Notebook

SanDisk anunță disponibilitatea noilor SSD-uri portabile rezistente la șocuri

SanDisk anunță disponibilitatea noilor SSD-uri portabile rezistente la șocuri

SanDisk, o marcă Western Digital, lider global în dezvoltarea de soluții de stocare bazate pe memorie flash, a introdus pe piață noi SSD-uri externe în familia Extreme Portable, potrivite pentru toate categoriile de utilizatori care apreciază în egală măsură performanțele de top și nivelul ridicat de protecție a datelor.

Portabilitatea datelor a reprezentat dintotdeauna un subiect sensibil pentru utilizatorii de PC, iar cei care au trăit perioada de glorie a Floppy Disk-ului știu probabil cel mai bine acest lucru. De atunci și până în prezent, industria tehnologiilor de stocare a suferit însă multiple modificări, iar conceptul de portabilitate a datelor a fost mult îmbunătățit.

Dispozitive precum stick-urile USB sau harddisk-urile externe a fost pentru mulți utilizatori adevărate revelații, fiecare prezentând anumite avantaje și dezavantaje, însă există o cerere în creștere de soluții mai rapide, mai rezistente, mai portabile.

Pe măsură ce tehnica de calcul a evoluat, a crescut și numărul de utilizatori și, odată cu ei, volumul de date. Prin urmare, există o necesitate bine definită pentru dispozitive de stocare rapide, sigure și, de multe ori, portabile, precum SSD-urile externe dezvoltate de SanDisk. Iar modelele din seria Extreme Portable răspund punctual nevoilor și cerințelor unui segment foarte larg, compus din diferite categorii de utilizatori.

SSD-urile externe SanDisk Extreme Portable promovează portabilitatea sporită fără compromisuri în materie de performanță, siguranță sau capacitate de stocare. Astfel, acestea au o lungime de sub 10cm și o grosime mai mică de 1cm, cântărind mai puțin de 80g.

În același timp, este asigurată flexibilitate în ceea ce privește capacitatea de stocare, căci gama include 4 variante, de 250GB, 500GB, 1TB și respectiv 2TB. Iar vitezele de transfer de până la 550MB/s asigură viteza de lucru necesară pentru orice tip de date, inclusiv redarea de conținut video la rezoluție 4K.

Pentru conectarea la PC, smart TV sau alte echipamente, modelul este prevăzut cu un port USB Tip-C, care respectă standardul USB 3.1 Gen 2 și acompaniat de un cablu de date aferent, plus un adaptor de la conector Tip-C la conector Tip-A.

În acest fel, este asigurată compatibilitatea extinsă cu diverse sisteme de calcul, pe platformă Windows sau Mac OS. De asemenea, este garantată o rezistență sporită la șocuri mecanice și alte condiții de mediu dificile, căci construcția este bazată pe un design robust și materiale rezistente. Mai mult decât atât, dispozitivele beneficiază de certificare IP55, astfel că sunt protejate împotriva lichidelor și prafului.

Noile SSD-uri externe SanDisk Extreme Portable sunt disponibile în România prin intermediul partenerilor autorizați, la prețuri de achiziție ce pornesc de la 350 Lei.

Despre SanDisk

Fondată în anul 1988, SanDisk este în prezent o marcă a Western Digital, axată pe soluții de stocare flash, stick-uri USB, carduri de memorie, cititoare de carduri de memorie și SSD-uri. Până la achiziția sa de către Western Digital din anul 2016, compania s-a remarcat de-a lungul timpului prin mai multe creații inovatoare, precum primul SSD în format de 2.5”, dezvoltat în anul 1991.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Notebook
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Notebook

Philips 3000 16B1P3302D, un monitor portabil super util

Mihai Stescu29 noiembrie 2023

Kingston anunță SSD-ul NV1 NVMe PCIe

Mihai Stescu31 martie 2021

CES 2021: Kingston prezintă noua gamă de SSD-uri NVMe

Mihai Stescu11 ianuarie 2021

Kingston anunţă extinderea modelului DataTraveler 2000, prin introducera modelului cu capacitătea de 128GB

Mihai Stescu17 septembrie 2020

SSD portabil Western Digital My Passport Go: design ergonomic și rezistență sporită

Mihai Stescu17 decembrie 2019

Samsung lansează 970 EVO Plus cu care stabilește noi niveluri de performanță pentru SSD-urile NVMe

Mihai Stescu23 ianuarie 2019

Un nou portofoliu de gaming OMEN by HP

Mihai Stescu30 mai 2016

HP lansează EliteBook 1030

Mihai Stescu20 mai 2016

HP lansează cel mai subțire laptop din lume

Mihai Stescu5 aprilie 2016