Tehnologii

Samsung pregătește primul bio-procesor inteligent pentru accesorii smart

Samsung pregătește primul bio-procesor inteligent pentru accesorii smart

Samsung Electronics Co., Ltd., lider global în tehnologia semiconductorilor, anunță un bio-procesor pentru industria dispozitivelor mobile, dedicat în special accesoriilor smart. Bio-procesorul Samsung a intrat în producție și a fost creat pentru a permite dezvoltarea accelerată a dispozitivelor mobile inovatoare, dedicate utilizatorilor care își monitorizează zilnic sănătatea și obiceiurile de fitness.

„Datorită creșterii interesului pentru un stil de viață sănătos și pentru accesoriile smart, tot mai mulți oameni sunt în căutare de modalități prin care să își poată monitoriza obiceiurile zilnice. Bio-procesorul Samsung, care poate procesa cinci semnale biometrice diferite, este cel mai versatil cip de monitorizare a activității fizice și a sănătății disponibil la momentul actual și va ajuta la dezvoltarea de noi produse inovatoare pentru clienții noștri,” a declarat Ben K. Hur, vicepreședinte Marketing, System LSI Business, Samsung Electronics.

Bio-procesorul Samsung: dimensiuni reduse, versatilitate crescută

Bio-procesorul Samsung este primul cip all-in-one disponibil pentru monitorizarea sănătății. Integrând tehnologii precum AFE (Analog Front Ends), MCU (unitate microcontroller), PMIC (circuit integrat de management al energiei), DSP (procesor de semnal digital) și memorie eFlash, cipul poate procesa și citi diverse semnale biologice fără a avea nevoie de nici o componentă externă. În plus, inovatorul bio-procesor are dimensiuni reduse, ocupând un sfert din spațiul pe care l-ar ocupa toate componentele separat, oferind astfel mai multe opțiuni de design pentru dispozitive.

Dacă în trecut era o provocare ca accesoriile smart să poată măsura pulsul, în prezent se așteaptă ca acestea să poată oferi date relevante despre diverse activități fizice. Pentru a răspunde acestei cereri, Samsung a creat bio-procesorul astfel încât să integreze mai multe funcții, incluzând analiza impedanței bioelectrice (BIA), fotopletismograma (PPG), electrocardiograma (ECG) și răspunsul galvanic al pielii (GSR), într-o singură soluție care măsoară astfel grăsimea corporală, masa musculară, ritmul cardiac, temperatura pielii și nivelul de stres. Mai mult, îmbinarea acestor date poate da naștere unor noi moduri de utilizare.

Bio-Procesorul Samsung a intrat în producția de masă și va fi disponibil în dispozitivele de fitness/sănătate în prima jumătate a anului 2016.

 

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră și creează viitorul prin idei și tehnologii inovatoare ce redefinesc universul televizoarelor, smartphone-urilor, accesoriilor smart, tabletelor, camerelor foto, electrocasnicelor digitale, imprimantelor, echipamentelor medicale, sistemelor de rețele, semiconductoarelor și soluțiilor de afișaj digital. Suntem lideri al ecosistemului Internet of Things, prin platforma open-source SmartThings, prin gama largă de dispozitive smart și prin colaborarea proactivă cu partenerii din industrie. În cele 84 de țări în care suntem prezenți, avem o echipă de 319.000 de angajați, cu vânzări anuale de 196 miliarde de dolari. Pentru a descoperi mai multe și pentru cele mai noi știri, articole și materiale de presă, vă rugăm să accesați site-ul nostru Samsung Newsroom la news.samsung.com.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tehnologii
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Tehnologii

Samsung Electronics anunță inițiativele pentru 2022 care fac electrocasnicele mai prietenoase cu mediul înconjurător

Mihai Stescu10 ianuarie 2022

NeoTech, un nou proiect cripto românesc, bazat pe tehnologii digitale inovative Smart City

Mihai Stescu20 octombrie 2021

Mobilitatea nevăzătorilor, mai accesibilă cu .lumen

Mihai Stescu2 decembrie 2020

Apă din aer pentru situații de urgență (P)

Mihai Stescu10 aprilie 2020

Synology susţine efortul companiilor de a organiza lucrul de acasă pentru angajaţii lor

Mihai Stescu30 martie 2020

Un nou serviciu de transfer fisiere – Smash

Mihai Stescu28 iunie 2018

Caterpillar: „New Range. New Rules.” în România prin Bergerat Monnoyeur

Mihai Stescu14 mai 2018

Quail Digital crește productivitatea și calitatea serviciului oferit clientului în retail

Mihai Stescu10 aprilie 2018

Quail Digital – o soluție de comunicare ideală cu impact imediat în experiența clienților

Mihai Stescu5 februarie 2018