Foto & Video

Sony prezintă în România noul vârf de gamă, α7R II (ILCE-7RM2)

Sony prezintă în România noul vârf de gamă, α7R II (ILCE-7RM2)

Sony prezintă în România noul vârf de gamă, camera full-frame mirrorless α7R II (ILCE-7RM2).

Sony α7R II cu obiective interschimbabile este prima cameră foto din lume echipată cu senzor Exmor R CMOS full-frame cu iluminare din spate și oferă imagini la un grad de detalii fără precedent datorită rezoluției de 42.4 megapixeli efectivi, sensibilității ridicate (se poate extinde până la o valoare a ISO de 102400) și a sistemului de focalizare cu până la 40% mai rapid în comparație cu modelul α7R, datorită celor 399 de puncte AF cu detecție de fază.

Sony α7R II poate filma la rezoluție 4K în diverse formate, inclusiv Super 35mm (fără a utiliza procesul de grupare a pixelilor) și full-frame, o premieră pentru camerele foto digitalei. În plus, aceasta încorporează un vizor electronic XGA OLED Tru-Finder cu cel mai mare grad de magnificare din lume (0.78x), iar entuziaștii α7 II vor regăsi același sistem de stabilizare a imaginii pe 5 axe.

Rezoluție și sensibilitate impresionante, răspuns rapid

Noul senzor CMOS de 42.4 MP cu iluminare din spate este unul dintre cei mai avansati și versatili senzori full-frame de la Sony ce poate capta imagini la cea mai înaltă rezoluție, transformând camera α7R II în alegerea ideală pentru fotografii care își doresc un aparat inovator.

Senzorul de 42.4 MP îmbină designul microlentilelor fără spaţii cu un strat antireflex, îmbunătăţind astfel eficienţa de captare a luminii. Rezultatul este un nivel de zgomot redus în moduri de sensibilitate înaltă, dar şi un interval dinamic extins. Ca urmare, aparatul foto poate realiza fotografii într-un interval ISO de la 100 la 25600, ce poate fi extins de la ISO 50 la 102400.

Mai mult, datorită construcției cu circuite din cupru și iluminare, senzorul permite o viteză mai mare de transmisie a datelor și asigură fotografierea la rezoluție înaltă fără a face compromisuri la nivelul sensibilității. Comparativ cu modelul α7R, noul senzor are o rată de transmitere a datelor de 3,5 ori mai rapidă.

Sony α7R II este compatibil cu obiectivele full-frame cu montură E de 35 mm și încorporează un procesor de imagine BIONZ X foarte rapid, ce asigură fotografierea și filmarea celor mai mici detalii, cu zgomot redus. Lipsa unui filtru optic low pass permite surprinderea imaginilor la cea mai mare rezoluție posibilă, cu o claritate excepțională.

Obturatorul camerei foto α7R II are un grad de vibrare redus cu 50% în comparație cu predecesorul său și o durată de viață estimată la 500.000 de cadre. Mai mult, camera poate fi utilizată în modul Silent Shooting, ce permite captarea în mod silențios, fără ca senzorul să vibreze.

Sony α7R II

Sony α7R II

Noul senzor de imagine utilizează 399 de puncte AF cu detecție de fază (cea mai mare acoperire AF pe un senzor full-frame la nivel mondial) ce funcționează împreună cu cele 25 de puncte AF cu detecție de contrast pentru a îmbunătăți timpul de focalizare cu până la 40% față de modelul inițial. α7R II utilizează un algoritm avansat de detecție a mișcării, iar împreună cu sistemul Fast Hybrid AF poate atinge o rată de 5 cadre pe secundă în mod rafală, cu focalizare automată pe subiectul urmărit.

Mai mult, sistemul AF cu detecţie de fază al α7R II este compatibil cu obiectivele Sony cu montură A, ce pot fi utilizate prin montarea adaptoarelor LA-EA3 sau LA-EA1. Astfel, fotografii pot beneficia de acoperirea oferită de cele 399 de puncte de focalizare în planul senzorului și de un răspuns și încadrare rapidă a subiecților cu un număr mia mare de obiective. Astfel, Sony marchează o premieră: pentru prima dată, sistemul de focalizare al unei camere foto mirorrless poate atinge o performanță fără precedent chiar și la folosirea obiectivelor create special pentru DSLR-uri.

Stabilizator pe 5 axe optimizat pentru 42,4 MP

Noul model α7R II este dotat cu un sistem inovator de stabilizare a imaginii pe 5 axe care a fost îmbunătățit pentru fotografia la înaltă rezoluție. Ca și în cazul sistemului de pe modelul α7 II, acest sistem de stabilizare corectează efectul de tremur al camerei pe cinci axe în timpul fotografierii, inclusiv tremurul întâlnit uneori în cazul teleobiectivelor, tremurul liniar (axele X și Y) care devine vizibil odată cu creșterea factorului de magnificare și tremurul rotativ care afectează deseori înregistrările video. Sistemul menit să compenseze tremurul camerei foto este echivalentul fotografiei realizate la un timp de expunere cu 4,5 trepte mai rapid.

Stabilizarea pe 5 axe ”colaborează” cu obiectivele Sony α cu stabilizare optică SteadyShot™ (OSS) pentru a oferi claritate maximă, performând foarte bine și cu un inel adaptor cu obiective Sony α cu montură A care nu dispun de sistem de stabilizare on-board. Efectele stabilizatorului pot fi vizualizate în timp real pe vizorul LCD sau OLED al camerei foto.

Performanță unică de filmare în regim 4K

Noul Sony α7R II poate înregistra video în regim 4K (QFHD 3840×2160) fie în modul crop Super 35mm, fie în modul full-frame.

În modul Super 35mm, camera foto colectează de 1,8 ori mai multe informații decât 4K, folosind citirea completă a pixelilor fără grupare, ceea ce duce la realizarea unor filmări deosebit de clare fără efectul moaraj.

În modul full-frame, α7R II utilizează întreaga lățime a senzorului de 35mm pentru înregistrările 4K, ceea ce le permite utilizatorilor să folosească senzorul la capacitate maximă. α7R II este prima cameră foto digitală din lume cu capacitate de înregistrare 4K în format “in-camera full-frame.”

Camera foto utilizează codec-ul XAVC S în timpul filmărilor, care permite înregistrarea la un bit rate de 100Mbps pentru formatul 4K și de 50Mbps pentru formatul full HD.

În plus, α7R II dispune de o gamă largă de funcționalități menite să sprijine filmările profesionale, cum ar fi Picture Profile, S-Log2 Gamma și S-Gamut, viteză de captare ridicată de 120 de cadre pe secundă pentru filmările HD (720p), time code, clean HDMI output și nu numai.

Design și fiabilitate îmbunătățite

Noua cameră foto full-frame α7R II beneficiază de un vizor XGA OLED Tru-Finder™ cu obiective dublu asferice care oferă cea mai mare rată de magnificare pe vizor de 0,78x pentru a previzualiza clar imaginile și a rula înregistrările pe tot ecranul. ZEISS® T* Coating este de asemenea folosit pentru a reduce reflexiile nedorite din timpul sesiunilor foto.

La atingere, camera foto dă senzația unui aparat solid, datorită utilizării aliajelor de magneziu ușoare și rigide, având “grip”-ul și butonul de expunere redesenate. Noua cameră α7R II este compatibilă cu tehnologiile Wi-Fi® și NFC.

Sony a introdus noul model de monitor LCD CLM-FHD5, ideal pentru filmările realizate cu α7R II. Monitorul compact 5.0 Full HD (1920x1080p) dispune de funcționalități specifice pentru a realiza o focalizare precisă, aifșează aberațiile de culoare și nivelurile expunerii și este compatibil pentru a asista filmările în format S-Log.

α7R II va fi livrat în Europa începând cu vara lui 2015 și va fi disponibil la un preț de aproximativ 3.500 €.

Despre Sony

Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, de gaming, pentru comunicații pentru segmentele consumer și profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment și mediul online, Sony are o poziție de lider absolut pe segmentele electronicelor și divertismentului. Sony a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2015 vânzări consolidate de aproximativ 68 miliarde de dolari. Sony Global Web Site: http://www.sony.net/

 “Sony”, “WALKMAN”, “VAIO”, “Cyber-shot”, “Handycam”, “α”, “Exmor”, “BRAVIA” and “XDCAM”sunt mărci înregistrate ale Sony Corporation. Toate celelalte mărci sau mărci înregistrate sunt proprietatea respectivilor proprietari.

 

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Foto & Video
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Foto & Video

Montajul video și streamingul sunt mai facile cu ATEN UC3022 și aplicația ATEN OnAir Lite

Mihai Stescu3 iunie 2021

BenQ TK810 proiector 4K UHD Wireless

Mihai Stescu15 aprilie 2020

Wacom anunță la CES tableta grafică One

Mihai Stescu10 ianuarie 2020

Televizorul inteligent 4K Gazer TV43-US2G cu Android

Mihai Stescu13 noiembrie 2019

BenQ lansează SW270C, un nou monitor recomandat profesioniștilor din domeniul fotografiei

Mihai Stescu26 iulie 2019
Wacom-Cintiq-22

Wacom Cintiq 22 o alegere potrivită pentru pentru cei care studiază arta și design-ul

Mihai Stescu25 iulie 2019

Olympus lansează noul model OM-D E-M1X

Mihai Stescu30 ianuarie 2019

Samsung lansează noua gamă de televizoare 2018

Mihai Stescu9 martie 2018

BenQ îţi aduce acasă experienţa cinematografică 4K UHD

Mihai Stescu9 martie 2018