Evenimente

Big Data Week revine în România

Big Data Week revine în România

Big Data Week, eveniment de referință în domeniul big data la nivel internațional, revine în România în perioada 7-9 aprilie 2020, la Radisson Blu Hotel.

Evenimentul este organizat de eSolutions, companie de tehnologie specializată în soluții de big data, și Bigstep, furnizor global de servicii de infrastructură.

Participanții vor avea ocazia să interacționeze cu unii dintre cei mai buni experți din domeniu, la workshop-urile și conferința principală din 9 aprilie, care se vor concentra pe impactul utilizării datelor în business și pe tehnologiile aferente.

Aflat la a doua ediție în București, Big Data Week contribuie la reunirea specialiștilor și la oferirea accesului la ultimele tendințe din domeniu, fiind o oportunitate excelentă de învățare și networking.

La nivel global, Big Data Week reunește o comunitate de profesioniști a căror prioritate este educarea și transferul de cunoștințe în domeniul datelor.

În ultimii 10 ani, Big Data Week a devenit un proiect cu recunoaștere în hub-uri de tehnologie precum Londra, Chicago, Barcelona, Madrid, Sao Paolo, Rio de Janeiro, Jakarta, Kuala Lumpur, Minsk, Leeds. 

“Big Data reprezintă noua frontieră pentru orice tip de business. Cu ajutorul acestor tehnologii, cantitățile imense de date neutilizate la adevăratul potențial pot fi transformate în decizii de business și eficiență operațională, iar într-un context în care domeniile se schimbă cu o viteză nemaiîntâlnită, big data devine o necesitate. Observând impactul global, de la investițiile companiilor mari până la dimensiunea pieței serviciilor de big data, considerăm că este momentul să continuăm educația și discuțiile pe plan local și să accelerăm procesul de adopție, pe un fond în care proiectele devin realizabile cu investiții medii”, declară Marian Sîmpetru, Managing Partner eSolutions.  

„Ne aflăm în cel mai bun moment pentru a demonstra potențialul imens pe care tehnologia îl are în dezvoltarea business-urilor. Ne confruntăm cu o explozie de date generate și, în contextul actual, alegerea infrastructurii adecvate fiecărui tip de proiect este un aspect esențial. Este important să aducem pe scenă în România fenomenul de big data în complexitatea lui și să explorăm împreună avantajele sale, alternativele și tendințele din domeniu. Vrem să contribuim la educarea publicului și la crearea unei adevărate comunități locale de big data”, completează Alex Bordei, VP Product & Engineering Bigstep. 

Evenimentul se va concentra atât pe o audiență de business, abordând subiecte precum aplicabilitatea soluțiilor de big data în diferite industrii, data analytics, enterprise AI, aplicații IoT și exemple de implementări, dar și pe o audiență tehnică, cu prezentări și workshop-uri pe teme ca: data engineering, data science, machine learning, arhitecturi de big data, cloud, storage, platforme de big data, inteligență artificială. Printre speakerii invitați la conferința de pe 9 aprilie și în workshop-urile de pe 7 și 8 aprilie, se găsesc specialiști din țară și din străinătate, de la companii precum Microsoft, Cognizant Softvision, ING Tech, Google, Adore Me, Carrefour, AdsWizz, Sicara.

Partenerii Big Data Week la București sunt: Bucharest.AI, Cognizant Softvision, ING Tech, Metalsoft, Microsoft. 

Mai multe detalii despre Big Data Week și despre înregistrare, puteți găsi accesând: https://bucharest.bigdataweek.com/

Despre eSolutions

eSolutions este o companie de tehnologie care dezvoltă soluții integrate, complexe și sigure, cu accent pe îmbunătățirea proceselor de afaceri care stau în spatele software-ului. Compania construiește, implementează și dezvoltă soluții de big data pentru verticale-cheie, utilizând arhitecturi de microservicii, pentru aplicații stabile și scalabile. Fondată în 2001 în România, eSolutions are o echipă de 130 de specialiști și derulează proiecte complexe pe plan local și european, în portofoliul de clienți numărându-se companii precum Carrefour, DeutscheTelekom, Regina Maria, Red Sea, Rewe Grup, tarent. 

www.esolutions.ro

Despre Bigstep

Bigstep le facilitează organizațiilor orchestrarea, implementarea și scalarea rapidă a unei game extinse de tehnologii IaaS. Bigstep are data centers în România și Marea Britanie și birouri în Londra, Chicago și București. Cu o echipă de dezvoltare localizată în București, Bigstep a devenit un nume recunoscut pe piețele din EMEA și America de Nord cu oferte de infrastructură optimizată pentru diferite industrii și tipuri de proiecte, inclusiv de big data, machine learning și AI. Bigstep are un portofoliu de clienți internaționali, oferind un set de servicii full-stack, de la infrastructură bare-metal, la servicii end-to-end de procesare, analiză și vizualizare a datelor. 

www.bigstep.com

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Evenimente

Techsylvania, conferința pe care o urmaresc de 7 ani, revine cu o nouă ediție online în 2021

Mihai Stescu18 august 2021

Concluzii după Summitul inaugural 5G realme

Mihai Stescu3 iunie 2021
Kingston FURY Renegade DDR4 RGB

Kingston anunță noul brand pentru gaming: Kingston FURY

Mihai Stescu3 iunie 2021

Podfest, singurul eveniment dedicat podcasturilor, are loc pe 20 mai

Mihai Stescu19 mai 2021

Vodafone prezintă un proiect inedit, Pădurea inteligentă, prin intermediul rețelei Supernet

Mihai Stescu31 martie 2021

ViewSonic’s TD1655 – monitorul ideal pentru deplasări – premiat cu distincția CES 2021 Innovation Awards Honoree

Mihai Stescu13 ianuarie 2021

Panasonic și trupa Cold War Kids aduc experiența electrizantă a unui concert imersiv, la prima ediție virtuală a CES

Mihai Stescu11 ianuarie 2021

PC Garage anunță livrare în 2 ore, la comanda prin Tazz

Mihai Stescu15 decembrie 2020

Cel mai mare Black Friday de Gaming este la PC Garage

Mihai Stescu13 noiembrie 2020