Tehnologii

OPTEX rafinează controlul accesului uman prin Accurance 3D

OPTEX rafinează controlul accesului uman prin Accurance 3D

OPTEX®, lider mondial în materie de tehnologii de detecţie, anunţă disponibilitatea în România a sistemului de securitate Accurance 3D. OPTEX Accurance 3D se adresează locaţiilor în care este nevoie de un nivel de securitate ridicat, intrarea/ ieșirea fiind limitate la o singură persoană pentru identificare corectă. Sistemul detectează cazurile în care doi oameni stau unul lângă altul sau în care o persoană se pregăteşte să intre într-o zonă securizată concomitent cu o altă persoană care părăseşte locaţia.

În funcţie de sistemul de securitate al uşilor şi de nivelul de iluminare, controlul accesului în locaţie poate fi o operaţiune dificil de realizat. Iar atunci când se folosesc sisteme de acces compuse din două uşi, datorită dimensiunilor reduse ale culoarului separator. În cazul în care în acel spaţiu sunt prezente două persoane, sistemele de securitate tradiţionale nu le vor putea detecta.

Accurance 3D oferă companiilor cel mai înalt nivel de securitate şi poate fi integrat în sistemele de acces deja existente. Este compatibil cu o gamă variată de uşi, inclusiv cele culisante sau airlock. Pentru uşile rotative este disponibilă o versiune OEM dedicată producătorilor.

Sistemul permite o detectare rapidă şi simplă a tuturor încercărilor de pătrundere a persoanelor neautorizate. De asemenea, el poate ajuta la o detectare rapidă a direcţiei de mers a unui vizitator. În cazul în care Accurance 3D detectează unul dintre scenariile care implică un grad ridicat de risc, agenţii sunt imediat alertaţi, iar procedura de securitate este activată.

Sistemul foloseşte un senzor compus dintr-un iluminator cu IR şi o cameră, detectând forma şi înălţimea tuturor obiectelor din aria predefinită. Tehnologia este cunoscută şi sub numele de ‘time-of-flight’.

“Sistemul de analiză foloseşte câte o culoare pentru fiecare obiect identificat, în funcţie de înălţimea acestuia. Această tehnologie nu este afectată în niciun fel de condiţiile de iluminare. Accurance 3D îşi dovedeşte utilitatea într-o arie largă de scenarii, putând fi instalat cu succes în bănci, instituţii guvernamentale, centre de date sau instituţii de cercetare”, a declarat ing. Jacek Wójcik, Sales Director CEE şi reprezentant pentru România.

În cazul în care se detectează o încercare de pătrundere neautorizată, Accurance 3D trimite sistemului de control un mesaj de blocare a uşilor de acces. Astfel, persoana respectivă va rămâne blocată până la intervenţia agenţilor de securitate. În cazul uşilor rotative, dacă sunt detectate două persoane ce încearcă să intre concomitent în locaţie, sistemul activează rotaţia inversă a uşilor, fără a le permite accesul. Pentru mai multe detalii tehnice și explicația vizuală a felului în care funcționează Accurance 3D vizitați sectiunea din website-ul Optex: http://www.optex-europe.com/smart-sensing/tailgating-piggybacking-detection/

 

Despre OPTEX

OPTEX Co., Ltd este lider global în dezvoltarea de soluţii de detecţie, senzorii OPTEX dedicaţi supravegherii de interior şi de exterior fiind distribuiţi la nivel mondial. Printre produsele lansate se numără atât detectoare cu fir şi wireless, cât şi senzori specializaţi cu rolul de a activa sistemele CCTV. De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de Clasa I, dedicat celor mai rafinate integrări de sisteme de securitate. De la lansare şi până acum, OPTEX şi-a construit reputaţia la nivel mondial de producător de produse şi tehnologii inovative şi de calitate. Mai multe detalii la: http://www.optex-europe.com/products/ .

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tehnologii
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Tehnologii

Mobilitatea nevăzătorilor, mai accesibilă cu .lumen

Mihai Stescu2 decembrie 2020

Apă din aer pentru situații de urgență (P)

Mihai Stescu10 aprilie 2020

Synology susţine efortul companiilor de a organiza lucrul de acasă pentru angajaţii lor

Mihai Stescu30 martie 2020

Un nou serviciu de transfer fisiere – Smash

Mihai Stescu28 iunie 2018

Caterpillar: „New Range. New Rules.” în România prin Bergerat Monnoyeur

Mihai Stescu14 mai 2018

Quail Digital crește productivitatea și calitatea serviciului oferit clientului în retail

Mihai Stescu10 aprilie 2018

Quail Digital – o soluție de comunicare ideală cu impact imediat în experiența clienților

Mihai Stescu5 februarie 2018

BenQ invită vizitatorii ISE 2018 să descopere cele mai inovatoare dispozitive şi tehnologii de afişaj

Mihai Stescu15 ianuarie 2018

Televizoarele Samsung Smart TV din 2018 sunt primele produse care au obținut certificare de securitate industrială

Mihai Stescu15 ianuarie 2018