Tehnologii

Samsung anunță producția celei de a doua generații de cipuri de 14nm FinFET

Samsung anunță producția celei de a doua generații de cipuri de 14nm FinFET

Samsung Electronics. Co., Ltd., lider global în tehnologia avansată a semiconductorilor, a început producția cipurilor avansate ce folosesc procesul 14nm LPP (Low-Power Plus), a doua generație a tehnologiei Samsung 14nm FinFET.

În prima partea a anului 2015, Samsung a anunțat procesorul Exynos 7 Octa, bazat pe primul proces 14nm LPE (Low-Power Early) din industrie. Prin lansarea noului process de 14nm LPP, Samsung își consolidează poziția de lider în tehnologia proceselor și demonstrează performanța și eficiența energetică a procesorului Exynos 8 Octa, inclusiv față de clienții săi, precum Qualcomm Technologies, Inc. Procesorul Qualcomm® Snapdragon™ 820 folosește noul proces Samsung 14nm LPP și este de așteptat să fie integrat în dispozitive în prima jumătate a acestui an.

„Ne bucurăm să începem producția celei de a doua generații de procese 14nm FinFET, care oferă cel mai înalt nivel de performanță și eficiență energetică,” a declarat Charlie Bae, vicepreședinte executiv Sales & Marketing, System LSI Business, Samsung Electronics. „Samsung va continua să ofere procese derivate ale tehnologiei 14nm FinFET, pentru a-și menține poziția de lider pe această piață.”

Integrarea unei structuri tridimensionale FinFET a tranzistoarelor oferă o creștere a performanței și un consum de energie mai scăzut. Noul proces Samsung 14nm LPP oferă viteze cu până la 15 procente mai mari și un consum cu până la 15 procente mai mic, spre deosebire de tehnologia 14nm LPE anterioară, datorită îmbunătățirilor structurii tranzistoarelor și optimizării procesului. În plus, folosirea tranzistoarelor FinFET oferă mai multe posibilități în procesul de producție, și astfel se vor evita limitările de scalare.

Procesul Samsung 14nm FinFET este considerat a fi una din cele mai optimizate soluții pentru aplicații mobile și IoT și va veni în întâmpinarea nevoilor pieței pentru o gamă largă de aplicații și servicii extrem de performante, din diverse industrii, de la rețelistică, până la auto.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră și creează viitorul prin idei și tehnologii inovatoare ce redefinesc universul televizoarelor, smartphone-urilor, accesoriilor smart, tabletelor, camerelor foto, electrocasnicelor digitale, imprimantelor, echipamentelor medicale, sistemelor de rețele, semiconductoarelor și soluțiilor de afișaj digital. Samsung  se consideră lider al ecosistemului Internet of Things, prin platforma open-source SmartThings, prin gama largă de dispozitive smart și prin colaborarea proactivă cu partenerii din industrie.
În cele 84 de țări în care suntem prezenți, avem o echipă de 319.000 de angajați, cu vânzări anuale de 196 miliarde de dolari.Pentru a descoperi mai multe și pentru cele mai noi știri, articole și materiale de presă, vă rugăm să accesați site-ul nostru Samsung Newsroom la news.samsung.com.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tehnologii
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Tehnologii

Samsung Electronics anunță inițiativele pentru 2022 care fac electrocasnicele mai prietenoase cu mediul înconjurător

Mihai Stescu10 ianuarie 2022

NeoTech, un nou proiect cripto românesc, bazat pe tehnologii digitale inovative Smart City

Mihai Stescu20 octombrie 2021

Mobilitatea nevăzătorilor, mai accesibilă cu .lumen

Mihai Stescu2 decembrie 2020

Apă din aer pentru situații de urgență (P)

Mihai Stescu10 aprilie 2020

Synology susţine efortul companiilor de a organiza lucrul de acasă pentru angajaţii lor

Mihai Stescu30 martie 2020

Un nou serviciu de transfer fisiere – Smash

Mihai Stescu28 iunie 2018

Caterpillar: „New Range. New Rules.” în România prin Bergerat Monnoyeur

Mihai Stescu14 mai 2018

Quail Digital crește productivitatea și calitatea serviciului oferit clientului în retail

Mihai Stescu10 aprilie 2018

Quail Digital – o soluție de comunicare ideală cu impact imediat în experiența clienților

Mihai Stescu5 februarie 2018