Rețelistică

Synology DiskStation DS420j, soluția pentru serverul de acasă

Synology DiskStation DS420j, soluția pentru serverul de acasă

Synology, producător de renume mondial specializat în dezvoltarea și comercializarea de echipamente performante pentru stocarea datelor cu conectare la rețea, a lansat DiskStation DS420j – un dispozitiv de stocare în rețea ideal pentru utilizatorii casnici care au nevoie de un server de date, o soluție de Cloud personal, backup sau sincronizare.

Tehnica de calcul a evoluat enorm de la pătrunderea în secolul al XXI-lea și până acum, iar volumul de date generate de utilizatori a crescut exponențial în toată această perioadă.

Tipologia utilizatorului de tehnologie a suferit modificări consistente și, drept rezultat, acesta nu se mai rezumă la utilizarea unui PC, ci dispune de cele mai multe ori și de un smartphone, un laptop și chiar o tabletă, eventual de o cameră foto.

Toate acestea sunt folosite constant pentru a genera conținut, indiferent că vorbim despre fotografii, clipuri video sau documente digitalizate.

Acestea sunt numai scenariile uzuale, pe care le întâlnim la fiecare pas. Lor li se adaugă un număr tot mai mare de creatori de conținut, indiferent că vorbim despre materiale video, prelucrări grafice, editări foto sau creații audio.

Toate acestea au o valoare personală sau financiară pentru cei care le-au creat. De aceea sunt necesare soluții de stocare de calitate, cu fiabilitate sporită și flexibile, care să garanteze posibilitatea de a accesa datele, oricând și de oriunde.

Din acest motiv, Synology a lansat DiskStation DS420j – un nou NAS prevăzut cu 4 bay-uri de 3.5” – pentru a putea oferi utilizatorilor atât performanțe de top, cât și siguranță sporită pentru datele stocate.

Pe măsură ce cantitatea datelor generate de dispozitive mobile, laptopuri și camere a crescut, sincronizarea și partajarea acestora s-au transformat în adevărate provocări pentru utilizatori. De aceea, ei au nevoie de o soluție fiabilă, care să le garanteze protejarea datelor digitale”, a spus Kevin Meng, Product Manager la Synology Inc„DS420j reprezintă o soluție personală ușor de folosit pentru utilizatorii casnici și familiile care doresc să sincronizeze și să partajeze momentele prețioase”.

Echipat cu un procesor quad-core 64bit tactat la 1.4GHz, 1GB memorie RAM DDR4 și 2 porturi USB 3.0, noul Synology DS420j reprezintă rețeta perfectă pentru echilibrul optim dintre performanță și flexibilitate, putând deservi în acest fel un număr ridicat de utilizatori cu cerințe și nevoi variate.

Totodată, consumul de energie este unul scăzut ce variază între 7.88W în modul hibernare și 21.71W atunci când este folosit activ. Platforma hardware performantă este completată de o soluție software pe măsură. Sistemul de operare DiskStation Manager dezvoltat de Synology este deja recunoscut pentru complexitate, flexibilitate și ușurința în utilizare. 

Printre altele, acesta permite administrarea eficientă a colecției de fotografii, cu posibilitate de recunoaștere facială și recunoașterea subiectului, sau streaming-ul de conținut direct pe televizor, cu suport pentru Apple TV, Android TV și Samsung TV.

De asemenea, este asigurată integrare deplină cu dispozitivele mobile, care pot fi folosite în acest fel pentru a obține acces la tot conținutul personal. Nu lipsesc nici soluțiile de backup și sincronizare, modulul pentru sisteme de supraveghere video sau suportul pentru server VPN. 

Utilizatorii au posibilitatea de a instala peste 150 module opționale, sortate pe categorii, în funcție de aplicabilitate.

Synology DS420j este disponibil în România la un preț estimativ de 1650 RON, prin intermediul partenerilor autorizați. Pentru mai multe informații despre produs, vizitați pagina web a acestuia.

Despre Synology

Bucurându-se de încrederea celor mai exigenți utilizatori din industria IT, cu peste șase milioane de instalări la nivel global, Synology s-a angajat încă de la înființarea sa din anul 2000 să transforme modul în care sunt gestionate datele, ca obiect central al oricărui mediu de activitate.

Prin eleganță, simplitate, securitate și fiabilitate, Synology are un rol important de jucat, asumându-și misiunea de a proteja datele lumii. Compania oferă o gamă largă de soluții susținute de inovație de ultimă oră și fiabilitate dovedită pe termen lung, cu o experiență solidă în îndeplinirea așteptărilor și cerințelor din ce în ce mai mari.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rețelistică
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Rețelistică

Synology RT 6600 AX

Synology anunţă noul său router Wi-Fi 6, modelul RT6600ax

Mihai Stescu13 mai 2022

Synology anunţă RackStation RS1221+ şi RS1221RP+

Mihai Stescu20 ianuarie 2021

Synology lansează DiskStation DS220j

Mihai Stescu8 aprilie 2020

Allied Telesis lansează noi media convertoare

Mihai Stescu14 ianuarie 2020

Synology anunţă DiskStation DS120j, o soluție simplă de păstrare în siguranță a datelor personale

Mihai Stescu13 decembrie 2019

DS419 Slim, un nou produs de la Synology cu performanțe uimitoare

Mihai Stescu20 august 2019

Synology lanseaza primul său dispozitiv de tip Mesh, modelul MR2200ac

Mihai Stescu22 octombrie 2018

Putere de alimentare și securitate avansată în rețea prin noile switch-uri NETGEAR

Mihai Stescu28 iunie 2018

Synology® anunţă DiskStation DS218play, DS218j şi DS118

Mihai Stescu15 decembrie 2017