Rețelistică

Cisco lansează Digital Network Architecture pentru a accelera procesul de digitalizare a companiilor

Cisco lansează Digital Network Architecture pentru a accelera procesul de digitalizare a companiilor

Digitalizarea înseamnă transformarea afacerilor din orice industrie, concomitent cu crearea unei noi piețe la nivel global, în valoare de 2,1 mii de miliarde de dolari până în 2019, potrivit companiei de cercetare și consultanță în domeniul tehnologiei, International Data Corporation (IDC).

Calea către digitalizare presupune existența unei rețele digitale care să fie dezvoltată dincolo de conectivitate. Iar această nouă rețea va permite inovații ale afacerilor, va genera noi informații și moduri de abordare și va crea noi experiențe pentru clienți. De asemenea, va reduce costul și complexitatea infrastructurilor prin rearanjarea rețelei si introducerea capabilităților de automatizare, simultan cu sprijinirea protejării afacerilor, cu ajutorul unei arhitecturi create pentru securitate.

În același timp cu pașii făcuți de companiile mari în direcția digitalizării afacerilor, au avut loc numeroase inovații ale tehnologiei care au toate șansele să îmbunătățească eficiența operațională a companiilor și să permită folosirea și implementarea de aplicații digitale.

Adopția acestor tehnologii însă s-a făcut într-un ritm lent, tocmai din cauza dificultăților companiilor de a ține pasul cu noutățile tehnologice. Potrivit specialiștilor Cisco, piața are nevoie de o soluție care integrează inovații importante în software destinat rețelelor, precum virtualizare, automatizare, analiză, cloud service management, și programabilitate deschisă și extensibilă – într-o arhitectură care poate îndeplini aceste promisiuni într-o manieră unitară și ușor de consumat.

În acest context, Cisco lansează Digital Network Architecture (DNA) o soluție de arhitectură de rețea deschisă, extensibilă și bazată pe software, destinată digitalizării afacerilor. Cisco® DNA consolidează poziția de lider pe care Cisco o are pe această piață pe segmentul tehnologiilor ACI (Application Centric Infrastructure) pentru centrele de date. Soluția Cisco® DNA este furnizată împreună cu suita Cisco ONE™ Software, lucru care permite licențiere simplificată, sprijinind protecția investițiilor și oferind flexibilitate în administrarea rețelei.

Cisco® DNA se bazează pe 5 principii:

  1. Virtualizarea tuturor lucrurilor pentru a le oferi companiilor libertatea de alegere în a rula orice serviciu oriunde, independent de platforma de bază – fizică sau virtuală, aflată la sediul companiei, sau în cloud.
  2. Proiectată pentru automatizare pentru a ușura implementarea, administrarea și întreținerea rețelelor și serviciilor care rulează pe baza acestora, schimbând fundamental abordarea în ceea ce privește administrarea rețelei.
  3. Analiză amănunțită pentru a furniza informații despre modul de funcționare al rețelei, al infrastructurii IT și al business-ului în general – informații pe care doar rețeaua le poate oferi.
  4. Service management livrat direct din cloud pentru a unifica politicile de securitate și modul în care este dispusă rețeaua – combinând agilitatea specifică mediului cloud cu securitatea și controlul soluțiilor de tip “on premise”, instalate la sediile clienților.
  5. Arhitectură deschisă, extensibilă și programabilă pe fiecare nivel – presupune integrarea soluțiilor Cisco, a tehnologiile terților cu API-uri deschise și cu platforma unui dezvoltator, pentru a susține un ecosistem bogat în aplicații de rețea.

 

„Rețeaua digitală este platforma pentru afacerile digitale”, spune Rob Soderbery, SVP pentru divizia Enterprise Products and Solutions la Cisco. „Cisco DNA aduce laolaltă virtualizarea, automatizarea, analiza amănunțită, cloud-ul și programabilitatea pentru construcția acestei platforme. Acronimul de la Digital Networking Architecture – DNA – nu este o întâmplare. Schimbăm fundamental ADN-ul (DNA în limba engleză) tehnologiei de rețea”, adaugă Rob Soderbery.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rețelistică
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Rețelistică

Synology lanseaza primul său dispozitiv de tip Mesh, modelul MR2200ac

Mihai Stescu22 octombrie 2018

Putere de alimentare și securitate avansată în rețea prin noile switch-uri NETGEAR

Mihai Stescu28 iunie 2018

Synology® anunţă DiskStation DS218play, DS218j şi DS118

Mihai Stescu15 decembrie 2017

Synology® lansează DiskStation DS1517 şi DS1817

Mihai Stescu5 iulie 2017

Synology DS216 Play, mai mult decât un centru multimedia

Mihai Stescu4 iunie 2017

S-a lansat noul router Synology RT2600ac

Mihai Stescu22 februarie 2017

S-a lansat noul router de gaming Linksys WRT32X

Mihai Stescu17 februarie 2017

ELKOTech Romania anunță 360 Network Reliability prin care Moxa conectează fabricile inteligente

Mihai Stescu16 august 2016

ELKOTech Romania anuntă lansare Linksys EA9500, RE7000 si WUSB6100M

Mihai Stescu23 iunie 2016