternic permite accesul la internet mai multor utilizatori, pentru ca toți pasagerii autovehiculului să se poată bucura de conținutul online preferat. Sistemul de analiză a combustibilului îi ajută pe utilizatori să eficientizeze consumul, prin algoritmi care analizează distanța parcursă, timpul petrecut pe drum și prețul combustibilului. De asemenea, acest sistem poate simplifica munca celor care au afaceri în domeniul transportului sau al logisticii.

Productivitate sporită și economisire

Un mecanic virtual verifică starea mașinii prin portul de diagnosticare pentru a recomanda măsuri de mentenață și servicii de revizie oferite de o rețea specializată. Performanța este verificată rapid, fapt ce contribuie la reducerea consturilor.

Utilizatorii beneficiază și de soluția Usage-Based Insurance (UBI) dacă aleg să împărtășească informațiile autovehiculului lor, primind în schimb oferte avantajoase de asigurare.

Pentru cei care se află mult timp pe drum, sistemul de înregistrare al călătoriilor generează automat un raport care îi ajută pe utilizatori să își gestioneze cheltuielile de drum.

Ecosistem de parteneri

Samsung dezvoltă un nou ecosistem de parteneri, format din operatori de telefonie, companii de asigurări și asistență rutieră. În plus, prin parteneriate cu producători auto, Samsung reduce semnificativ distanța dintre industria auto și industria tehnologiei mobile.

Printre companiile care fac parte din ecosistemul Samsung Connected Car se numără Amdocs, AT&T, AXA, Blink by Agero, China Unicom, Cisco, Crawford & Company, Ericsson, Europcar, HERE, IBM, Jasper, Oberthur Technologies, Openbay, Orange, Tantalum și Willis Towers Watson.

Soluția Samsung Connect Auto poate fi văzută la MWC 2016.

 

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră și creează viitorul prin idei și tehnologii inovatoare ce redefinesc universul televizoarelor, smartphone-urilor, accesoriilor smart, tabletelor, camerelor foto, electrocasnicelor digitale, imprimantelor, echipamentelor medicale, sistemelor de rețele, semiconductoarelor și soluțiilor de afișaj digital. Suntem lideri al ecosistemului Internet of Things, prin platforma open-source SmartThings, prin gama largă de dispozitive smart și prin colaborarea proactivă cu partenerii din industrie. În cele 84 de țări în care suntem prezenți, avem o echipă de 319.000 de angajați, cu vânzări anuale de 196 miliarde de dolari. Pentru a descoperi mai multe și pentru cele mai noi știri, articole și materiale de presă, vă rugăm să accesați site-ul nostru Samsung Newsroom la news.samsung.com.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tehnologii
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Tehnologii

Mobilitatea nevăzătorilor, mai accesibilă cu .lumen

Mihai Stescu2 decembrie 2020

Apă din aer pentru situații de urgență (P)

Mihai Stescu10 aprilie 2020

Synology susţine efortul companiilor de a organiza lucrul de acasă pentru angajaţii lor

Mihai Stescu30 martie 2020

Un nou serviciu de transfer fisiere – Smash

Mihai Stescu28 iunie 2018

Caterpillar: „New Range. New Rules.” în România prin Bergerat Monnoyeur

Mihai Stescu14 mai 2018

Quail Digital crește productivitatea și calitatea serviciului oferit clientului în retail

Mihai Stescu10 aprilie 2018

Quail Digital – o soluție de comunicare ideală cu impact imediat în experiența clienților

Mihai Stescu5 februarie 2018

BenQ invită vizitatorii ISE 2018 să descopere cele mai inovatoare dispozitive şi tehnologii de afişaj

Mihai Stescu15 ianuarie 2018

Televizoarele Samsung Smart TV din 2018 sunt primele produse care au obținut certificare de securitate industrială

Mihai Stescu15 ianuarie 2018