Tehnologii

Saint-Gobain: campionul soluțiilor inovatoare la jocurile olimpice de la Rio 2016

Saint-Gobain: campionul soluțiilor inovatoare la jocurile olimpice de la Rio 2016

Saint-Gobain susține cu mândrie ediția cu numărul 31 a Jocurilor Olimpice de vară, cea mai mare competiție multi-sportivă, eveniment care va avea loc în perioada 5-21 august la Rio de Janeiro, sub conceptul de Rio 2016. Cele mai importante 4 stadioane, printre care și Maracana, locul unde va avea loc ceremonia de deschidere și cea de final a celui mai așteptat eveniment sportiv, sunt realizate cu cele mai inovatoare și performante materiale de construcții oferite de către Saint-Gobain.

Legendarul stadion brazilian Maracana, loc ce va găzdui deschiderea Jocurilor Olimpice, dar și cele mai importante întreceri sportive, este acoperit cu peste 60.000 de m2 de membrane architecturale (din materiale plastice speciale) produse de Saint-Gobain. Acest înveliș realizat din materiale de construcţie de ultimă generație, dezvoltate şi furnizate de Saint-Gobain, asigură un confort sporit spectatorilor, protejându-i de căldură și permițând pătrunderea luminii naturale pe întreaga suprafață.

Materialul de construcții oferit de către Saint-Gobain Performance Plastics creează un spațiu aerisit, deschis și aduce culoare prin iluminarea corectă în interior, asigurând o lumină naturală difuză. Învelișul SHEERFILL transmite până la 20% din lumina zilei fără a permite trecerea căldurii, spre deosebire de învelișurile tradiționale realizate din sticlă sau alte plăci transparente. Astfel, acest tip de material reduce substanțial costul de energie pentru iluminat pe parcursul zilei.

Un alt material de construcții important este cel oferit de către compania Cebrace, un joint venture între Saint-Gobain Glass și Grupul NSG din Brazilia. Aceasta a furnizat 6.000 m2 de sticlă laminată, cu control solar SGG COOL-LITE ST pentru fațadele International Broadcast Centre, clădirea din care se vor difuza competițiile de la Jocurile Olimpice.

Mai mult decât atât, Saint-Gobain Abrasives a furnizat materiale pentru transportul urban din Rio de Janeiro, satul olimpic și complexul Deodoro, unde vor avea loc concursurile de echitație.

De asemenea, și stadioanele Meneirao, Fonte Nova Arena și Mâne Garrincha sunt echipate cu materiale Saint-Gobain.

Știați că…

  • Ceremonia de deschidere și închidere a Jocurilor Olimpice va avea loc pe stadionul Maracana, construit cu materiale Saint-Gobain
  • Stadionul Maracana are o capacitate de aproape 80.000 de locuri
  • Stadionul Maracana a fost construit special pentru desfășurarea Cupei Mondiale de Fotbal din 1950 și a fost renovat și redeschis în 2013
  • România va fi reprezentată de 96 de sportivi la 14 sporturi la Jocurile Olimpice de vară
  • Este prima dată când Jocurile Olimpice au loc în America de Sud
  • Sloganul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro este ” Viva sua paixao” (Trăiește-ţi pasiunea)
  • Peste 10.500 de sportivi din 205 țări vor participa la Jocurile Olimpice
  • 7,5 milioane de bilete au fost puse la dispoziție și sunt deja vândute

Despre Saint-Gobain

În 2015, Saint-Gobain a celebrat cea de-a 350-a aniversare, 350 de motive pentru a crede în viitor. Cu o vastă experienţă şi capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii, creează, produce şi distribuie materiale şi soluţii care contribuie la bunăstarea şi viitorul fiecăruia dintre noi. Acestea pot fi găsite pretutindeni, în locurile în care trăim şi în viaţa de zi cu zi: în clădiri, transporturi, infrastructură şi în multe aplicaţii industriale. Ele oferă confort, performanţă şi siguranţă, abordând provocările legate de construcţie durabilă, de eficienţa utilizării resurselor şi de schimbările climatice. Cu vânzări de 39,6 miliarde de euro în 2015, Saint-Gobain operează în 66 de ţări şi are peste 170.000 de angajaţi. Pentru mai multe informaţii despre Saint-Gobain, vizitaţi www.saint-gobain.com şi accesaţi contul de Twitter @saintgobain.

 

În România, Saint-Gobain deţine şapte activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, PAM, Rigips şi Weber), cu aproximativ 1.000 de angajaţi si operează 10 unităţi de producţie în şapte situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda şi Suceava.

Pentru mai multe amănunte, vizitaţi: www.saint-gobain.ro, contul de Facebook Saint-Gobain România, LinkedIn Saint-Gobain Romania si de Twitter @saintgobain_ro.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tehnologii
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Tehnologii

Mobilitatea nevăzătorilor, mai accesibilă cu .lumen

Mihai Stescu2 decembrie 2020

Apă din aer pentru situații de urgență (P)

Mihai Stescu10 aprilie 2020

Synology susţine efortul companiilor de a organiza lucrul de acasă pentru angajaţii lor

Mihai Stescu30 martie 2020

Un nou serviciu de transfer fisiere – Smash

Mihai Stescu28 iunie 2018

Caterpillar: „New Range. New Rules.” în România prin Bergerat Monnoyeur

Mihai Stescu14 mai 2018

Quail Digital crește productivitatea și calitatea serviciului oferit clientului în retail

Mihai Stescu10 aprilie 2018

Quail Digital – o soluție de comunicare ideală cu impact imediat în experiența clienților

Mihai Stescu5 februarie 2018

BenQ invită vizitatorii ISE 2018 să descopere cele mai inovatoare dispozitive şi tehnologii de afişaj

Mihai Stescu15 ianuarie 2018

Televizoarele Samsung Smart TV din 2018 sunt primele produse care au obținut certificare de securitate industrială

Mihai Stescu15 ianuarie 2018