Tehnologii

Senzori pentru securizarea acoperișului

Senzori pentru securizarea acoperișului

OPTEX®, lider mondial în materie de tehnologii de detecţie, anunţă dezvoltarea unor sisteme de securitate ce au drept scop detectarea furturilor şi a acţiunilor de intrare prin efracţie în clădiri folosind ca sursă de acces acoperişul.

Furturile de materiale sau de diferite dispozitive electrice aflate pe acoperişurile clădirilor sunt, din păcate, din ce în ce mai răspândite şi reprezintă pentru proprietari costuri mari, asociate atât cu preţul echipamentelor, cât şi cu perioada de inactivitate a locaţiei.

Astfel, pornind de la simple cabluri de cupru şi terminând cu diferite corpuri de iluminat sau sisteme de climatizare, toate acestea sunt, de cele mai multe ori, uşor accesibile hoţilor şi nu sunt securizate. Acoperişul clădirilor este o locaţie destul de greu de monitorizat şi este considerată de către experţii în securitate ca fiind de risc maxim.

Primul sistem de securitate propus de OPTEX este bazat pe senzorul laser REDSCAN.

REDSCAN este un senzor laser premiat care poate detecta oameni, obiecte şi vehicule cu raza maximă de 30 m. Acesta poate analiza mărimea, viteza de deplasare şi distanţa faţă de senzor a obiectelor sau a persoanelor urmărite şi poate activa camerele de supraveghere şi alte sisteme de securitate. REDSCAN este un dispozitiv ce transmite fascicule de lumină foarte precis. Scanerul trimite câte un fascicul la fiecare 0,25 de grade şi face o scanare completă o dată la 20 de secunde. Prin urmare, la fiecare rotaţie, senzorul trimite 750 de raze de lumină, reprezentând astfel un total de 15.200 de raze în fiecare secundă.

Dacă un fascicul de lumină este reflectat, atunci scanerul măsoară distanţa până la acel obiect. Fiecare fascicul are o lăţime egală cu 0,25 de grade, ceea ce se traduce printr-o relaţie de adiacenţă. Astfel, se creează o linie continuă de-a lungul întregii arii scanate, în mod continuu. Senzorul este atât de sensibil, încât orice obiect ce poate reflecta lumina poate fi descoperit. Senzitivitatea senzorului poate fi ajustată astfel încât alarmele false generate de păsări sau ceaţă să fie interpretate corect.

 Al doilea sistem de securitate propus de OPTEX este bazat pe seria de senzori wireless pasivi IR, cu baterii, iSeries.

Senzorii permit o securizare completă atât a sistemelor de climatizare HVAC, cât şi a tuturor punctelor de acces. Funcţionalitatea wireless a produselor OPTEX permite utilizatorilor să le modifice poziţia în timp, în funcţie de necesitatea companiei.

Detectorii wireless cu baterii OPTEX sunt compatibili cu majoritatea emiţătoarelor radio disponibile pe piaţă. Atunci când se achiziţionează un senzor din seria iSeries, acesta vine din fabrică cu bateriile preinstalate şi cu un transmiţător wireless Inovonics EN1941. Durata de viaţă a bateriilor variază între doi, respectiv 10 ani, în funcţie de tipul de detector ales şi de frecvenţa de utilizare.

Modele recomandate:

– iSeries HX-80NRAMi este un senzor de exterior 80′ x 6′ high mount, ce dispune de Anti-Masking şi de tehnologia de detecţie AND.

 

iSeries BX-80NRi este un senzor de exterior 3′ x 80′, ce dispune de funcţionalitatea Pet Tolerance. Datorită ariei lungi şi înguste de detecţie, este recomandat ca instalarea lui să se realizeze la mijlocul acoperişului sau pe o unitate HVAC. Senzorul generează o barieră orizontală care detectează persoanele neautorizate imediat ce pătrund în perimetru;

BX-80NRi                      VX-402Ri             

iSeries VX-402Ri este un senzor de exterior 40′ x 40′ low mount, ce dispune de funcţionalitatea Pet Tolerance. Datorită design-ului unic şi funcţionalităţii dual PIR, alarmele false cauzate de păsări sau schimbări meteo sunt reduse semnificativ. Modelul generează două zone de detecție. Pentru a activa sistemele de alarmă, trebuie ca senzorul să detecteze prezenţa unui obiect sau a unei persoane în ambele zone de interes.

Despre OPTEX

OPTEX Co., Ltd este lider global în dezvoltarea de soluţii de detecţie, senzorii OPTEX dedicaţi supravegherii de interior şi de exterior fiind distribuiţi la nivel mondial. Printre produsele lansate se numără atât detectoare cu fir şi wireless, cât şi senzori specializaţi cu rolul de a activa sistemele CCTV. De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de Clasa I, dedicat celor mai rafinate integrări de sisteme de securitate. De la lansare şi până acum, OPTEX şi-a construit reputaţia la nivel mondial de producător de produse şi tehnologii inovative şi de calitate. Mai multe detalii la: http://www.optex-europe.com/products/

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tehnologii
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Tehnologii

Samsung Electronics anunță inițiativele pentru 2022 care fac electrocasnicele mai prietenoase cu mediul înconjurător

Mihai Stescu10 ianuarie 2022

NeoTech, un nou proiect cripto românesc, bazat pe tehnologii digitale inovative Smart City

Mihai Stescu20 octombrie 2021

Mobilitatea nevăzătorilor, mai accesibilă cu .lumen

Mihai Stescu2 decembrie 2020

Apă din aer pentru situații de urgență (P)

Mihai Stescu10 aprilie 2020

Synology susţine efortul companiilor de a organiza lucrul de acasă pentru angajaţii lor

Mihai Stescu30 martie 2020

Un nou serviciu de transfer fisiere – Smash

Mihai Stescu28 iunie 2018

Caterpillar: „New Range. New Rules.” în România prin Bergerat Monnoyeur

Mihai Stescu14 mai 2018

Quail Digital crește productivitatea și calitatea serviciului oferit clientului în retail

Mihai Stescu10 aprilie 2018

Quail Digital – o soluție de comunicare ideală cu impact imediat în experiența clienților

Mihai Stescu5 februarie 2018