Software

Synology C2 Backup sau cum poți avea un backup sigur pentru toate pc-urile din casă (sau din firmă)

Synology C2 Backup sau cum poți avea un backup sigur pentru toate pc-urile din casă (sau din firmă)

Synology nu se oprește în a mă uimi. La început au produs câteva NAS-uri entry level, au trecut apoi la small office, pentru a realiza mai târziu sisteme NAS profesionale, pentru data center-uri. Ulterior au început să producă o gamă proprie de hard discuri profesionale și mai apoi SSD-uri, dedicate în special utilizării în sisteme de stocare NAS.

Iată însă că Synology a intrat și pe piața aplicațiilor dar și mai de curând, pe cea a serviciilor cloud. Oferă pentru utilizatorii de PC și Mac servicii pentru stocare parole (C2 Password), transfer fișiere (C2 Transfer) , identitate digitală (C2 Identity) și Synology C2 Backup, despre care vă voi spune pe scurt astăzi câteva lucruri. De asemenea pentru soluții de hybrid NAS, au lansat C2 Storage și C2 Surveillance.

C2 Backup este oferit sub formă de abonament, pe două mari categorii de utilizatori: Individuals și Business.

Varianta C2 Backup Individuals permite salvarea automată în cloud de pe oricâte dispozitive, în limita spațiului de stocare contractat. Este destinat utilizării pe PC-uri și în cel mai scurt timp va fi disponibil și pentru posesorii de Mac.

Varianta C2 Backup Business permite salvarea în cloud inclusiv de pe sisteme de operare de tip server și chiar din serviciile Microsoft din cloud (Mailboxes on Exchange Online / OneDrive for Business)
Există un plan tarifar de 5 TB, cu 499.95 EURO / an, ce poate fi extins la cerere (99.99 EURO / an pentru fiecare B suplimentar). Acesta permite backup pentru maxim 250 de utilizatori. Pentru mai mult, puteți solicita o ofertă pentru planul Enterprise.

Pentru C2 Backup for individuals exista acum trei planuri tarifare, de 500 GB, 2Tb și 5 TB.
Pentru toate trei este posibilă inclusiv salvarea completă a dispozitivului, deci și a fișierelor de sistem, ceea ce permite o restaurare din cloud în cazul unui incident hardware al PC-ului.
Costurile sunt: 500 GB – 34.99 EURO / an, 2 TB – 99.99 EURO / an și 5 TB – 249.99 EURO / an.

Backup-urile se fac automat (zilnic sau săptămânal) sau pot fi declanșate de un anumit eveniment (la pornirea calculatorului, la delogare sau atunci când blocați ecranul).

Pentru a ocupa cât mai puțin spațiu în cloud, backup-ul se face incremental, adică se salvează în plus doar modificările față de ultima salvare. În plus durează mai puțin ți consumă mai puțină bandă din conexiunea la internet.

Restaurarea fișierelor se poate face și individual dar și în varianta completă a tuturor fișierelor, inclusiv a sistemului de operare, atunci când a apărut o problemă serioasă la computerul vostru. În recovery portal vei regăsi fișierele în structură identică cu cea din calculatorul tău și poți alege cum să faci restaurarea.

Dacă doriți să faceți o restaurare completă, puteți opta să creați un fișier ISO pe care să-l utilizați pentru a obține pe noul calculator același sistem de operare, cu aceleași setări și aplicații gata instalate.

Clientul pentru backup este foarte intuitiv, ușor de utilizat și după ce setezi prima dată ce și când să se salveze, uiți că există.

Cred că avantajul serviciului C2 Backup de la Synology, față de concurență (Google Cloud, Amazon S3) este tocmai ușurința în setări dar mai ales ușurința în restaurarea datelor, atunci când oricum ești nervos i supărat că s-a întâmplat dezastrul, e bine să ai un serviciu prietenos.

Sunt disponibile la alegere 3 data center-uri, Frankfurt pentru Europa, Seattle pentru America și Taiwan pentru Asia.

Vestea bună este că în curând serviciul va fi disponibil și pentru MacOs.

Aici găsiți o prezentare interactivă a serviciului Individuals:

Cum am spus-o de multe ori, Synology are de asemenea, avantajul prezenței unei comunități extrem de numeroase de utilizatori, care se implică în semnalarea erorilor și solicită mereu îmbunătățiri. Am simțit-o pe pielea mea în 12 ani de utilizare NAS Synology și o remarc și acum la serviciile de cloud Synology.

Synology BC2 Backup este o alternativa viabilă la serviciile giganților concurenți, care poate fi combinată cu servicii de backup in cloud a NAS-ului vostru, toate de la un singur furnizor.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Software
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Software

Presslabs evaluat printre cele mai bune platforme de hosting pentru WordPress

Mihai Stescu16 februarie 2018

Simfony Mobile lansează Connected Cabinets și anunță parteneriatul strategic cu DAAS International Group

Mihai Stescu22 mai 2017

Microsoft pune la dispoziție gratuit un simulator de zbor pentru drone

Mihai Stescu15 februarie 2017

Google lansează NOTO, un font disponibil pentru 800 limbi

Mihai Stescu10 octombrie 2016

Project Bloks, o inițiativă Google pentru a-i învăța pe copii cum să programeze

Mihai Stescu28 iunie 2016

Programatori din toată țara, veniți la Zitec!

Mihai Stescu28 martie 2016

Tehnologie dezvoltată în România, acum în drone autonome DJI Phantom

Mihai Stescu22 martie 2016
Zitec

Afacerile Zitec au crescut cu cca. 40% în 2015. Compania își dezvoltă segmentul de online marketing

Mihai Stescu16 martie 2016

Facebook renunță la Flash în favoarea HTML 5 pentru conținutul video postat pe rețeaua de socializare

Mihai Stescu20 decembrie 2015