Rețelistică

Synology lansează DiskStation DS220j

Synology lansează DiskStation DS220j

Synology, companie specializat în dezvoltarea și comercializarea de echipamente performante pentru stocarea datelor cu conectare la rețea, anunţă disponibilitatea modelului DiskStation DS220j – un dispozitiv NAS ideal pentru stocarea în siguranță a fotografiilor, clipurilor video, documentelor și, în general, al tuturor datelor personale.

În mod tradițional, stocarea centralizată a datelor în vederea securizării și accesibilității lor reprezenta o practică specifică instituțiilor și companiilor.

În astfel de medii, implementarea unor servere de date sau a altor echipamente de stocare în rețea este de cele mai multe ori vitală în condițiile în care mai mulți utilizatori au nevoie să acceseze aceleași informații, folosind dispozitive client diferite.

Avansul tehnologic din ultimul deceniu a stimulat însă o adopție tot mai accentuată a tehnicii de calcul în segmentul casnic. Indiferent că vorbim despre PC-uri desktop, laptopuri, tablete sau smartphone-uri, numărul și varietatea echipamentelor utilizate au crescut în ritm alert, iar odată cu ele și volumul de date generate, accesate sau transmise în interes personal.

Așa se explică existența contemporană a unei necesități accentuate de stocare centralizată a datelor printre utilizatorii din această categorie. Synology încearcă să răspundă cât mai bine cerințelor utilizatorilor, dezvoltând în permanență echipamente și soluții în conformitate cu nevoile acestora. În această filosofie se încadrează și noul model DS220j – un NAS modern, creat pentru stocarea în siguranță și accesibilitatea facilă a datelor personale.

Introdus ca succesor pentru modelul de succes DS218j, noul Synology DS220j a fost proiectat ca soluție de Cloud personal ușor de folosit, destinată unui segment variat de utilizatori, interesați deopotrivă de accesibilitatea datelor și de siguranța acestora.

Din acest motiv, echipamentul este prevăzut cu 2 locașuri de 3.5”, ce pot fi folosite pentru montarea a două HDD-uri sau SSD-uri SATA de până la 16TB, în configurație RAID 0 sau RAID 1.

Pentru un nivel optim de performanță, Synology DS220j este echipat cu un procesor quad-core pe 64bit tactat la 1.4GHz și cu 512MB memorie RAM DDR4. În acest fel, sunt asigurate viteze de lucru de până la 113MB/s atât la citire, cât și la scriere.

Totodată sunt asigurate și resursele hardware necesare susținerii unui număr ridicat de servicii și aplicații. Drept urmare, DS220j este acompaniată de un suport software extins, conceput astfel încât să răspundă în mod adecvat tuturor cerințelor.

Astfel prin intermediu sistemului de operare DiskStation Manager (DSM), se oferă acces la servicii esențiale, precum SMB, NFS, iSCSI, HTTP, HTTPs, FTP, SNMP, LDAP sau CalDAV. De asemenea, prin intermediul aplicațiilor DS audio, DS Photo și DS video se permite integrarea cu dispozitive mobile pentru acces rapid la conținut multimedia. 

Pentru cei cu cerinţe de supraveghere, DS220j poate fi uşor transformat în server de supraveghere video, cu suport pentru formatele MJPEG, H.264 și H.265. Iar pentru cei care își doresc și mai mult, producătorul pune la dispoziție o bibliotecă cu peste 150 de aplicații opționale, disponibile în mod gratuit, prin intermediul cărora sunt asigurate diverse funcții, precum backup, multimedia, securitate sau chiar productivitate.

Noul NAS Synology DS220j este disponibil în România prin intermediul partenerilor autorizați. 

DS220j poate fi gasit aici: 

PCGarage – 

Emag – 

Cel –

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rețelistică
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Rețelistică

Synology lansează modelul DiskStation DS723+

Mihai Stescu12 ianuarie 2023

Synology® anunţă DiskStation® DS923+

Mihai Stescu17 noiembrie 2022

Synology a lansat router-ul WRX560

Mihai Stescu8 noiembrie 2022
Synology RT 6600 AX

Synology anunţă noul său router Wi-Fi 6, modelul RT6600ax

Mihai Stescu13 mai 2022

Synology anunţă RackStation RS1221+ şi RS1221RP+

Mihai Stescu20 ianuarie 2021

Synology DiskStation DS420j, soluția pentru serverul de acasă

Mihai Stescu18 martie 2020

Allied Telesis lansează noi media convertoare

Mihai Stescu14 ianuarie 2020

Synology anunţă DiskStation DS120j, o soluție simplă de păstrare în siguranță a datelor personale

Mihai Stescu13 decembrie 2019

DS419 Slim, un nou produs de la Synology cu performanțe uimitoare

Mihai Stescu20 august 2019